x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gusa a cazut in dizgratia lui Basescu

Gusa a cazut in dizgratia lui Basescu

22 Iun 2004   •   00:00

In timp ce PD incheie o campanie cu victorii fulminante in Bucuresti si Cluj, Oradea, Alba, Brasov etc., seful acestei campanii la nivel national, Cozmin Gusa (foto), e pe cale sa-si incheie sederea in PD.

Duminica seara, cand posturile de televiziune anuntau rezultatul alegerilor, mai multe surse autorizate de la varful PD afirmau ca Gusa va fi dat afara din partid pentru felul in care s-a comportat in campania electorala. Amenintare marca Traian Basescu, liderul PD, asteptand doar sa treaca alegerile pentru a-l chema la ordine pe fostul pesedist.

Si-a atacat colegii

Gusa este acuzat ca in campanie ar fi urmarit doar sa-si faca siesi lobby, in loc sa urmareasca interesul partidului. Lui Basescu nu i-ar fi picat bine deloc, de exemplu, cum in plina campanie, seful staff-ului PD a organizat un spectacol in centrul Bucurestiului, dar promovand Initiativa 2003, asociatia pe care a infiintat-o sau cum a comandat articole de presa in care se lauda cum l-a felicitat Dick Morris pentru reusita PD. Adica a lui Basescu. Lucrul cel mai grav care i se imputa lui Gusa insa este acela ca ar fi platit in presa centrala articole prin care erau defaimati chiar membri ai PD, printre care Anca Boagiu, personaj, in articolul in cauza, al unui presupus amor cu Traian Basescu, sedusa si abandonata in favoarea mai tinerei Lavinia Sandru.

Apoi, lideri ai PD din teritoriu, precum Radu Berceanu, sustin ca nici nu l-au vazut la fata prin campanie decat cand a venit val-vartej ca el vrea sa faca o conferinta de presa. "A fost ca un medic anestezist. Nu am simtit nimic de la el. A trecut o data pe aici ca vrea intalnire cu presa. I-am zis: "Vii matale mai intai cu mine la Urzicuta, sa vezi cum e". Dupa care si-a tinut si conferinta de presa in care a vorbit despre spectacolul anti-Iliescu de la Bucuresti", ne-a povestit ieri Berceanu. Pana la inchiderea editiei, incercarile de a-l contacta pe Traian Basescu au esuat. Cert este ca joi seara, la Cluj, venit pentru a-l sustine pe Emil Boc, Basescu nu a fost deloc incantat sa-l vada pe "Cozmin". "Cu ce treaba pe aici, domnu’ Gusa?", l-a luat din scurt. In schimb, Cozmin Gusa a raspuns ieri la telefon, dar a refuzat sa comenteze fiecare din aceste aspecte. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: basescu eveniment guşă