x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cristian David n-are onoare!

Cristian David n-are onoare!

de Razvan Belciuganu    |    03 Noi 2007   •   00:00
Cristian David n-are onoare!
Sursa foto: Dan Marinescu/

Ministrul PNL Cristian David, deşi a recunoscut după trei zile de tăcere că o structură subordonată lui l-a urmărit pe procurorul Marian Sintion, continuă să fie ministru al Internelor, compromiţănd Romănia.
● Citiţi şi: • Ministrul David s-a dat in fapt • David, demisia! • Filorii sunt de la Interne ● Omerta, in cazul "Filaj la procuror" ● Filaj la procuror


Ministrul PNL Cristian David, deşi a recunoscut după trei zile de tăcere că o structură subordonată lui l-a urmărit pe procurorul Marian Sintion, continuă să fie ministru al Internelor, compromiţănd Romănia.

Fără pic de ruşine şi onoare, ministrul Cristian David şi-a propus să "omoare" cazul flagrantului de poliţie politică descoperită de Jurnalul Naţional asupra magistratului Marian Sintion. Puţin ii pasă de fostul său consilier, atăt timp căt l-a dat cu nonşalanţă afară, deşi ii ceruse protecţia.


PROFITORUL. Cu ce l-a deranjat procurorul atăt de tare, incăt ministrul să-l acuze că a adus prejudicii de imagine? Păi domnul ministru l-a luat consilier pe Marian Sintion pentru a se asigura de nişte lucruri. I-a plăcut să ştie că procurorul Marian Sintion se certase la cuţite cu fostul ministru, pedistul Vasile Blaga. Apoi, a profitat de imaginea foarte bună pe care procurorul Marian Sintion o avea in răndurile presei, in răndurile tinerilor din minister, inclusiv din serviciul secret, şi in răndul cancelariilor şi ambasadelor ţărilor europene, care au cotizat la infiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie. Totodată, s-a asigurat că Marian Sintion, fiind ţinut aproape, in MIRA, nu va incepe de la Parchetul General vreo anchetă asupra mai-marilor din minister, incăt să strice anumite negocieri politice.


PAIAŢA. Prin faptul că l-a dat afară pe magistrat, ministrul David s-a dovedit a fi o simplă paiaţă in măinile unor chestori din minister. Să reamintim faptul că procurorul Marian Sintion a cerut verificarea a 32 de chestori şi alte persoane cu funcţii de conducere din MIRA, dacă au fost anchetaţi şi suspectaţi pentru corupţie, pentru fapte penale săvărşite in timpul Revoluţiei şi mineriadelor. In acelaşi timp, procurorul a cerut verificarea celor 32 la CNSAS, dacă au fost colaboratori sau ofiţeri ai Securităţii şi dacă au făcut poliţie politică. Magistratul a mai vrut să ştie şi dacă din lista respectivă a fost cineva politruc, adică a avut funcţii politice inainte de ’89 in PCR şi UTC. Demersurile fostului consilier sunt absolut normale, iar cel care n-are nimic de ascuns n-are de ce să se teamă. "Impachetat" bine de subordonaţi, Cristian David invocă "răzmeriţe" in DGIPI, deşi schimbările la care face aluzie erau cunoscute. Astfel, ministrul aduce atingere ofiţerilor profesionişti din DGIPI, de la toate nivelurile, care işi văd de treabă, indiferent de cine-i la putere. Mai mult, aduce atingere structurii lui subordonate, pe care o prezintă ca şi cum ar fi luat-o razna. "Ţapii ispăşitori" găsiţi după trei zile de tăcere nu mai au nici o relevanţă.

×
Subiecte în articol: special sintion