x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special DE LA COPII/Scrisori pentru Moş Crăciun

DE LA COPII/Scrisori pentru Moş Crăciun

24 Dec 2008   •   00:00
DE LA COPII/Scrisori pentru Moş Crăciun

Dragi copii, dragii Moşului, am primit scrisorile voastre. V-am spus să îmi scrieţi pe adresa Jurnalului Naţional şi v-am mai spus că am daruri pentru cele mai frumoase scrisori. Greu, tare greu, dragii Moşului, să desemnez cele mai frumoase scrisori, pentru că toţi aţi scris din inimă.



Majoritatea aţi scris pe mail, semn că sunteţi avansaţi, dragii mei, iar eu sunt bătrân şi am apelat la spiriduşii mei mai sprinteni să mă ajute să mă descurc pe calculator. M-am foit, m-am  gândit, am mormăit în barbă şi m-am gândit aşa: să fie premii pentru cele mai originale scrisori, pentru cea mai frumoasă scrisoare, pentru cel mai frumos desen  şi un premiu special. Premiile vă aşteaptă la redacţie, după data de 5 ianuarie.

CELE MAI ORIGINALE
"Dragă Moş Crăciun, eu sunt Victor şi am 5 ani. Îmi doresc pe Spider-man cu atv. Iartă-mă că nu am fost prea cuminte. Te-aştept! Ştii, dragă Moş Crăciune, ce-aş vrea să-ţi spun, începe să ningă". "Dragă Moş Crăciun, mă numesc Ciucănel Ecaterina, sunt în cl. a IV-a. Îţi scriu de la poalele Muntelui Ceahlău, unde locuiesc cu surioara mea şi părinţii mei. Te-aş ruga frumos să-mi aduci un ursuleţ mare. Sunt sigură că te iubesc toţi copiii, dar şi eu mă aflu printre ei. Şi dacă poţi, adu-mi o carte cu colinde". "Dragă Moş Crăciun, aş vrea să te cunoască şi tata.
Să îmi aduci  o căsuţă cu cei şapte pitici şi o păpuşă Barbie. Te iubesc, Moş Crăciun. Farcaş Adina, Piatra Neamţ". "Dragă Moş Crăciun, numele meu este Edward şi sunt un băieţel cuminte şi ascultător. Îmi respect părinţii şi niciodată nu am făcut ceva rău. Îmi place foarte mult iarna şi zăpada. Vreau să îţi zic că spiriduşii şi renii tăi sunt extraordinari. Vreau să îţi spun în scrisoarea asta că îmi place foarte mult Crăciunul. Vreau să îţi spun că am fost foarte bucuros anul trecut când ai trecut pe la mine. Anul trecut am fost foarte mulţumit de cadouri şi te aştept şi anul acesta. Îmi doresc o jucărie simplă, un trenuleţ, pentru ca şi eu la rândul meu să ofer jucării altor copii şi să le spun că Moş Crăciun există. Îţi doresc sărbători fericite! Cu drag, Edy".

"Dragă redacţie, sper să-mi luaţi în calcul şi scrisoarea mea, deoarece am uitat să pun la poştă scrisoarea băieţelului meu şi dacă află va fi tare supărat. Am să încerc să vă redau aici cele scrise de el şi sper să vă distraţi şi voi când veţi citi. «Dragă Moşule, te rog să-mi aduci un BMW seria 7, orice culoare şi un autobuz mic Mercedes Benz. Să nu uiţi te rog, să nu te îmbolnăveşti, te rog mult. Florentin, pupici». Ştiu că nu toate cuvintele sunt scrise corect, dar este în clasa a II-a şi sper să-l iertaţi. O zi bună şi poate aveţi timp, poate reuşiţi să-i răspundeţi. Sărbători fericite, Negru Gabriela, Bucureşti".   
Premiile pentru cele mai originale scrisori constau în CD-uri cu poveşti pentru copii, CD-uri marca Jurnalul Naţional.   

