x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Delta Dunarii - Guvernatorul, absent nemotivat

Delta Dunarii - Guvernatorul, absent nemotivat

26 Apr 2005   •   00:00

In loc sa pregateasca intalnirea romano-ucraineana in problema Bistroe, Paul Cononov a plecat in Suedia la un simpozion despre alcool si droguri.

  • de ALEXANDRU NASTASE
  • SPECIAL
  • Cononov, absent nemotivat



    Guvernatorul-gunoier Paul Cononov si-a demonstrat saptamana aceasta inca o data neprofesionalismul, cand a continuat seria de gafe inceputa o data cu numirea in functia de sef al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

    ISPRAVA. Daca fostul guvernator, Virgil Munteanu, este un personaj european, curtat in prezent de conventiile internationale, Cononov isi demonstreaza in dese randuri practicile balcanice. Si asta in contextul in care este vazut ca unul dintre cei mai importanti demnitari care sa realizeze integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. La ultima sa isprava, faptele sale indica inconstienta si delasare fata de probleme de importanta nationala. Desi incepand de astazi este prezent la Odessa, la estrem de importantul work-shop romano-ucrainean in care se vor discuta problemele canalului Bistroe, Cononov si-a permis saptamana trecuta luxul de a-si lua mai multe zile libere si de a lipsi de la serviciu. Si nu in interesul Deltei sau al institutiei pe care o conduce, si cu atat mai putin al problemei Bistroe, atent urmarita si de responsabilii europeni.

    VORBE DESPRE ALCOOL. Seful ARBDD a lasat mesaj ca va pleca intr-o vizita particulara in Suedia. Nu s-a dus acolo pentru a obtine vreun grant pentru Delta Dunarii, ci pentru a participa la un simpozion pe problema combaterii consumului exagerat de alcool si de droguri!! Cum a ajuns guvernatorul-gunoier sa participe la un astfel de eveniment? Raspunsul este foarte simplu: la momentul plecarii din tara, Cononov inca mai era consilier judetean, membru al Consiliului Judetean Tulcea, statut castigat in urma alegerilor locale din luna iunie 2004. Potrivit legii, dupa numirea sa la ARBDD, Cononov are o luna de zile timp de gandire spre a opta pentru una dintre functii, pentru ca, dupa 30 zile, va intra in incompatibilitate. Cononov s-a dus, asadar, in Suedia in calitatea sa de membru al CJ Tulcea fara sa fie preocupat catusi de putin de apropiata intalnire cu ucrainenii. Sirul intamplarilor stranii nu se opreste aici. Nu se stie cum, aflat departe de tara, guvernatorul-gunoier si-a trimis demisia din functia de consilier judetean, optand in acest fel pentru functia de la Administratia Rezervatiei. Situatia la Tulcea este in continuare extrem de confuza, angajatii institutiei fiind extrem de ingrijorati de turnura pe care au luat-o lucrurile la ARBDD dupa numirea lui Cononov.

    ×
    Subiecte în articol: special cononov