x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Coran - Respect pentru Fecioara Maria

Coran - Respect pentru Fecioara Maria

28 Apr 2005   •   00:00

Musulmanii au un mare respect pentru Fecioara Maria, Coranul vorbind despre "cresterea sa in neprihanire si cucernicie, fiind pregatita pentru fapta mare pentru care Allah a ales-o", se arata pe site-ul Ligii Islamice si Culturale din Romania.

Argumentele partii romane pentru eliberarea lui Marie Jeanne Ion sunt ca aceasta este femeie, iar poporul roman nu accepta un asemenea tratament pentru femei. De asemenea, au fost invocate si motivatii de ordin religios, facandu-se referire la Fecioara Maria.

Potrivit site-ul Ligii Islamice si Culturale din Romania, Fecioara Maria este respectata de musulmani, pentru ca Allah "a ales-o pe ea sa fie mama aceluia care se va naste, fara sa existe motivele obisnuite pentru aceasta, pentru a deveni minunea lui Allah, si a indeparta indoiala scepticilor in puterea sa".

Se spune ca profetul Muhammad a zis ca "cele mai virtuoase dintre femeile care salasluiesc in Rai sunt patru: Khadija - fiica lui Khuwaylid, Fatima - fiica lui Muhammad, Maria - fiica lui Imran si Asiya - fiica lui Muzahim si sotia lui Faraon", se mai spune in site-ul Ligii Islamice si Culturale din Romania.

Tot aici se mai precizeaza ca musulmanii au un respect deosebit pentru Iisus, pe care insa il considera numai profet. In Coran, Iisus este pomenit de 25 de ori si exista chiar si doua capitole dedicate lui si familiei sale - Mariyam (Maria) si Imran (numele arabizat al tatalui Fecioarei Maria).

Musulmanii apreciaza mesajul transmis de Iisus, respectiv adorarea unui singur Dumnezeu, dar contesta natura Sa divina.

In privinta Fecioarei Maria, Coranul "vorbeste despre cresterea sa in neprihanire si cucernicie, fiind pregatita pentru fapta mare pentru care Allah a ales-o", mai noteaza site-ul citat. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: eveniment maria