CEL MAI FRUMOS DESEN…
Îi aparţine Nicoletei, din Piatra Neamţ, care îi scrie următoarele Moşului: "Eu sunt elevă în clasa a V-a B, din localitatea Vişeu de Sus, judeţul Maramureş. Îţi scriu cu rugămintea de a mă vizita şi a-mi aduce şi mie, ca şi altor copii din întreaga lume, unele lucruri pe care mi le doresc. Aş vrea câteva dulciuri, un ren de jucărie, banane, portocale şi o carte cu poveşti.
Te iubesc din suflet dragul meu, eşti cel mai frumos Moş din lume. Îţi mulţumesc din tot sufletul meu de copil. Te aştept cu drag! Te pupă, Nicoleta!". Premiul pentru cel mai frumos desen constă în cărţi cu poveşti, editate de Jurnalul Naţional.
Dragi copii, Moşul a fost atât de impresionat de modul în care i-aţi scris  anul acesta, încât a plâns încetişor, în barbă, pentru fiecare rând scris de voi. Iar fiecare lacrimă a lui Moş Crăciun reprezintă premiul de suflet pentru fiecare scrisoare pe care a primit-o de la voi copii, cei mai dragi şi minunaţi prieteni ai lui.



Premiul special : "Moş Crăciun, să nu te rătăceşti!"

Există o fetiţă care, în afara faptului că i-a indicat cu exactitate Moşului ce vrea pentru ea (atât în introducere, cât şi în final – unde a mai adăugat "solicitări"), chiar şi pentru fiecare membru al familiei în parte, i-a oferit Moşului date cât mai precise, ca nu cumva să se rătăcească şi să nu mai ajungă la ea! "Dragă Moş Crăciun, sunt Sarca Bianca din Târgu Mureş. Eu îmi doresc de Crăciun, pentru sora mea mai mică, Iulia Loredana, de 8 ani, un ponei de jucărie ,,MY LITTLE PONY", care vorbeşte şi are un corn micuţ în cap. Pentru mama mea, Dana Lacrimioara, îmi doresc să îi aduci un CD cu formaţia ei preferată, Iris. Pentru tatăl meu, Mircea Dorel, îmi doresc să-i aduci în primul rând sănătate, bucurie şi tot ce îşi doreşte şi un CD cu formaţia lui preferată de rock greu, Metallica. Bunicii mele, Dana Liana, îmi doresc să-i aduci un CD cu Radu Ile, iar bunicului meu, Vasile, îmi doresc să-i aduci un radio-casetofon cu CD şi MP3-player. Aceşti bunici au fost din partea mamei noastre. Bunicilor din partea tatălui nostru urmează acum. Bunicii, Livia, îmi doresc să-i aduci sănătate şi bucurie şi un casetofon nou şi mai performant decât cel pe care îl are acum şi o pereche de papuci de iarnă, pentru că ea nu are. Bunicului din partea tatălui îmi doresc să-i aduci o  pereche de şosete şi mai multe scule pentru reparat maşina. În final am ajuns la mine. Eu îmi doresc să-mi aduci un telefon nou mai performant: cu cameră şi bluetooth şi un porcuşor de pluş din acela mare, roz. Acestea sunt toate dorinţele mele pentru familia mea. Dacă se poate te rog să mi le îndeplineşti. Ţi-a scris cu dragoste şi respect Sarca Bianca din Tg. Mureş.

Eu locuiesc împreună cu mama, tata şi sora pe strada RODNICIEI nr…, apartamentul nr... Bunicii din partea mamei stau pe strada Cutezanţei nr..., ap…(tot în Tg. Mureş), iar bunicii din partea tatălui locuiesc în jud. Bistriţa, la Josenii Bârgăului. Cred că nu-i vei găsi, pentru că nu le ştiu numărul casei, dar sper că asta te va ajuta: cum ai intrat în Josenii Bârgăului, mai mergi un pic până dai de o tablă din aceea scrisă –  MåNåSTIREA SF. SPIRIDON. După ce ai intrat pe acea uliţă mai mergi încă un pic până dai de o uliţă şi mai mică. Acolo, a doua casă, cu poartă neagră este casa bunicilor din partea tatălui. Sigur îi vei găsi!! Te aşteptăm toţi cu drag!!!!"

