x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Craiova - Politist beat la volanul masinii

Craiova - Politist beat la volanul masinii

17 Iul 2004   •   00:00

Doi politisti, frati, au starnit joi seara un scandal pe strazile Craiovei, dupa ce unul dintre ei, beat fiind, a provocat un accident de circulatie. Petrecaretul se intorcea de la cheful unui fost ofiter din conducerea Politiei Rutiere Dolj.

CRISTIAN VASILCOIU

Plecat, la volanul Daciei personale, de la cheful sefului, un subofiter de la Sectia 1 Politie Craiova a "confundat" semnele de circulatie si a izbit in plin un Cielo, joi seara, in cartierul Craiovita Noua. Impactul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Desi vina ii apartinea, agentul principal Mihaita Irinel Cojocaru nu a ezitat sa-si verse furia asupra persoanelor din Cielo si a trecatorilor. Vizibil afectat de consumul de bauturi alcoolice, subofiterul Cojocaru a facut un taraboi in toata regula.

INTARIRI. Subofiterul si-a chemat in ajutor si fratele, de asemenea angajat al Politiei municipiului Craiova. Sosirea ziaristilor i-a "infierbantat" si mai rau pe cei doi politisti, in special pe cel turmentat, care nu a ezitat sa ameninte si sa injure reprezentantii mass-media ca la usa cortului.

Circul a luat sfarsit abia dupa lungi insistente ale cadrelor Politiei Rutiere, care au decis intr-un final sa-l transporte pe agentul principal Cojocaru la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, pentru a-i stabili alcoolemia. CONTRAVENTIE?

Seful Politei Rutiere Dolj, comisarul-sef Marin Popescu, declara ca subofiterului turmentat i-a fost intocmit dosar de cercetare penala, sub aspectul comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice in stare de ebrietate. "Totul depinde de rezultatul analizelor. Daca se constata ca politistul avea o concentratie de alcool in sange mai mare de 0,8‰, atunci este infractiune; daca nu - contraventie", spune comisarul-sef Popescu. Agentul principal Mihaita Irinel Cojocaru se intorcea de la o petrecere a sefului Sectiei 1 Politie Craiova, comisarul-sef Marian Grigore, fost adjunct al sefului Politiei Rutiere Dolj.

LINISTE

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj doreste sa astupe gura subalternilor si a presei.

Mai-marii institutiei au hotarat ieri ca nici un politist, cu exceptia purtatorului de cuvant, nu mai are voie sa faca declaratii pe marginea vreunui eveniment.

Motivul: pentru a nu mai aparea "inadverdente" intre declaratiile politistilor.
×
Subiecte în articol: eveniment