x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Craciun de poveste - Mosul v-a citit scrisorile!

Craciun de poveste - Mosul v-a citit scrisorile!

27 Dec 2005   •   00:00
Craciun de poveste - Mosul v-a citit scrisorile!

Asa cum v-am promis, continuu sa va dovedesc astazi ca v-am citit tuturor scrisorile. Mi-au placut la nebunie toate. Iar unora le-am dat voie celor de la Jurnalul National sa le si publice. Ca sa nu avem discutii, iata completarea listei celor care mi-au scris pe adresa ziarului:

Asa cum v-am promis, continuu sa va dovedesc astazi ca v-am citit tuturor scrisorile. Mi-au placut la nebunie toate. Iar unora le-am dat voie celor de la Jurnalul National sa le si publice. Ca sa nu avem discutii, iata completarea listei celor care mi-au scris pe adresa ziarului:

Alexandru Stoica, Andrei Gheorghiu, Carla Dumitrescu, Alexandru Andrei Tomac, Sofia Sitaru, Denis Balulescu, Alexandra Mihaita, Madalina Ancuta Logel, Gabriela Tatiana Prodan, Oana Barbu, Roxana Gilia, Lavinia Macovei, Nicoleta Plaiu, Emanuela Tinta, Alina Sibechi, Madalina Petrescu, Ana-Maria Mihaela si Istvan Mihai Ungureanu-Kiss, Cosmin Daniel Stancu, Bianca Elena Radu, Adriana si Ovidiu Sorescu, Alexandru Cibireac-Cova, Alin si Alexandru Fideanu, Catalin Necula, Alexandra Mihaela (Mimi) Ciobotaru, Andrei Dragomir Sfagau, Emanuel Leonard Paunescu, Daniel-Vlad Raduta, Ovidiu Chiselite, Andrei Radu Roncea, Ioana Tuinete, Elena Schinteie, Oana Sugu, Rodica Stoican, Stefania Ancuta Mandoiu, Valentin, Madalina si Lavinia Cirnu, Daniel si Monica Ciociu, Catalin Gherasim, Adela Paula Florea, Cristina Ruxanda si Ranya Ion, Violeta Magdalena Dobre, Catalin si Romina Parvu, Sanda Denisa Bobeanu, Alexandru Danciu, Eliza si Raluca Arendasiu, Robert Gabriel Duta, Liliana si Crina Balut, Ana si Alexandra Anchidin, Sorinel Bulgaru si elevii clasei I A a Scolii Nr. 16 din Buzau.
Mos Craciun

Draga Mosule,


Mereu stau si ma intreb cum, in fiecare an, reusesti sa aduci daruri la copiii cuminti din lumea intreaga. Poate pentru ca in ziua de azi nu mai sunt asa de multi copii cuminti. Dar mai sunt multi, daca ii cauti. Si tu ii stii pe toti. Imi amintesc cum, anul acesta, un baiat pe nume Adrian ne batea pe toti si nu ne lasa in pace. Dar el avea un motiv: mereu, colegii mei il batjocoreau. Nu era vina lui ca se comporta asa.
Imi amintesc cum, in fata scolii, era un om sarac (cersetor), toti copiii il loveau, il batjocoreau, ii puneau piedici. Eu m-am dus sa il ajut, chiar daca ceilalti au ras de mine, dar, intr-un fel, ma simteam bine ca il ajut pe acel batranel. Imi pare bine ca cei de la Jurnalul National au gasit o cale ca toate scrisorile noastre sa ajunga la tine.
Multi copii pe care i-am intalnit spun ca nu exista Mos Craciun. Dar, daca Mos Craciun nu exista, de unde a pornit acest "zvon"? Si, daca tu nu ai fi, Craciunul nu ar avea farmec fara venirea ta!
Eu astept cu nerabdare ca tu sa vii! Nu doresc un cadou anume, dar imi plac cartile si casele in miniatura (de papusi). Pana vii, iti urez spor la incarcatul cadourilor si iti spun de acum Craciun fericit!
Cu dragoste, Andreea Balan, 10 ani, din Rovinari, jud. Gorj

