x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lumea dupa masonerie

Lumea dupa masonerie

de Anca Aldea    |    11 Oct 2004   •   00:00

Radu Comanescu si Emilian M. Dobrescu scriau, recent, in artea "Francmasoneria, o noua viziune asupra istoriei lumii civilizate", ca liderii marilor miscari din istoria omenirii au fost francmasoni.



La sfarsitul secolului al XVIII-lea, masoneria patrunsese destul de repede si de adanc in casele regale europene. Revolutia franceza este marcata de Razboiul de Independenta din America, pe care regele Ludovic al XVI-lea l-a sustinut cu infocare, lucru care i-a adus moartea, dupa o condamnare a francmasonilor autohtoni.

Anul 1789, care a purtat semnatura idealului devenit slogan "Egalitate, Libertate, Fraternitate", a fost caracterizat de o serie de represiuni sau dictaturi sangeroase cauzate pe de o parte de nemultumirea poporului fata de legea fratilor masoni ajunsi la putere. Se ajunsese la situatia in care francmasoneria, sub autoritatea Marelui Maestru Filip Egalitate, domina Franta, tara in care populatia era in mare majoritate analfabeta. Declansarea revolutiei a fost inevitabila.

Revolutionarii francezi, ai caror lideri au fost masoni, cu exceptia lui Robespierre, au redactat, in doua variante, Declaratia Drepturilor Omului si ale Cetateanului si au abolit privilegiile preotilor catolici, declansand astfel un conflict intre Biserica Romano-Catolica si Marele Orient al Frantei, conflict care dureaza si astazi.

Despre revolutia din 1848 si idealul sau "Libertate, Egalitate, Fraternitate", masonii sustin ca a fost castigata fara greutate, iar regimul lui Ludovic-Filip, schimbat. La putere este instalat Charles Louis-Napoleon, nepotul imparatului Bonaparte, mason si carbonar deopotriva.

La inceputul secolului al XX-lea, masoneria cuprinsese mai toate institutiile din Europa si din America. In Anglia, regele si premierul erau, in mare parte, francmasoni; in Franta, toti ministrii erau masoni; in SUA, francmasonii controlau toate institutiile statului.


MASONI IN UMBRA A DOUA RAZBOAIE MONDIALE
Dat fiind contextul international de la inceputul secolului trecut si pecetea francmasoneriei aparuta mai peste tot in lume, exista voci care afirma ca primul razboi mondial a avut legatura cu aceasta organizatie. Masonii pretind ca arhiducele Franz Ferdinand, despre care manualele de istorie ne spun ca a fost asasinat la Sarajevo in iunie 1914, ar fi fost condamnat la moarte, cu doi ani mai devreme, de catre francmasoni. Executia sentintei a fost acordata unei societati secrete sarbesti, numita "Mana neagra" sau "Unire si moarte", cu legaturi in francmasonerie.

ATENTATUL. Planul "Mainii negre", considerat astazi modelul tipic al atentatului politic mason, avea sa duca la declansarea "razboiului sfant" intre Rusia si Austro-Ungaria. Desi atentatul a fost pus la punct pana la cele mai mici detalii, iar masonii implicati direct erau pregatiti sa-si dea viata, otravindu-se cu cianura, ceva nu a mers. Analistii masoni sustin ca trei dintre complotisti au luat o doza insuficienta de substanta mortala si, astfel, au ajuns pe mainile politiei, marturisind despre implicarea societatii masonice in atentat. Se spune ca masoneria universala a pus la cale declansarea primei deflagratii mondiale pentru a desfiinta imperiile autoritare si a le inlocui cu sisteme democratice.

Desi termenul de "razboi sfant" este o sintagma folosita in contextul conflictelor religioase, masonii si-au insusit notiunea, denumind-o, prin vocea fratelui Andre Lebey, "o ocazie unica, ce ni se ofera pentru a reconstrui lumea mai rezonabil". Prima deflagratie mondiala urmarea si crearea Ligii Natiunilor, scop realizat cu ajutorul presedintelui american Thomas Woodrow Wilson. Trei regimuri au fost desfiintate dupa primul razboi mondial: al kaiserului german Wilhelm al II-lea, al imparatului habsburg Carol I si al tarului rus Romanov.

EXPERIENTA COMUNISTA.
Cu un an inainte de sfarsitul razboiului, unele loji europene i-au oferit sprijin lui Lenin, in timp ce altele au optat pentru sustinerea lui Trotki. Desi Lenin nu dispunea de o sustinere financiara deosebita el a promis Germaniei, si a si reusit, sa scoata Rusia, condusa atunci de avocatul A. F. Kerenski, din razboi, prin tratatul de la Brest-Litovtk.

Urmeaza doua tentative de insurectie din partea bolsevicilor, ultima dintre acestea obtinand rezultatul scontat: rasturnarea de la putere a lui Kerenski, reusita revendicata de masoneria "revolutionara", din care faceau parte Lenin, Trotki si Stalin. Instalarea comunismului, care preluase deviza masonica "ex oriente lux" ("lumina vine de la rasarit") si adoptase doua unelte - secera si ciocanul, altele decat cele folosite in zidarie, a adus cu sine sloganul mason al mijlocului de secol al XIX-lea, "Libertate, Egalitate, Fraternitate". In fata crancenei perioade in care fratele Stalin masacra in stanga si-n dreapta, socialistii masoni au inchis ochii, sustinandu-i propaganda.

