x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Generozitate - Castigatorul Jurnalului doneaza premiul unui baietel bolnav

Generozitate - Castigatorul Jurnalului doneaza premiul unui baietel bolnav

03 Aug 2004   •   00:00

Asa cum am inceput sa descoperim fiecare dintre noi, Jurnalul National nu mai este de mult un simplu cotidian; el este un personaj carismatic, partas in viata de zi cu zi a cititorilor; un adevarat "jurnal de viata", cu toate emotiile si trairile ei autentice.

Nicusor Nistor, castigatorul unui cuptor cu microunde in recent incheiata promotie "Toate3", s-a hotarat sa doneze castigul copilului de 11 ani Alexandru Pargaru, despre care a citit in rubrica "Viata mea e un roman" a Jurnalului National de joi, 27 iulie.

Materialul realizat de colegul nostru Lucian Dobrater il prezenta pe elevul in clasa a IV-a, din Alba-Iulia, care canta muzica populara de la 7 ani, pentru ca simte ca acesta este modul sau de a bucura sufletele celorlalti. Alexandru are o personalitate puternica si este mult mai matur decat colegii de varsta sa: poate si datorita incercarilor si suferintei prin care a trecut: baietelul suferise de o tumoare craniana - craniofaringiom - care, la varsta la care copiii de varsta lui invata sa se plimbe cu bicicleta sau sa se dea cu sania, pe el il purta prin spitale. Chirurgii clujeni i-au extirpat aceasta tumoare o data la varsta de 7 ani si din nou acum un an. Luna trecuta, Alexandru a fost examinat de catre medicii germani care l-au felicitat pentru ca invinsese boala si ca acum se afla pe drumul cel bun.

Copilasului de 11 ani nu-i place atat sa se joace, cat ii place sa scrie poezii si compuneri, in special despre Dumnezeu, caci spune: "El este tot timpul cu mine". Povestea despre credinta in Dumnezeu a micutului Alexandru, despre teoriile lui vizavi de religie, cat si despre dorinta lui de ridica o biserica, al carei slujitor sa fie cand se va face mare, ne-a impresionat pe toti saptamana trecuta, rascolindu-ne pana in miezul sufletului si amintindu-ne de cat de multe resurse si energie se pot ascunde intr-o inima de om, cat ar fi ea de mica.

Familia micutului Alexandru Pargaru a primit cu bucurie vestea ca un castigator al unei promotii a Jurnalului National a decis sa doneze premiul castigat protagonistului reportajului "Copilul lui Dumnezeu". "Ma surprinde acest gest, nu m-am asteptat. Este foarte frumos din partea acelei persoane si chiar as vrea sa ii vorbesc personal la telefon, sa-i multumesc", i-a declarat mama lui Alexandru, Magdalena Pargaru, colegului nostru Lucian Dobrater, cel care ne-a adus in atentie, saptamana trecuta, povestea micutului de 11 ani.

Jurnalul National este la fel de emotionat ca si copilul si parintii sai, ii multumim si noi pe aceasta cale castigatorului sufletist si il invitam pe Nicusor Nistor - din Targu-Mures - sa ne impartaseasca ce a simtit cand a citit despre Alexandru si cum a luat aceasta hotarare.

Jurnalul National merge mai departe, continuand sa fie pentru dumneavoastra oglinda vie a vietii de zi cu zi!
×
Subiecte în articol: eveniment