x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Mona Segall: “Bravo, România, un show care reunește români speciali”

Mona Segall: “Bravo, România, un show care reunește români speciali”

04 Apr 2016   •   18:48
Mona Segall: “Bravo, România, un show care reunește români speciali”

Pe 5 aprilie, Antena 1 are programat, de la ora 20,30, un nou format de divertisment foarte atractiv: “Bravo, România!” promite să fie un nou hit lansat de televiziunea generalistă a trustului Intact. Notele sunt date de mari vedete care ocupă în premieră fotoliul de jurat, Mirabela Dauer și Răzvan și Dani, alături de experimentatul Mihai Petre. Prezentatorii show-ului sunt Diana Munteanu și Liviu Varciu.

Bravo, România”, îmbină divertismentul cu o componentă caritabilă: în fiecare ediție, trei echipe – de la bucătari, la vatmani sau corporatiști – lasă deoparte meseria pe care o fac zi de zi și urcă pe scenă, totul pentru a ajuta un coleg aflat în suferință, un prieten care are nevoie de ajutor sau o persoana cu a cărei poveste se identifică.

Persoana cea mai în măsură să ne vorbească despre acest format este Mona Segall, celebrul producător de televiziune care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Ne puteți descrie, în rezumat, noul format al Antenei 1, “Bravo, România”?

Bravo, România!” este un show care reunește niște români speciali. Români pe care-i întâlnești în fiecare zi, dar despre care nu știi cât sunt de simpatici, de generoși, de plini de viață. Niște români care te fac mândru ca ești român, deși nu au inventat nimic, deși au meserii și vieți obișnuite. Ei se înhamă la repetiții grele, pentru a apărea în luminile rampei cu un moment de musical. Este vorba despre grupuri din comunități diferite, cu meserii diferite, care intră în concurs, în fața unui juriu de profesioniști din showbizz. Ei se întrec cântând și dansând, pentru a câștiga un premiu de 5.000 de euro în fiecare ediție și pentru marele premiu de 20000 de euro, deoarece câștigătorii fiecărei ediții intră în finală cu noi numere de musical. Toți acești bani se duc la cazurile pentru care ei luptă, cazuri umanitare.

 

Cum ati convins companiile sa-si creeze departamente de “buna – dispozitie”? Selectia angajatilor talentati a fost facuta de companii sau de echipa de productie a emisiunii?

Companiile pur și simplu au întrebat angajații dacă sunt de acord să participe. Cei care au fost de acord au participat la un casting făcut de noi.

 

Programul artistic este în întregime coordonat de echipa de producție “Bravo, România!”?

Da, programul artistic este coordonat de echipa noastra, asta însemnând repertoriu, poveste, coregrafie, înregistrări, orchestrații, tonalități s.a.m.d.

 

Mihai Petre, Mirabela Dauer și Răzvan și Dani sunt în juriu. Ne puteți dezvălui cum sunt Răzvan și Dani ca jurați, având în vedere că sunt în premieră în această poziție? Sunt foarte exigenți?

Răzvan și Dani au în acest juriu rolul de specialiști în showbizz. Prin "mainile lor" au trecut de-a lungul anilor cântareți, artiști, actori. Nu există nimeni mai potrivit pentru a judeca transformarea concurenților din oameni simpli în artiști, dăruirea cu care fac acest lucru concurenții, abilitatea lor de a transmite emoție, sau veselie, sau bună dispoziție, determinarea în dorința de a-și depăși condiția doar de dragul de a ajuta niște oameni necăjiți.

 

Și Mirabela Dauer, marea artistă, este, în premieră, membrul juriului unui supershow de divertisment. Flerul nostru ne spune că va fi îngăduitoare cu grupurile aflate în concurs, ne înșelăm?

Pe Mirabela am cooptat-o foarte simplu, a fost de ajuns un telefon...pentru ca i-a placut mult proiectul. Nu este mai îngăduitoare sau mai puțin îngăduitoare decât ne-am dorit să fie. Pare că a facut asta de când lumea și demonstrează aceeași naturalețe, carismă și talent binecunoscute tuturor.

Știu că nu acceptați să produceți decât formatele în care credeți. Care sunt considerentele care vă determină să credeți că Bravo, Romania are potențialul de a deveni un hit pe piața românească?

În primul rand, îmi plac foarte tare formatele care au legătură cu muzica și dansul. Daca muzica si dansul au miza, iar aceasta miza este rezolvarea unei povesti impresionante, care demonstrează că oamenii sunt luptători și pozitivi, că nu-și pierd speranța, înseamnă că e o rețetă de show potrivită pentru mine și echipa mea.

Ne puteti da detalii despre partea financiara a acestui show? Cum ați încadra “Bravo, Romania!” într-un clasament al emisiunile pe care le putem vedea la televizor în acest moment?

Bravo, Romania” este un show scump din cauza resurselor, timpului și a muncii din spatele ecranului. Pentru că un simplu numar de musical înseamnă repetiții, orchestrații, înregistrări, studiouri și foarte mulți oameni implicați.

 

“Dacă muzica și dansul au miza rezolvării unei povești impresionante, înseamnă că e o rețetă de show potrivită pentru mine și echipa mea” - Mona Segall
 

 

×