x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dumnezeu sa-I odihneasca!

Dumnezeu sa-I odihneasca!

28 Mai 2004   •   00:00

Romania, 28.05.2004. 13 din cei 15 morti identificati dupa explozia de la Mihailesti au fost ieri inmormantati, la trei zile dupa catastrofa care a zguduit o tara intreaga.

Intre cei ingropati ieri se numara Elena Popescu (26 de ani), reporter al Antenei 1, surprinsa de deflagratie in timp ce-si pregatea relatarea, alaturi de cameramanul Ionut Barbu (25 de ani), mort si el in timpul misiunii.

Tot ieri au fost inmormantati pompierii care-au pierit la datorie. Mihai Mihalache (33 de ani), capitan si sef al operatiunii de stingere a incendiului, alaturi de Romeo Necula (35 ani), militar angajat. Au fost ingropati in comunele lor soldatii Georgian Medeleanu (21 de ani), Cezar Manta (21 de ani) mort in misiunea pentru care s-a oferit in locul unui coleg, Nicolae Jianu (25 de ani), Sorin Oprea (21 de ani). Trupul mutilat al lui Silviu Stan (25 de ani), cel de-al saptelea pompier mort in explozie, se afla inca la IML pentru identificare.

Tot ieri au mai fost inmormantati in comuna Mihailesti Daniel Pelmus, un localnic care a lasat in urma doi copii, Ion Tudose, cel care, impreuna cu Rica Ionescu, se repezise sa dea o mana de ajutor pompierilor. In rand cu inmormantarile de ieri a fost asezat si Marian Ailincai (26 de ani), soferul unui taxi care se indrepta din Roman spre Bucuresti si care a fost surprins de explozie. La acestia se adauga Mihai Magearu, din Buzau, mort in timp ce masina cu care circula a intrat in raza de actiune a deflagratiei, impreuna cu fratele sau Valentin Magearu.

Intr-o parohie din Buzau a fost ieri inmormantat si Mihai Mihalache, pe care ceasul rau l-a impins in soseaua care trecea prin Mihailesti in dimineata zilei de luni. La Craiova a avut loc o inmormantare fara mort: cadavrul lui Florin Marcu, soferul TIR-ului ucigas, nu a fost inca identificat oficial la morga din Buzau.

In timp de mortii erau pomeniti in cimitirele din mai multe judete ale tarii, medicii spitalelor din Buzau si Bucuresti se straduiau sa-i mentina in viata pe ranitii aflati in stare critica.

Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti, pe cei morti la datorie si pe cei care au murit in timp ce incercau sa-si ajute semenii.
×
Subiecte în articol: eveniment