x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Între fluturaşi de stradă, consiliere politică şi rock alternativ

Între fluturaşi de stradă, consiliere politică şi rock alternativ

de Diana Scarlat    |    26 Mai 2012   •   21:00
Între fluturaşi de stradă, consiliere politică şi rock alternativ

A absolvit Stiinte Politice si un Master in Relatii Internationale si Diplomatie, si-a-nceput cariera politica impartind fluturasi, cu noua ani in urma, in scurt timp a ajuns sef de cabinet al unuia dintre cei mai cunoscuti politicieni romani si, in timpul liber, canta rock alternativ. Este Aura Pohoata, o tanara pentru care cariera politica poate coexista cu cea muzicala, in ciuda parerilor pe care le au colaboratorii ei din ambele “tabere'.

Aura este solista vocala a trupei Steelborn, iar publicul larg a cunoscut-o recent, cand a participat la concursul “Vocea Romaniei', insa cariera ei este mult mai interesanta. “M-am apucat de muzica pe cand cantam foarte prost, pe la 12 ani, iar cu trupa am inceput sa cant in 2010. Daca politica a fost la inceput un hobby, acum e un job pe care l-am inceput chiar inainte de absolvirea facultatii. Sunt foarte fericita cu locul in care lucrez, spre deosebire de altii', spune Aura.

“In paine' a intrat acum noua ani, a devenit membru al unui partid politic, unde a invatat sa faca, asa cum ii place sa se prezinte, “lucruri bune si administratie buna', astfel incat scoala a fost pentru ea ceva foarte usor. In politica au introdus-o chiar parintii ei, inca de cand era acasa, la Falticeni, si avea doar 17 ani, apoi s-a apucat singura de treaba, mutandu-se in Bucuresti. Tot in Capitala s-a apucat serios si de muzica.

Aura Pohoata este si un foarte bun exemplu pentru cei care se alatura astazi campaniei electorale a diverselor partide politice, pentru ca demonstreaza ca se poate ajunge dintr-o astfel de pozitie, intr-una foarte buna, in doar cativa ani, cu dedicare si perseverenta. “Ma bagam in fata, eram foarte atenta la discursurile politice si am avut ce invata de la cei mai buni. Era Stolojan, era Mona Musca pe vremea cand am inceput. Am putut studia cazuri interesante. Mai tarziu am facut facultatea de Stiinte Politice pentru ca asta stiam sa fac, deci de asta m-am ocupat. Si astazi ma duc sa impart fluturasi pe teren, daca stiu ca acolo este nevoie de mine. Este foarte interesant sa stai de vorba cu oamenii, sa le intelegi problemele si sa afli cum poti sa-i ajuti', mai spune Aura.

La intrebarea “cum se impaca cele doua laturi ale carierei' ei, raspunsul Aurei Pohoata este simplu: “Nu se impaca! Nimeni din muzica nu priveste cu ochi buni faptul ca sunt in politica si nimeni din politica nu priveste cu ochi buni faptul ca fac si muzica'. Dar ea spune ca nu o intereseaza cum vad ceilalti alegerea pe care a facut-o si va merge inainte, facand in continuare ceea ce considera ca este bine. Iar succesul ii surade in ambele domenii, desi recunoaste, ca multi alti artisti romani, ca in tara noastra nu se poate trai din muzica in acest moment. “Imi doresc din suflet sa trebuiasca sa ma las de politica pentru muzica. Sunt convinsa ca prin activitatea mea politica pot sa ajut pe cineva cu ceva, macar cu o vorba buna, cat despre muzica, sunt convinsa ca, dupa un concert, oamenii vad altfel lucrurile. In Romania nu se poate trai din muzica. Se poate trai doar daca esti profesionist, dar foarte greu, la limita si cu risc. Ca hobby, nu. Tot ce castigam de la serviciu, investim in muzica', explica Aura Pohoata.

×