Sarca, ai fost foarte, foarte precisă, dar Moşul se miră cum de o fetiţă atât de riguroasă ca tine a uitat să îşi spună vârsta?!? Moşul îţi oferă ca premiu cărţi pentru copii editate de Jurnalul Naţional şi un CD marca Jurnalul Naţional cu  formaţia preferată a mamei tale, formaţia Iris.
De asemenea, o menţiune specială – constând într-un CD cu poveşti pentru copii marca Jurnalul Naţional – primeşte scrisorica semnată "Flaviana – o fetiţă în vârstă de 6 ani", al cărei conţinut este următorul: "Moş Crăciun, în momentul de faţă sunt tare îngrijorată, dacă nu va ninge cum vei ajunge la noi acasă?".



Menţiuni speciale

Tot menţiuni speciale – constând în câte un CD cu poveşti pentru copii marca Jurnalul Naţional primesc următoarele scrisori:
"Dragă Moş Crăciun,
Mă numesc Drăghici Ştefania, sunt în clasa a IV-a, am 11 ani, locuiesc în satul Grânari şi îmi doresc un căţeluş care latră şi dă din codiţă, nişte cizme noi, dulciuri şi hăinuţe pentru păpuşă şi CD-uri cu desene animate. Îţi mulţumesc frumos. Îţi doresc un Crăciun fericit şi un nou an cu multe împliniri. Cu drag, Ştefi"

"Dragă Moş Crăciun,
Mă numesc Ionescu Maria Gabriela. Am unsprezece ani sunt elevă în clasa a V-a la şcoala Take Ionescu din Râmnicu-Vâlcea. Am o singură notă de opt, iar restul sunt numai de zece şi nouă. Sunt un copil harnic, îmi place să îmi ajut mama la cumpărături. Îmi place foarte mult să patinez şi de aceea merg în fiecare sâmbătă la patinoar. Când stelele sunt sus pe cer, iar noaptea cea rece înmărmureşte natura, eu încă mai stau la geam şi mă gândesc la Moş Crăciun. Şi atunci vorbesc cu el. Dragă Moş Crăciun, chiar dacă în fiecare zi noi avem mâncare, dulciuri, haine, aş vrea să-mi dăruieşti din suflet o amintire vie despre ţara ta şi renii tăi. Poate că într-o zi, aşa mare cum sunt, te rog din suflet să-mi arăţi locul cel minunat de unde porneşte spre copiii cuminţi, cu sania cea plină de speranţe şi cadouri, despre ţara ta Laponia. Te rog frumos să-mi asculţi dorinţa, iar eu aştept cuminte să-mi dai un semn de viaţă. Cu dragoste, Maria-Gabriela Ionescu"

"Dragă Moş Crăciun,
Mă numesc Cristiana-Maria Ţimiraş şi voi împlini pe data de 25 decembrie 2008, chiar de Naşterea Domului, 4 ani. Acum 4 ani de zile moşul le-a adus părinţilor mei cel mai nepreţuit cadou de Crăciun: pe mine. (...) Ţi-am scris (prin intermediul mamei), pentru că sunt ascultătoare, mă îmbrac şi dezbrac singură, mănânc tot ce îmi dă mami (...) Promit, dragă Moşule, să fiu şi mai cuminte şi mai ascultătoare decât sunt acum. Cristiana"



