x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jurnalul lui Cristian Cioacă

Jurnalul lui Cristian Cioacă

15 Feb 2008   •   00:00
 Jurnalul lui Cristian Cioacă

EXCLUSIV ● Povestea celui anchetat de Marius Iacob
Ce fel de om e Cristian Cioacă? La ce se gândeşte el şi cum priveşte tot ce i se întâmplă? În exclusivitate, Jurnalul Naţional răspunde acestor întrebări – care au devenit, în mod surprinzător, esenţiale pentru întreaga naţiune –, publicând "Jurnalul lui Cristian Cioacă".

EXCLUSIV ● Povestea celui anchetat de Marius Iacob
Ce fel de om e Cristian Cioacă? La ce se gândeşte el şi cum priveşte tot ce i se întâmplă? În exclusivitate, Jurnalul Naţional răspunde acestor întrebări – care au devenit, în mod surprinzător, esenţiale pentru întreaga naţiune –, publicând "Jurnalul lui Cristian Cioacă".

 



"Viaţa mea s-a schimbat total. Aveam linişte sufletească… Ce înseamnă linişte sufletească? Să ştii că vii acasă, că ai o familie, că poţi să te joci cu copilul, să dormi alături de el, să îl înveleşti în somn şi să-l simţi, ca prin vis, cum îţi pune mâna după gât. Nu mai am nimic din toate astea.

Viaţa mea s-a schimbat total. Stăteam la semafor cu maşina, fără să se uite nimeni la mine. Aveam un loc de muncă unde mă duceam cu plăcere, unde eram înconjurat de oameni tineri, cărora încercam să le îndrum paşii. Atât în activitatea profesională, cât şi în viaţa de zi cu zi. Îi învăţam să fie corecţi şi echilibraţi în tot ceea ce fac, să fie oameni înainte de toate. Acum ştiu şi simt că ei sunt alături de mine şi că mă susţin chiar dacă, de cele mai multe ori, le este greu să-mi arate asta, având în vedere profesia lor…

Viaţa mea s-a schimbat total. Îmi lipsesc foarte mult colegii. Şi, la fel de mult, prietenii. Oamenii cu care am copilărit şi am crescut, alături de care m-am bucurat şi am plâns. Împreună am trecut prin bucurii şi prin necazuri. Iar faptul că sâmbătă (n.r. – 2 februarie) i-am văzut acolo, în sala de judecată de la Curtea Supremă, m-a făcut să mă simt special. Dacă ei, oamenii care mă cunoşteau şi mă iubeau, erau alături de mine, nici nu mai contau cei care erau împotriva mea. De fapt, ultimii nu contează pentru mine nici acum.

Viaţa mea nu mai este, de fapt, a mea. A început să aparţină altora… Mă deranjează că televiziunile se ţin după mine peste tot, că interpretează tot ce spun, că interpretează gesturile pe care le fac. Mă deranjează că, în condiţiile astea, nu mai pot avea viaţă privată. Că nu mai pot să mă duc să beau o cafea într-un bar fără ca lumea din jur să nu-şi dea coate şi să comenteze, cu voce înceată – dar destul tare, ca eu să aud – «uite-l pe Cioacă!». Şi nu înţeleg de ce viaţa mea a ajuns subiect de interes naţional. Mai ales că multe dintre articolele în care eu apar ca personaj principal par scrise sub dictarea altora sau impuse de stilul editorial al ziarului respectiv.

Sunt un om ca toţi ceilalţi. Îmi place să mă plimb cu maşina şi să ascult muzică. «Europa FM» sau «Magic FM». Îmi plac melodiile de suflet şi muzica veche, din anii ’80 – ’90. Îmi place să mă uit la filme. În nici un caz la cele despre criminali în serie (şi, apropo, lucrarea de diplomă la Academia de Poliţie a fost «Regimul juridic al armelor de foc şi muniţiilor», nu «crima perfectă», cum aberează unii…). Îmi plac filmele dramatice şi de aventuri. Iar filmul meu preferat este «Gladiatorul».

Îmi place vara, pentru că e cald şi pot să ies cu prietenii, cu cortul, la grătar. Îmi plac oamenii veseli, spontani şi sinceri. Şi-mi place ca ei să-mi spună în faţă ceea ce gândesc. Urăsc să fiu dus cu zăhărelul. Îmi plac oamenii loiali şi-mi displac cei care acţionează conform proverbului «după război, mulţi viteji se-arată».

Cred în vorba care spune că «ceea ce facem în viaţă, rămâne pentru eternitate». Şi mă conduc în viaţă după motto-ul: «Lucrurile frumoase se întâmplă celor care ştiu să aştepte»."

Cristian Cioacă

Nota redacţiei: Dacă aveţi mesaje sau întrebări, le puteţi trimite pe adresa mesaje@jurnalul.ro


Citiţi şi :



Corespondenţa dintre Elodia şi amant
Corespondenţa dintre avocata Elodia Ghinescu şi amantul său incepe din aprilie 2007, dată la care SPP-istul a fost trimis in Afganistan. Cei doi se cunoşteau din iunie 2006 şi, aşa cum reiese din mail-urile pe care şi le-au trimis, incepuseră relaţia incă de atunci.


Interviu cu procurorul Marius Iacob
La 17 septembrie, procurorul Marius Iacob a preluat cazul avocatei dispărute din Braşov, "pentru că era poliţist şi era vorba despre o dispariţie". A doua zi, Cristian Cioacă a fost invinuit de omor calificat. Dosarul devenise, dintr-unul de dispariţie, unul penal. Intr-un interviu acordat in exclusivitate Jurnalului Naţional, procurorul Marius Iacob declară: "M-am oferit să-l fac eu. Pentru că altfel discut cu ei, altfel ne implicăm... Nu inseamnă că eu sunt cel mai bun. Aşa a fost să fie!".
• "Dacă Elodia trăieşte, eu imi dau demisia" • "Noi n-am zis că Cioacă a aruncat obiectele in răpă" • "Aş pune dosarul pe net, ca oamenii să-l vadă"

×
Subiecte în articol: special cioacă