Sunt un baietel cuminte de numai 12 ani, un elev model pentru colegii si prietenii mei. Asta ar fi partea buna, pe care, cred, ai auzit-o de nenumarate ori. Acum urmeaza ce putini recunosc, si anume ca, oricat m-as stradui, nu pot sa neg ca nu am facut si mici greseli, de inteles, de altfel, avand in vedere ca totusi sunt un copil.
Capitolul scoala nu imi creeaza mari probleme, fiind aproape incheiat. Acum, cand iti scriu, urmeaza teza la romana, ultimul hop.
De dorit mi-as dori multe, dar intr-o economie de piata nimic nu este gratis (am vazut pe net), asa ca imi doresc cel mai scump cadou din lume: sanatate pentru iubitii mei bunici, multa minte pentru mine si, daca nu cer prea mult, putina bucurie pentru copiii care nu au parte de parinti minunati, asa cum sunt ai mei.
Imi mai doresc sa o faci fericita pe o frumoasa cunostinta a mea, una pe nume Romania, care nu isi doreste decat un singur lucru, si anume sa intre in UE. Daca vei reusi acest lucru, atunci poate o sa-mi permit un HDD de 200 Hz, un sistem audio, un sistem home cinema, un..., o... Iti doresc sanatate, bucurie, sa ai un sfarsit de an fericit, pe care sa-l petreci alaturi de spiridusi si de frumosii tai reni, si iti urez traditionala urare "Sa traiesti bine!", nu ca mine.
Catalin Munteanu

Am opt ani si sunt eleva a Scolii "Miguel Cervantes" din Bucuresti. Abia asteptam sa-ti scriu, deoarece imi era tare dor de tine si sper sa vii la mine si de data aceasta. Anul acesta, unii dintre colegii mei mi-au spus ca nu exista Mos Craciun si ca parintii aduc cadouri copiilor, m-am cam suparat pe asta si nu stiu ce sa mai cred. Desi vad la televizor Mosi Craciuni, totusi m-a pus un pic pe ganduri. Oare asa o fi? De asta m-am gandit sa-ti scriu, sa vad daca aceste randuri ajung la tine.
La scoala invat bine, am colegi buni, dar si nazdravani, care se harjonesc in pauza, iar eu stau si privesc la ei cu uimire. Ca nazdravanii, ce pot sa-ti spun? Ca nu prea fac, dar mai raspund cateodata urat parintilor si bunicii, dar pana la urma totul este bine.
Cand eram mai mica, cand ma intalneam cu cate cineva, imi placea sa ii pup, chiar daca nu cunosteam persoanele, acum insa nu mai fac asa ceva.
Abia astept sa vina vacanta si sa merg la munte, imi place sa schiez si sa ma dau cu sania.
Imi doresc sa fiu sanatoasa si sa invat in continuare bine si sa nu-i supar pe parinti.
Sper, Mos Craciun, sa primesti aceste randuri si iti doresc numai bine.
Daria

Am avut un an foarte bogat: am luat coronita si anul asta. Doamna invatatoare e atat de buna si imi place atat de mult sa invat cu dumneaei. Mai e si bunica mea, care nu ma lasa sa pierd vreo lectie pana nu o inteleg. Mai e mami, care imi repeta tot timpul ca am o singura sansa in viata: sa invat. Mai e si tati, care imi explica atat de frumos la matematica. M-am suparat pentru ca la concursul de desen pe teme de circulatie am pierdut locul I, fiindca am desenat pe drumul national un cal cu o trasura si politistul din juriu m-a intrebat unde am vazut eu cai pe drumul national. Anul asta mi s-a mai implinit un vis. Am castigat cu echipa de la karate locul I la Campionatul National, medalia de aur si la en-bu si locul II la individual. Stiu ca te intereseaza si ce carti am mai citit: "Black Beauty" (stii din desenele mele ce mult imi plac caii) si "Winnetou" (doar primul volum, ca e foarte lung). Maria vine si ea la karate si mami e mandra de amandoua. Rade cand ne vede in kimono si spune ca are doua printese luptatoare.
Ce sa iti cer: vreau o centura maro la karate, dar asta e prea greu pentru tine, Mosule. E drept, ca sa vii ar trebui sa fim cuminti, dar ai venit in fiecare an, desi noi ii mai suparam pe mami si pe tati. Poate reusim sa te vedem cand pui cadourile sub brad. Adresa noastra o stii de anul trecut. Daca nu suntem acasa cand vii, sa stii ca s-ar putea sa fim la mamaie.
Ioana si Maria Badin

