x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dreptate pentru Craiova. Scrisoare deschisă a Craiovei Maxima

Dreptate pentru Craiova. Scrisoare deschisă a Craiovei Maxima

21 Mai 2012   •   12:50
Dreptate pentru Craiova. Scrisoare deschisă a Craiovei Maxima

Nu credeam sa invatam a muri vreodata… Noi, care am trecut alaturi de echipa Craiovei prin meciuri de poveste, noi, care i-am invatat pe olteni ce inseamna fericirea, noi, hrana spirituala a unor oameni devorati de iubirea alb-albastra… Noi, Craiova Maxima, echipa pe care orice copil in acele vremuri o cunostea pe de rost, noi, care am strans sute de selectii in tricoul echipei nationale, noi, care in anii ’80 am reprezentat pentru olteanul de rand, si nu numai, definitie, simbol, pasiune… Noi nu credeam sa invatam a muri vreodata.

Ne intrebam acum cata putere sa mai avem sa vedem cu ochii nostri cum echipa noastra a disparut subit. Privim in jur si vedem pupilele dilatate ale unor ochi plansi, sunt suporterii nostri, sunt prietenii nostri, sunt oamenii care au fost alaturi de noi o viata intreaga… Nici ei nu credeau ca noi vom invata sa murim vreodata.

Ne razvratim curat impotriva unor indivizi fara glas, fara de fata, fara de ratiune, fara de
suflet, care si-ai batut joc de trecutul, dar si de prezentul Craiovei. Traim o suferinta generala, s-a instalat o greata cumplita, un sentiment de repulsie, o stare de lehamite. Acesti oameni ne-au invatat ceea ce noi nu credeam sa invatam vreodata, si anume ca putem muri.

Avem acum impresia ca ne-am cheltuit sufletul in zadar. Ca ne-am macinat talentul intr-o moara fara noroc, o moara a vantului si a nepasarii. Ne-am rupt picioarele, am investit pasiune, am fost zei si printi, dar am ajuns muritori si cersetori. Ne-am nascut intr-un neam fara noroc. Noi, care nu credeam sa invatam a muri vreodata.

Pe 14 mai 2012 ne-ati osandit la uitare. Am fost destul de nebuni sa consideram definitiv ceea ce pana la urma s-a dovedit a fi provizoriu. Trebuie sa ne dati echipa inapoi! Noi nu vrem sa invatam a muri vreodata!

CRAIOVA MAXIMA

P.S. Scrisoarea a fost semnata de urmatorii componenti ai marii echipe din anii 1980: Ilie Balaci, Costica Donose, Aurel Ticleanu, Nicolae Negrila, Nicolae Ungureanu, Gheorghita Geolgau, Nicolae Tilihoi. Alaturi de acestia au mai aderat la ideea celor din Maxima si alti fosti jucatori ai Craiovei: Teodor Taralunga, Florin Cioroianu, Gigi Ciurea, Silvian Cristescu, Corneliu Papura, Marian Bacu, Florin Dumitru, Dan Racoltea.

×