x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jurnalul casei mele: Târgul Ambiente 2008

Jurnalul casei mele: Târgul Ambiente 2008

de Jurnalul National    |    22 Mar 2008   •   00:00
Jurnalul casei mele: Târgul Ambiente 2008

La mijlocul lunii februarie s-a desfăşurat, la Frankfurt pe Main, târgul Ambiente, o importantă întâlnire destinată segmentului de bunuri de larg consum pentru zona de locuit în special

La mijlocul lunii februarie s-a desfăşurat, la Frankfurt pe Main, târgul Ambiente, o importantă întâlnire destinată segmentului de bunuri de larg consum pentru zona de locuit în special. Sub umbrela acestuia au avut loc în total trei manifestări:

Dining – în cadrul căruia au fost arătate cele mai noi produse pentru zona de luat masa (sticlă, porţelan, ceramică, tacâmuri, ornamente pentru masă) şi cea a bucătăriei (electrocasnice mici şi produse specifice funcţiunii).

Living – unde atenţia a fost concentrată asupra mobilierului şi a ambientului interior.

Giving – aici totul s-a învârtit în jurul coloratei lumi a cadourilor.

În cele ce urmează vom face o rapidă trecere în revistă asupra a ceea ce a însemnat ediţia din acest an a întregii manifestări.

 

Pe scurt...

Reciclabilitate, eleganţă, claritate şi lux – sunt patru direcţii remarcabile ale manifestării din acest an. Retro sau barocul au fost prea puţin luate de această dată în seamă. Lookul preponderent a fost definit de linii curate, contemporane, naturale. “Cât mai puţin” poate fi considerată o linie de ordine pentru ceea ce s-a întâmplat în acest an la Frankfurt.

 

Natural

Consumatorii au devenit mai atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor, mai responsabili vizavi de societatea în care trăiesc şi tot mai chitiţi către un stil de viaţă natural.

Corespunzător, în domeniul locuinţei, dorinţele le-au fost traduse prin utilizarea în mare măsură a unor materiale precum lemnul, ceramica şi piatra.

Albul a dat tonul atunci când a venit vorba despre coloristica interioarelor – acesta creând un ambient natural şi cald în combinaţiile cu marouri, bejuri şi auriu.

În combinaţia sa cu gri şi cu argintiu casa capătă un aspect rafinat, sofisticat. Şi culorile puternice, precum culoarea murei, violetul, verdele mărului sau albastrul marin au avut ceva de spus atunci când a venit vorba de coloristică.

 

Inspiraţie asiatică

În particular, pe segmentul destinat zonei mesei formele organice şi decoraţiile inspirate din natură joacă un rol important. La fel de în vogă sunt şi formele simple ale farfuriilor, bolurilor şi/ sau accesoriilor pentru masă propuse de cultura asiatică. Cu una dintre direcţiile înregistrate în cadrul acestei ediţii nu am putut fi de acord. Astfel, când vine vorba despre farfurii si boluri pentru mâncat, tot mai mulţi producători şi-au croit produsele pentru a uşura mâncatul în pat sau pe sofaua din living, ceea ce nu înseamnă un lucru neapărat bun. Să consumi supa aşezat într-un scaun confortabil la televizor nu mai este o “treabă murdară”, după cum au fost concepute boluri uşor de mânuit atunci când eşti aşezat într-o poziţie relaxantă şi care să poată fi uşor ţinute în mână.

×
Subiecte în articol: special