Rolul medicilor care i-au prescris reţete şi dependenţa lui Michael Jackson de medicamente se află în centrul anchetei realizate de poliţia americană, la două săptămâni de la moartea starului, în condiţiile în care cauza decesului şi locul înmormântării au rămas necunoscute, relatează AFP.
Declaraţii "cu picătura" din partea medicilor care l-au avut pe mână pe Michael încep să apară, dintre care una, cea a dermatologului care l-a avut ca pacient, readuce în discuţie celebrul medicament Demerol.
Klein este în colimator
În opinia cardiologului Conrad Murray, ultimul medic personal al lui Michael Jackson, care a negat că i-ar fi administrat acestuia un anestezic puternic, poliţia americană şi-a îndreptat atenţia şi ar fi început să îl ancheteze miercuri pe dermatologul artistului, Arnold Klein. Dermatologul starului american, interogat de posturile de televiziune ABC şi CNN, a negat că i-ar fi prescris cântăreţului medicamente puternice din clasa analgezicelor şi sedativelor.
"Nu i-am dat această porcărie de medicament despre care se vorbeşte în presă. Cum aş putea să îi prescriu Diprivan (un sedativ folosit în anestezii - n.r), dacă nici măcar nu ştiu cum să folosesc acest medicament?", declara în urmă cu câteva zile dermatologul starului. Totodată, el i-a calificat drept "criminali" pe medicii care au emis reţeta prin care îi recomandau regelui muzicii pop astfel de medicamente.
Momentul adevărului
Site-ul www.tmz.com prezintă însă o informaţie potrivit căreia dr Arnie Klein a recunoscut în emisiunea lui Larry King de la CNN că i-a administrat Demerol lui Michael, unul dintre cele mai puternice calmante. Klein spune că s-a întâmplat să-l sedeze numai ocazional. Întrebat în legătură cu medicamentul Diprivan - denumirea comercială pentru Propofol, care a fost găsit în casa lui Jackson în momentul morţii - Klein a declarat că ştia că Michael folosea medicamentul, dar că el l-a avertizat în legătură cu pericolul pe care-l reprezenta acesta.
Zvonuri, bârfe, complicaţii
Despre Klein circulă zvonuri că ar fi tatăl biologic al celor trei copii ai lui Michael Jackson. Tot potrivit TMZ, Klein a recunoscut că a donat spermă o dată unei bănci de spermă, nu lui Jackson.
Klein este de părere că Debbie Rowe, fosta soţie a lui Michael Jackson şi mama biologică a primilor doi copii ai săi, ar trebui să obţină custodia copiilor, pentru că el consideră că mama lui Michael, Katherine, este prea bătrână, iar tatăl lui, Joe, este scos din discuţie. "Interesant, Klein nu s-a deplasat la ceremonia publică în memoria lui Michael şi, din câte ştim, familia starului pop a predat poliţiei din Los Angeles (LAPD) o listă cu numele tuturor doctorilor pe care i-au considerat vinovaţi de soarta lui Michael, iar Klein se afla pe acea listă", comentează TMZ.
Cardiologul are la activ un caz de malpraxis
La rândul său, medicul cardiolog Conrad Murray, care se afla alături de Michael în locuinţa acestuia din urmă în ziua morţii sale, a mai fost în situaţia de a fi fost anchetat pentru un caz medical care a implicat decesul pacientului, susţine tot TMZ. Este vorba despre o intervenţie chirurgicală pentru drenarea de lichid din inima unei persoane în vârstă de 67 de ani în 2007. Pacientul a decedat în urma intervenţiei.
La autopsie a reieşit că inima acestuia prezenta o puncţie în ventricolul drept, detaliu care s-a numărat printre cele patru posibile cauze ale decesului, conform raportului autopsiei. TMZ susţine că a contactat membrii familiei pacientului decedat şi că aceştia au afirmat că ar fi dorit să-l dea în judecată pe Murray pentru malpraxis, dar că acţiunea în justiţie era prea costisitoare, în parte pentru că depunerea unei astfel de plângeri necesită declaraţii de la un alt expert medical, ceea ce presupune costuri mari.