Si fascismul - sustin masonii - era atat de amestecat in francmasonerie incat, in 1923, Supremul Consiliu italian a solicitat membrilor sai sa opteze intre apartenta la Partidul Fascist si activitatea in loji.

Cel mai puternic francmason al secolului trecut, presedintele american Franklin Delano Roosevelt, a lansat, in 1943, principiul capitularii neconditionate a europenilor care isi manifestau ura fata de evrei. Atitudinea masonului Roosevelt se fundamenta pe disperarea milioanelor de evrei ingroziti de exterminarile si persecutiile confratilor lor din Europa.

Cel care beneficiaza de masurile americanului, "pecetluite" la Yalta, in 1945, este Stalin, care a acceptat infiintarea Ligii Natiunilor, in schimbul ocuparii Insulelor Kurile si a unei parti din Insulele Sahalin, dreptul de control asupra cailor ferate din Manciuria si a bazelor navale de la Dairen si Port Arthur. Miza a fost, si de o parte si de cealalta, mare.

Dupa o serie de rasturnari de situatie in intreaga Europa, fenomen revendicat astazi de francmasonerie, a luat nastere Liga Natiunilor, organizatia cunoscuta astazi sub denumirea de Natiunile Unite. Fiind de natura masonica, Liga Natiunilor era considerata atunci, ca si acum, unul dintre pasii primordiali pentru formarea unui guvern unic mondial.

In Germania, Adolf Schicklgrubber, alias Adolf Hitler, venise la putere, cu o doctrina antidemocrata. Se temea insa de bolsevism si de iudaism si lasa sa se intrevada mereu atitudinea sa anticomunista si antisemita. Era, pentru masoni, exemplul perfect al unui antimason, caci respingea orice principiu al acestei organizatii. Cand Hitler a ocupat Polonia, al carei regim era net anticomunist, decizia sa fusese alimentata de razboiul din Spania, din 1936, tara condusa, in acele vremuri, de politicieni masoni.

Pentru dictatorul nazist, razboiul din Spania fusese o repetitie a invaziei Poloniei, invazie care a dus la declansarea celui de-al doilea razboi mondial. Nazismul are la origini o societate secreta numita Gruparea Thule, ale carei radacini sunt regasite, la inceputul secolului trecut, intr-o grupare afiliata francmasoneriei.

Marele Instructor din Thule era Erik Hanussen, caruia francmasonii ii atribuie puteri paranormale si despre care se spune ca a reusit sa inoculeze oamenilor teoria spiritului vital si a rasei blonde. Tot francmasonii sustin ca Hitler nu cunostea originile pseudo-predecesorului sau, dar probabil ca exista o puternica legatura spirituala intre cei doi.



CULORI MASONICE PE STEAGUL ITALIEI
In 1796, generalul Napoleon a daruit legiunii lombarde din Italia un steag in trei culori - verde, alb, rosu - care reprezinta culorile gradului 33. In 1870, acest steag devine, oficial, drapelul national al Italiei. Fusese daruit de "protectorul masoneriei", Napoleon Bonaparte, care se folosea la maximum de lojile masonice militare, devenite atunci adevarate retele de spionaj si de propaganda.


CARBONARII LUI LA FAYETTE
Miscarea Carbonara din Italia, o societate secreta ce credea in emanciparea nationala a popoarelor europene asuprite, a inspirat Eteria greceasca si revolta lui Tudor Vladimirescu. Carbonarii si-au gasit repede adepti in Franta, fuzionand cu masoneria locala si derulandu-si activitatea sub bine cunoscutul La Fayette.


RENASTEREA MASONILOR EUROPENI
Anul 1848 este caracterizat pe de-o parte de o evolutie pozitiva neasteptata in randurile masonilor englezi, care si-au revenit ulterior de pe urma infrangerii suferite in America, si, pe de alta parte, de o continua aservire a masonilor francezi fata de autoritati. Deveniti experti in "confectionarea" revolutiilor si in manipularea opiniei publice, masonii francezi au atras de partea lor armata si Garda Nationala, reusind sa castige cu usurinta revolutia de la 1848.


BONAPARTE A FOLOSIT MASONII
Francmasoneria a jucat un rol extrem de important la sfarsitul secolului al XVIII-lea si la inceputul secolului al XIX-lea. In Olanda, Germania, Austria si Italia, masonii englezi sau scotieni au creat organizatii puternice in ideea formarii Statelor Unite ale Europei. In Franta, Napoleon Bonaparte, pe care unii il considera initiat in francmasonerie, si-a dat seama de forta acestei organizatii si s-a folosit de Marele Orient al Frantei pentru a-si satisface interesele.

Continuare: La Merica

×
Subiecte în articol: special masonii masoni secolului