Cea mai frumoasă scrisoare

Îi aparţine unei fetiţe din Mizil: "Dragă Moş Crăciun, mă numesc Zota Irina Andreea. Sunt elevă în clasa a V-a A la Şc. Sf. Maria. Am 10 ani. Bineînţeles că sunt cuminte şi foarte silitoare, aşa cred eu. Te rog frumos, nu sunt pretenţioasă şi nu îţi cer decât ca într-o seară de Crăciun să te pot vedea. Degeaba mă păcăleşte mama cu măşti şi cu poveşti căci eu vreau să văd cu adevărat adevărul. Muţumesc! Cu drag, Irina". Premiul pentru cea mai frumoasă scrisoare adresată lui Moş Crăciun constă în cărţi cu poveşti pentru copii şi CD-uri cu poveşti pentru copii, toate marca Jurnalul Naţional. Dar… Din Mizil nu ne-a scris numai Irina. Iată: "Mizil, 8 decembrie 2008. Dragă Moş Crăciun. Am citit în ediţia specială de Moş Nicolae a ziarului despre concursul de scrisori pentru tine. Mi s-a părut o idee originală, pe care să o împărtăşesc elevilor mei de la clasa a V-a.
Zis şi făcut! Le-am spus despre ce este vorba şi bucuroşi s-au apucat de treabă. Oricum, dragă Moşule, am îmbinat utilul cu plăcutul, pentru că ei în clasa a V-a învaţă să redacteze o scrisoare. Ce poate fi mai frumos ca prima lor scrisoare să-ţi fie adresată ţie! Şi să ştii, Moşule, că au fost şi emoţionaţi. Sper din tot sufletul că numărul mare de scrisori să nu te împovăreze prea mult; ştiu că acum eşti mai ocupat ca niciodată...
Toate au fost scrise cu sinceritatea şi nevinovăţia specifică unor copii. În numele lor ţi-am scris eu, profesoara lor de limba română, Muntean Cristina, de la Şcoala "Sfânta Maria" din Mizil, jud. Prahova. Cu drag, o profesoară şi elevii săi".

Prin urmare, Moşul mai are un premiu: o vizită la redacţia Jurnalului Naţional pentru doamna profesoară şi întreaga clasă a V-a a Şcolii Sfânta Maria din Mizil.



Poveste de Craciun

Intr-o minunata iarna, undeva departe, intr-un oras numai al lui Mos Craciun lucra de zor in atelierul care avea acoperisul acoperit de zapada. Lumina soarelui facea zapada sa sclipeasca, de  parca ar fi fost o instalatie cu mii de beculete aprinse intr-o noapte intunecata.

- Am terminat inca un pachet! Un elf striga din cand in cand si rasuna in marea hala unde se faceau jucarii. In urmatorul moment, cadoul ajungea la Mos Craciun, care le impacheta pe fiecare cu hartie creponata si frumos colorata apoi le lega cu grija cu o panglica rosie stralucitoare.
 
Elfii munceau de zor in timp ce Doamna Craciun matura fiecare bucatica de cartonase pe care elfii o scapau pe parchetul lacuit. Ei ii placea ca totul sa straluceasca si ca nici macar o urma de praf sa nu fie in atelier care era in acelasi timp si casa lor. A doua zi urma sa fie Ajunul Craciunului. Mos Craciun a iesit in frig pentru a hrani renii. Unul dintre reni numit Rudolph, era putin racit ,iar Mosul trebuia sa ii dea zilnic niste medicamente. Dupa ce termina de hranit renii Mos Craciun se duse la culcare deoarece  urma o zi lunga.
     
Dimineata sosi curand. Mos Craciun iesi  sa isi puna cadourile pregatite in sanie. De dupa sanie se auzi un stranut infundat. Mos Craciun pasii usor pe zapada pana ajunse in spatele saniei incarcate cu cutii multicolore. Lui Rudolph i se inrosise nasul!                                        
Mos Craciun isi facu griji cu starea renului si deja isi propusese sa il ia pe Cupid, un alt ren, drept ghidul celorlalti reni pentru ca Rudolph sa ramana acasa si sa se faca bine.
 
Seara veni usor. Era o seara ciudata. Nici macar o steluta cat de mica nu aparu pe cer, iar luna era ascunsa undeva adanc sub nori. Dintr-o data curentul se lua. Era o bezna totala. O lumina din spatele saniei, de la reni, spargea zidul de negura. Era nasul lui Rudolph. Era rosu ca un beculet si in jurul lui cateva stelute straluceau.

- Deci nu era gripa aia oribila despre care tot vorbea doctorul... spuse Mos Craciun tragandu- se usor de barba.

Rudolph a salvat multe nopti de Craciun ghidandu-l pe Mosul cu nasul lui stralucitor si rosu. Fara Rudolph de multe ori nu am fi gasit caduri sub brad. Datorita lui, Craciunurile noastre sunt mai frumoase.
Daria Ana Tucă, 10 ani clasa a IV- a, Bucuresti

×