x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Info

Info

02 Dec 2005   •   00:00
FILM. Un film realizat si difuzat de televiziunea nationala nipona despre viata unui roman a impresionat pana la lacrimi milioane de japonezi. Pelicula "Dor" este povestea prieteniei de-o viata dintre romanul Anatolie Arhip, veteran din cel de-al doilea razboi mondial, si prietenul sau nipon Toshio Watanabe. Filmul documentar a fost difuzat cu ocazia sarbatoririi in aceasta vara a 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial.

INAUGURARE. Presedintele Traian Basescu si presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, vor participa la 10 decembrie la Bucuresti la deschiderea oficiala a Festivalului Vinului Moldovenesc, care va avea loc in Piata Constitutiei. Evenimentul va dura doua zile. Vor participa cu standuri proprii peste 30 de intreprinderi de vinificatie din Republica Moldova.

INTERNATI. O alta persoana ranita in accidentul violent de la Slobozia a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca miercuri noapte. Barbatul "a fost transportat la Bucuresti cu o ambulanta, pentru o noua interventie chirurgicala - de fractura de bazin", a spus medicul Bogdan Oprita. In aceeasi noapte insa, cea mai tanara dintre femeile internate in Capitala, in varsta de numai 18 ani, a decedat. (Oana Antonescu)

ACORD. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, semneaza astazi Acordul de cooperare intre Romania si Eurojust, institutie a Uniunii Europene cu competente in combaterea formelor grave ale criminalitatii. Incheierea acordului reprezinta un punct cerut de UE in cadrul reformei judiciare. Colaborarea Romaniei cu Eurojust a inceput acum trei ani, in cauze de criminalitate transnationala.

BURSE. Ministerul Educatiei si Cercetarii lanseaza oferta de burse pentru anul universitar 2006-2007. Este vorba atat de cele finantate de Guvernul Romaniei, cat si de cele din cadrul acordurilor bilaterale de colaborare si de cele acordate unilateral de alte state. Candidatii care vor sa se inscrie la concurs trebuie sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania si sa provina din institutii de invatamant superior acreditate.

ALEGERI. Tinerii avocati din Baroul Bucuresti si-au nominalizat miercuri, in cadrul Adunarii Generale de Alegeri, noua conducere. Avocatul Arin Alexandru Avramescu a fost desemnat in functia de presedinte al Asociatiei Tinerilor Avocati din Bucuresti. Avramescu are 31 de ani, practica avocatura din 1996 si si-a propus sa schimbe statutul defavorizat al tinerilor din aceasta profesie.

×
Subiecte în articol: eveniment