x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Interviu cu eroul de revelion. Poliţistul Marius Mecea şi-a riscat viaţa, salvând de la moarte o tânără care voia să se sinucidă

Interviu cu eroul de revelion. Poliţistul Marius Mecea şi-a riscat viaţa, salvând de la moarte o tânără care voia să se sinucidă

de Mara Raducanu    |    02 Ian 2012   •   10:23
Interviu cu eroul de revelion. Poliţistul Marius Mecea şi-a riscat viaţa, salvând de la moarte o tânără care voia să se sinucidă

Le-au fost taiate salariile. Au fost restructurati, iar pe parcursul anului 2011, ministrul Igas a gasit de cuviinta sa-i "testeze' prin cinci intrebari teoretice chiar si pe oamenii cu ani grei de experienta in spate. Dupa care, simplu, i-a dat afara...Nici seful Politiei Romane, Liviu Popa, nu s-a lasat mai prejos in 2011, atunci cand a venit vorba sa faca declaratii la adresa unora dintre subordonatii sai. I-a etichetat simplu: "ba betivi, ba destui nenorociti, ba plangaciosi'.Ieri, in prima zi a lui 2012, un politist a dat tuturor- inclusiv superiorilor sai- o lectie de curaj. S-a aruncat in apele inghetate ale Somesului pentru a salva de la inec o tanara sinucigasa.Politistul i-a facut respiratie gura la gura chiar in apa si a stat cu fata in brate 20 de minute, in apa rece, chiar daca stia ca isi pune viata in pericol. Mecea Marius, in varsta de 42 de ani, lucreaza de 18 ani la Politia Municipala Dej. Modest, nu vrea sa se faca mare tam-tam pe acest caz, considerand ca si-a facut doar meseria la care nu ar renunta niciodata, pentru ca, spune el. Asta stie sa faca cel mai bine. Spune clar: "Nu astept elogii, nu vreau trofee, nu astept nimic'.

Jurnalul National: Buna ziua si "La multi ani: in 2012! Ati inceput anul cu o mare realizare sufleteasca. Ieri, riscandu-va viata, ati salvat de la moartea o tanara care voia sa se sinucida, aruncandu-se in apele raului Somes.Ce s-a intamplat?

MM: Buna ziua. Da, eram de serviciu si in jurul orei 4.30 am primit o sesizare la apelul de Urgenta 112 ca o tanara s-a aruncat in raul Somes cu intentia clara de a se sinucide.Am plecat repede la fata locului si in doua minute am ajuns acolo. Avantajul a fost ca eram sI foarte aproape de locul unde s-a intamplat incidentul.

Jurnalul National: Ce s-a intamplat mai departe?

M.M.: In timp ce am intrat pe puntea pietonala care traverseaza raul Somes din fuga am vazut fata in apa. M-am dezbracat rapid, am inotat pana la ea, am scos-o cu capul din apa si i-am facut repede respiratie gura la gura. Si-a revenit, dar eu tot incercam sa vorbesc cu ea pentru ca voiam sa o tin constienta. Am vazut ca nu avea forta sa se tina de mine ca sa o scot la mal, asa ca am ramas cu ea in apa 20 de minute, pentru ca mi-a fost frica sa nu o pierd. Am stat acolo pana au venit ajutoarele, echipele de saalvatori si pompieri. Deci, nu este doar meritul meu, ci si meritul colegilor mei care m-au ajutat.

Jurnalul National: De cand lucrati in politie? Ati mai avut astfel de interventii periculoase? Practic, v-ati pus in joc propria viata..

M.M. Lucrez in politie de 18 ani, la Ordine Publica. Da, am mai avut si alte genuri de interventii. Sincer, eu consider ca nu mi-am facut decat datoria. Nu astept elogii, nu astept trofee, nu astept nimic. Sunt mandru de faptul ca tanara e vie, ca e bine, ca am putut sa o salvez.

Jurnalul National: 2011 a fost un an greu si pentru politistii. Au fost restructurari, taieri de salarii si probabil ca nu vor veni prea curand vremuri bune. Mai merita sa fii politist in ziua de astazi?

M.M: Din pacate, momentan, nu prea este bine pe nicaieri. Bineinteles ca merita. Este meseria mea si nu o sa renunt la ea niciodata atata vreme cat pot sa o fac bine.

Jurnalul National: Cine v-a felicitat?

M.M:Toata lumea. Colegii, seful meu, seful Politiei Romane.

Jurnalul National: Ce asteptari aveti pentru 2012? Ce ati vrea sa se intample, ce ati vrea sa se schimbe?

M.M: Mi-as dori sa se modifice legislatia, sa existe o protectie mai buna a politistilor la evenimentele la care participa. Ati vazut si dumneavoastra ce se intampla uneori cand oamenii legii sunt batuti, impuscati, pentru ca legea nu are prevederi clare in acest sens.

×