"Una peste alta, procesul s-a dovedit a fi o problemă prea mare pentru familie, aşa că membrii acesteia au decis să păstreze tăcerea... până acum", subliniază TMZ.
Au încercat să-l salveze
Publicaţia Los Angeles Times susţine, la rândul său, că poliţia americană anchetează în prezent cinci medici care i-au prescris diverse medicamente lui Michael Jackson, analizând cu mare atenţie reţetele emise de aceştia. Potrivit CNN, familia Jackson era la curent cu dependenţa starului, mai mulţi membri ai săi, în special Janet Jackson, încercând să "îl salveze" în 2007, fără a avea succes.
Surse apropiate anchetatorilor americani, citate de ABC şi CNN, spun că trupul lui Michael Jackson prezenta urme de înţepături în momentul morţii sale, pe 25 iunie. Aceste informaţii întăresc speculaţiile asupra rolului pe care ar fi putut să îl aibă în moartea starului administrarea unor sedative puternice. Urmele de pe corp "ar putea fi dovada unui consum regulat de medicamente pe cale intravenoasă, precum Diprivan", au declarat sursele citate.
Sedative puternice
Diprivan este un anestezic extrem de puternic, ce poate fi utilizat doar de personalul medical. Potrivit presei americane, mai multe flacoane de Diprivan au fost descoperite în reşedinţa starului după moartea acestuia. De altfel, Cherilyn Lee, o fostă infirmieră, a declarat că starul american şi apropiaţii săi au forţat-o să îi obţină Diprivan în ultimele luni de viaţă ale lui Michael Jackson.
Rezultatele testelor toxicologice ale primei autopsii a cântăreţului vor fi cunoscute peste câteva săptămâni. Nici o informaţie nu a fost făcută publică despre cea de-a doua autopsie, solicitată de familia Jackson.
Înmormântarea mai aşteaptă
Certificatul de deces, eliberat marţi de oficialităţile din Los Angeles, nu precizează cauza morţii celebrului cântăreţ, având precizat clar faptul că răspunsul "este în aşteptare".
Misterul planează încă asupra locului în care Michael Jackson va fi îngropat, în condiţiile în care, la sfârşitul ceremoniei publice de la Staples Center, elicopterele posturilor tv au pierdut urma dricului în care se afla sicriul starului.
Nici poliţia americană, nici angajaţii cimitirului Forest Lawn, menţionat în certificatul de deces ca fiind "locaţia temporară" pentru păstrarea trupului neînsufleţit, nu au făcut nici un fel de comentarii despre locul înmormântării starului. Cu toate acestea, mai multe surse fac referire la o posibilă incinerare a trupului neînsufleţit al lui Michael Jackson,
în urma căreia cenuşa acestuia ar putea fi împrăştiată deasupra fermei Neverland din California.
Fără creier!
În timpul ceremoniei publice organizate marţi la Staples Center din Los Angeles, în onoarea lui Michael Jackson, în sicriul placat cu aur, amplasat într-un spaţiu special amenajat în faţa scenei, s-a aflat trupul neînsufleţit al starului american, însă fără creierul acestuia. Institutul de medicină legală din Los Angeles a confirmat miercuri că acest organ a fost reţinut în laborator pentru efectuarea testelor neuropatologice.
Familia Jackson aşteaptă să primească creierul lui Michael Jackson, aflat în prezent în posesia medicilor legişti pentru efectuarea unor teste neuropatologice, în vederea stabilirii cauzelor decesului, pentru a putea să îl înmormânteze pe star, informează timesonline.co.uk. "Imediat după ce vom termina testele pe creier, îl vom preda familiei", a declarat Ed Winter, asistentul principal al medicului legist.
"Ultima informaţie pe care am auzit-o este că familia nu va înhuma trupul, deocamdată", a precizat aceeaşi sursă. Presa a scris că familia Jackson a depus o cerere oficială prin care solicită permisiunea de înhumare a trupului lui Michael Jackson, însă a adresat această cerere autorităţilor din Los Angeles, fapt care sugerează că starul va fi înmormântat în acest oraş şi nu la ferma Neverland, care aparţine de districtul Santa Barbara.
Citește pe Antena3.ro