În cadrul Târgului Educaţional 2008, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a prezentat activităţile şi ofertele dedicate tinerilor.
În cadrul Târgului Educaţional 2008, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a prezentat activităţile şi ofertele dedicate tinerilor.
Astăzi s-a încheiat cea de-a noua ediţie a Târgului Educaţiei 2008, eveniment început vineri, 21 martie, la Facultatea de Drept din Capitală. Alături de alţi 70 de expozanţi, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a reafirmat sprijinirea tinerilor interesaţi de performanţe profesionale în diverse domenii. Programele educaţionale oferite de Fundaţie, prin intermediul Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu, cuprind domenii precum muzica, pictura, teatrul şi informatica. Cei care vor să beneficieze de sprijin din partea Fundaţiei, adică tinerii şi copiii, pot aplica pentru aceasta, iar în urma unor preselecţii organizate de specialişti, în funcţie de talentul şi aptitudinile fiecăruia în parte, sunt îndrumaţi în cadrul celor patru departamente. Există posiblitatea ca tinerii să beneficeze de un program de burse individuale, în funcţie de necesităţile fiecăruia.
PREZENTARE. Vineri, în ziua de deschidere a Târgului Educaţional, la prezentarea activităţilor Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României au participat actorul Ovidiu Cuncea, profesorul Departamentului de arte vizuale din cadrul Clubului de Excelenţă, dar şi tineri care beneficiază de aceste programe. Pe toată durata Târgului, Clubul de Excelenţă a organizat la standul Fundaţiei o expoziţie cu lucrările realizate de copiii din cadrul Departamentului de Pictură a Clubului. “Încercăm să popularizăm programele noastre educaţionale. E bine să ne apropiem mai mult de tineri şi să îi cunoaştem mai de aproape. Trebuie să ne cunoaştem reciproc, pentru a face programe educaţionale adaptate nevoilor tinerilor de astăzi”, ne-a declarat Nicoleta Cristea, coordonator al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei.
În sprijinul viitorului
“Noi nu ne lăudăm că suntem singurii care susţin tinerii. Cu cât sunt mai multe organizaţii pentru tineret, cu atât este mai bine, pentru că astfel putem să facem un lucru conjugat. Este important însă ca fiecare fundaţie să fie coerentă şi să aibă definite scopul, cât şi misiunea, pe care să le urmeze până la capăt. Tinerii sunt inteligenţi şi este necesar să te adresezi cum trebuie lor. Ei îşi doresc o carieră, performanţe şi vor să cunoască cât mai multe. Toţi profesorii Fundaţiei sunt oameni care au reuşit şi care au ce să le povestească tinerilor, atât în plan personal, cât şi în plan profesional”, a declarat Nicoleta Cristea.