Iti multumesc mult pentru scrisoarea pe care mi-ai trimis-o! I-am spus mamei ca vreau sa vin sa lucrez pentru tine, sa te ajut la jucarii, insa mama mi-a spus ca nu pot lipsi de la scoala atat de mult! Cand te-am vizitat acasa, in Rovaniemi, eram in grupa pregatitoare. Poate vin in vacanta de vara sa te ajut! Stiu ca am promis sa fiu cuminte si ascultator, dar cred ca nu am reusit perfect; mama si cu doamna invatatoare spun ca fac o gramada de nazbatii! De aceea cred ca Mos Nicolae mi-a adus si o nuielusa si cateva ducliuri si jucarii! Cred ca a vrut sa-mi spuna ca am fost asa si asa. Tu ce crezi?
Am invatat sa fac prajituri, am pregatit eu cu tata si pentru mami si o sa-ti pregatesc si o supa calda, iar pentru Rudolf am sa pregatesc ceva fan...
Poate ai timp sa dormi la noi, ce zici?
Ti-am desenat ceva, insa mama mi-a spus ca nu iti poate trimite desenul pe mail, asa ca ti-l voi da cand ne vedem!
Te iubesc si te astept. Mihnea Andrei Niculescu 7 ani, Bucuresti

Anul trecut, penita mea se unduia pe o foaie de hartie asemanatoare, pe aceeasi masa veche de brad, cu o dunga de cerneala care deranjeaza privirea de cum intri in camera, in acelasi unghi si la aceeasi lumina proasta care in final o sa imi strice ochii (stiu asta cu siguranta, deoarece mi-o repeta mama in fiecare zi). Singurul lucru care difera acum este faptul ca mi-a mai crescut parul putin (dar nici acum nu sunt mutumita de felul in care imi sta). Lucrul esential care s-a schimbat este dorinta mea! (...) Lucrul pe care mi-l doresc din tot sufletul de Craciun este pacea! Frica ma face sa ma simt nesigura chiar si pe timpul zilei, cand strazile sunt pline de oameni si de dupa fiecare colt ma astept clipa de clipa sa apara cineva si sa imi ceara socoteala, pentru ca nu are altceva mai bun de facut sau pur si simplu pentru ca se ocupa cu asta. Ma simt neputincioasa, dar aici intervii tu, draga mosule! Eu am incredere in tine si in faptul ca ma vei intelege si ca vei face tot ce iti sta in putinta pentru a-mi indeplini dorinta.
Pleoapele imi cad grele, simt ca este foarte tarziu, iar caietul de istorie ma asteapta nerabdator in stanga mea...
Cu drag, Catinca Turenici, Radauti

Unii colegi de clasa rad de mine, spun ca nu existi. Bineinteles ca i-am contrazis. S
unt o fetita fericita, sanatoasa si inconjurata de oameni care ma iubesc. Sunt un copil cuminte si la locul meu, si caut sa inteleg de ce vrea mama sa fiu mai fasneata decat sunt? Nazdravanii nu prea fac, ei, asa, cate una mica, adica o minciunica mai scap si eu, dar tata, mai sa fie, ma prinde imediat. Buni imi cade victima intotdeauna.
De cativa ani ne petrecem vacanta la Portita, la mare. Mosule, daca ai stii ce frumos este acolo, ti-ar placea negresit! Ei si ce bine ar fi, ai veni de doua ori pe an pe la noi! Anul acesta, surpriza verii a fost o saptamana la munte, in Bucegi.
Cel mai mult imi doresc sa te revad, sa stiu ca existi!
Te imbratiseaza cu dragoste
Simona Ioana Stefanescu
P.S. Draga Mos Craciun, te rog sa ai grija si de copiii sarmani si nevoiasi care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din vara. Daca crezi ca pot sa te ajut cu ceva in acest sens (am jucarii si hainute de oferit), solicita-ma si raspund cu mare placere.
Te iubesc.
Pupici dulci!!!

Veste importanta!
Mosul nu a uitat promisiunea sa, asa ca sub bradul de Craciun din redactia Jurnalului National am lasat daruri pentru cei mai cuminti si talentati dintre voi. Mai mult chiar: pe unii din voi, cei care mi-ati scris, echipele Jurnalului National ii vor vizita imediat dupa vacanta la scolile lor. Acolo unde, sper, in anul ce sta sa inceapa, veti invata mai bine decat in cel ce tocmai se va termina.
La multi ani tuturor, sa fiti sanatosi si bucurosi!
Ne revedem la anul!

Mos Craciun
×