x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ilie Nastase, invins de „General"

Ilie Nastase, invins de „General"

07 Iun 2004   •   00:00
Ilie Nastase, invins de „General"

EDITIE DE COLECTIE
Un Don Juan imblanzit de „General". Asa ar fi putut suna, pe scurt, povestea de iubire dintre Ilie si Amalia Nastase. O poveste deasupra careia sclipesc inca focurile de artificii lansate sambata la Roland Garros.
DANA CIOBANU
Ar fi trebuit sa-si jure iubire vesnica in fata altarului anul trecut, atunci cand s-au cununat civil. „Nu m-am casatorit religios atunci, pentru ca am fost gravida si nu aveam bani pentru rochie", glumeste Amalia. Au amanat evenimentul cu un an, astfel ca prietenii au trebuit sa astepte pana pe 5 iunie 2004 pentru a le face urarile de rigoare. Intre timp, Amalia i-a daruit lui Ilie o fetita minunata, pe nume Alessia Elena Lara.

PROVIDENTA. Concertul lui Sting la Bucuresti, din 1996, a fost ocazia care a prilejuit o intalnire „de gradul trei". Dintre Ilie Nastase si Amalia Teodosescu. Inainte de spectacol, ea ii ofera tigari. El o refuza, pentru ca nu e fumator, dar ii ofera doua bilete la concert. El - binecunoscutul tenisman si om de afaceri, cetatean de onoare al New York-ului si Parisului. Ea - anonima studenta de la ASE, care, intre ore de engleza predate la gradinita si munca intr-o agentie de asigurari, impartea promotional tigari. El - un barbat implinit, pe care viata aproape nu avea cu ce sa-l mai surprinda. Ea - femeia de 20 de ani, care visa sa ajunga cantareata sau stewardesa si a absolvit cu examen de licenta Facultatea de Finante-Asigurari.

CURTOAZIE. „A fost cea mai rea dintre toate. Nici eu nu am insistat mult la inceput, nu i-am facut propuneri directe", isi aminteste Ilie Nastase despre cat de greu de cucerit a fost actuala sotie. Pentru ea s-a purtat ca un adevarat domn. A sunat-o vreo doi ani de zile, ca sa o convinga ca, pentru el, nu e doar o prada de o noapte. Dar ea a refuzat constant invitatiile lui in oras. Cum sa te increzi in cuvantul unui barbat despre care toti iti spun ca e un Don Juan, ca a avut doua neveste si nu stiu cati copii infiati?

Intr-un final, Amalia a cedat si l-a invitat pe Ilie la ziua ei de nastere. In acea seara, cuceritorul a fost „definitiv si irevocabil" cucerit. Si, tot de atunci, Nastase n-a mai iesit din cuvantul „Generalului". „Prietenii nostri ii spun Amaliei «Generalul». Cand ei imi propun ceva, ma intreaba in gluma daca imi da voie Generalul", rade Ilie.

PLANURI. Micuta Alessia este minunea care l-a cumintit definitiv pe tenisman. Spunem definitiv, pentru ca Amalia e cea care l-a transformat intr-un familist convins, dupa cum spune Nastase: „De cand cu «Generalul», nu s-a mai atins nimeni de mine". Acum, cei doi isi impart timpul intre cele doua case pe care le au in Marele si Micul Paris. Ilie si-a vandut casa din Capitala Frantei pentru ca era mult prea mare si greu de intretinut. In schimb a cumparat un apartament sic in centrul Orasului Luminilor. Pana acum cateva zile, doamna Nastase s-a ocupat de decorarea acestuia. Sunt singuri acolo si abia asteapta sa se intoarca la Bucuresti. „Nu o sa avem luna de miere. Dupa ce ne vom linisti, ne intoarcem in Romania si ne apucam de treaba. Avem atatea de facut! In special, trebuie sa renovam casa de acolo", ne-a declarat Amalia.

NUNTA. Fascinanta lor poveste de dragoste a mai scris un capitol de vis, sambata, la Paris. Prieteni putini, alesi pe spranceana, au asistat la cununia religioasa a celor doi, oficiata la 5 iunie la Biserica Greaca Saint Stephane din Paris. Peste 300 de invitati de marca din Romania si din intreaga lume au sarbatorit alaturi de cuplul Ilie-Amalia la Roland Garros - Club Des Loges. Sting, Omar Shariff, Alain Delon, Cristopher Lambert, Michael Douglas, Patrick Bruel, John McEnroe, Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi, Andreea Esca si invitatul de onoare, Ion Tiriac, sunt doar cateva dintre celebritatile invitate la receptie.

Mireasa, imbracata intr-o rochie alba, lunga, simpla si cu trena a concurat cu fiica sa, Alessia, acum in varsta de un an, imbracata si ea intr-o rochita alba.

TRECUT

Nasty, asa cum a fost botezat Ilie de fiica directorului revistei World tennis, nu este la prima experienta maritala. Prima data s-a casatorit cu Dominique Gratzia, cu care are o fata, Nathalie, acum in varsta de 28 de ani. Al doilea drum in fata altarului a fost cel cu Alexandra King, cu care a infiat doi copii, Charlotte (14 ani) si Nicholas (16 ani). Se pare ca fostele sotii ale tenismanului aveau o neobisnuita pasiune: aceea de a face un sport din mersul la cumparaturi. Don Juan-ul nostru a capitulat, in urma cu opt ani, in fata „Generalului" Amalia Teodosescu. Anul trecut, Ilie a devenit fericitul tata al Alessiei, care a fost botezata, in noiembrie 2003, la Biserica Domnita Balasa. Nasul micutei Alessia Elena Lara Nastase este Ion Alexandru Tiriac, fiul lui Ion Tiriac.

SUMAR EDITIE DE COLECTIE

Iubirile celebre ale romanilor

Marea dragoste a unui sangeros voievod

Iubire regeasca pentru o domnisoara de onoare

Dragoste cu nabadai intre Ion si Maria

Cateodata, adevarul poate ucide

"Printesa iubita"si Enescu

"Vreau sa-mi gasesc un loc langa ea, in Rai"

Marga Barbu: "Il tot astept, si el stie"

„De 57 de ani, ne iubim ca-n prima zi"

Ilie Nastase, invins de „General"
×
Subiecte în articol: special nastase ilie ilie năstase amalia