x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Raluca Lăzăruţ: "Colecţionez fanioane. Am în jur de 40"

Raluca Lăzăruţ: "Colecţionez fanioane. Am în jur de 40"

de Anca Nicoleanu    |    15 Noi 2012   •   22:52
Raluca Lăzăruţ: "Colecţionez fanioane. Am în jur de 40"
● Jurnalul Naţional: Ai împlinit de curând 30 de ani! De ce zici că e o vârstă parşivă?
● Raluca Lăzăruţ: E o vârstă la care eşti parcă prea tânăr ca să fii bătrân şi prea bătrân ca să fii tânăr, e o vârstă la care cei din jurul tău se aşteaptă să iei decizii importante, să-ţi faci o familie. Pentru mine aceasta a fost cea mai frumoasă aniversare de până acum. Îmi doresc să nu-mi pierd curajul, dorinţa de a încerca lucruri noi, să nu uit să visez, să îndrăznesc şi îmi mai doresc nişte lucruri, dar le ţin pentru mine de teama că, dezvăluindu-le, nu se vor împlini. Lucrurile la care râvneşti în taină au mai mare reuşită de izbândă.

● Ai dat sportul pe divertisment, şi divertismentul pe ştiri. În care dintre ipostaze te-ai simţit cel mai confortabil?

● Fiecare perioadă a avut farmecul ei şi a constituit o treaptă importantă în ceea ce sunt azi ca om de televiziune, jurnalul sportiv a fost pionieratul în ceea ce priveşte meseria pe care mi-am ales-o, divertismentul mi-a oferit nişte satisfacţii profesionale incredibile, iar ceea ce fac acum mi se pare că mi se potriveşte ca o mănuşă. Unul din cele mai importante lucruri în viaţă este să faci ce-ţi place şi să mai şi trăieşti din asta. Aşadar, mă consider o norocoasă.

● Cum a fost acomodarea la pupitrul ştirilor "serioase"?
● Asta a fost cea mai mare surpriză, nu mă aşteptam nici eu să mă acomodez atât de repede, asta şi poate pentru că formatul de ştiri pe care-l prezint are o abordare originală, naturală, aproape de firescul lumii în care trăim, o abordare în care dorinţele şi nevoile telespectatorului sunt pe primul loc, înainte de orice. Pe lângă asta, am avut parte încă de la început de o echipă minunată, care m-a primit tare bine şi care m-a ajutat să mă simt ca într-o familie.

● Nu bei, nu fumezi, dar iubeşti cafeaua...
● Daaa, ador cafeaua, e răsfăţul meu matinal şi una din micile plăceri ale vieţii, face parte dintr-un ritual tare drag mie, care include muzica celor de la Stereophonics şi Snow Patrol, convorbirea cu mama, răsfoitul ziarelor şi ora de sport de dimineaţă. Îmi place espresso lung cu zahăr brun şi scortişoară şi nu beau niciodată mai mult de trei cafele pe zi, deşi pofta faţă de licoarea energizantă e fără de sfârşit.

● Nu porţi ochelarii de vedere în public, deşi ai dioptrii de - 3,75, ca să nu râdă lumea de tine. Există şi alte lucruri pe care nu le faci, ca să nu intri în gura lumii?
● Comentariul vis-a-vis de faptul că mi-e ruşine să port ochelari de vedere în public a fost o simplă gluma. Port ochelari din clasa I, iar la pupitrul Ştirilor Kanal D apelez la lentile de contact. Am ajuns la o vârstă la care mă accept foarte bine aşa cum sunt şi simt să nu fac lucruri de dragul altora sau de dragul unei imagini impecabile.

● Te menţii în formă pedalând bicicleta. Când ai mers cel mai mult, fără oprire?
● Pentru mine mersul pe bicicleta e cel mai economic şi mai relaxant mod de a consuma calorii. Pedalatul îmi dă o stare de libertate şi o fac atât în aer liber, când îmi permite vremea, cât şi la sală înainte de ora de port de bras. Îmi aduc aminte de o zi petrecută în sudul Franţei, în care am mers pe bicicletă de dimineaţa până aproape de miezul nopţii. Mi-a rămas şi acum în minte mirosul de rozmarin pe care l-am simţit atunci.

● De 13 ori ai fost domnişoară de onoare. De câte ori ai prins buchetul?
● Propunerea de a fi domnişoară de onoare m-a bucurat întotdeauna, înseamnă că am fost o prietenă adevarată. Am fugit tot timpul de "prinsul buchetului” şi prietenii glumesc pe seama mea că nu o să pot fugi de el pentru mult timp de acum încolo.

● Mai ţii legătura cu vreunul dintre foştii colocatari din Casa Big Brother?

● Experienţa "Big Brother” m-a îmbogăţit cu o prietenie extrem de frumoasă de când am ieşit din casă, cea a Monicăi.

● Colecţionezi fanioane. Cu ce exemplare te mândreşti?
● E o colecţie de suflet, am în jur de 40 de fanioane, fiecare are povestea lui. Mi-e foarte drag cel primit de la Cristi Chivu, cel primit cadou de la un băiat din galeria FC Barcelona, dar şi unul ţinut amintire de la un meci al tricolorilor de unde am transmis prima oară ca reporter la ştirile sportive.

×
Subiecte în articol: Raluca Lazarut