x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Majlat... de Marea Britanie / A violat-o ca să înveţe engleză la puşcărie

Majlat... de Marea Britanie / A violat-o ca să înveţe engleză la puşcărie

de Carmen Plesa    |    21 Ian 2009   •   00:00
Majlat... de Marea Britanie / A violat-o ca să înveţe engleză la puşcărie

A vrut să ajungă la puşcărie ca să aibă în acest fel un loc în care să doarmă, să mănânce şi să înveţe engleză. Asta a declarat românul Ali Majlat, care luni a fost dus în faţa instanţei, în Marea Britanie, sub acuzaţia că în octombrie 2008 a violat şi tâlhărit o tânără în vârstă de 21 de ani. Majlat a făcut de două ori puşcărie în România. După ce a fost eliberat, în mai 2008, a plecat în Marea Britanie ca să-şi viziteze fratele, închis într-un penitenciar de înaltă securitate din regat.



În ţară, Ali Majlat trecea drept “hoţ de buzunare”, în Marea Britanie a violat o femeie şi riscă să mânânce, să doarmă şi să înveţe engleză... pe viaţă, la închisoare

A vrut să ajungă la puşcărie ca să aibă în acest fel un loc în care să doarmă, să mănânce şi să înveţe engleză.  Asta a declarat un român care luni a fost dus în faţa instanţei, în Marea Britanie, sub acuzaţia că în octombrie 2008 a violat şi tâlhărit o tânără în vârstă de 21 de ani.

"A agresat-o sexual şi i-a furat telefonul, geanta şi bijuteriile, în jurul orei 8:30 p.m., la 12 octombrie 2008", notează jurnaliştii de la Wakefield Express.

Ali Majlat (35 de ani), fără un domiciliu în Marea Britanie, şi-a atacat victima în gara Kirkgate, din Wakefield. Potrivit jurnaliştilor britanici, Majlat se afla în oraş pentru a-şi vizita fratele, care este închis la HMP Wakefield, o închisoare de maximă securitate. Ali Majlat a atacat-o pe tânara de 21 de ani în timp ce aceasta aştepta pe un peron. A lovit-o şi după aceea a târât-o. Fata a reuşit iniţial să scape, dar Majlat a prins-o, a violat-o şi i-a furat bunurile pe care le avea asupra ei, susţine presa britanică. Bărbatul a plecat apoi spre Londra. Românul apărea pe camerele de supraveghere ale Poliţiei pentru Transporturi din Marea Britanie şi a fost reţinut la Londra, după patru zile de la atac.

POSIBIL - ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ
Potrivit Daily Mail, după ce a fost arestat, Majlat a declarat că a decis să o violeze pe femeie pentru că voia să meargă la închisoare, ca să aibă unde să doarmă, să aibă ce mânca şi să poată învăţa engleză.

Doctorii au declarat luni, în faţa instanţei, că Majlat este sănătos din punct de vedere psihic, dar acuzatul i-a spus psihiatrului că în România a fost internat într-un spital-penitenciar unde a fost considerat nebun. Judecătorul McCallum, care ia în considerare o eventuală pedeapsă cu închisoare pe viaţă, a cerut ca anchetatorii să investigheze condamnările pe care Majlat le-a avut în România, în special cele legate de agresiuni sexuale, înainte de a da o sentinţă. Ali Majlat a recunoscut că a violat-o şi a tâlhărit-o pe tânăra britanică, în octombrie 2008. Sentinţa este aşteptată în aprilie.


A făcut de două ori închisoare în ţară

Ali Majlat este cetăţean român, de religie ortodoxă, a făcut 5 clase de şcoală, este necăsătorit şi provine din zona Petroşani. Potrivit unor surse neoficiale, Majlat este recidivist. A fost de două ori închis în România. Ultima dată a fost condamnat la 3,6 luni de închisoare pentru tentativă de tâlhărie, dar pedeapsa aceasta a fost contopită cu altele pentru mici furturi.

Nu există date despre agresiuni de natură sexuală săvârşite în România, iar faptele pe care le-a comis în ţară l-ar putea califica la categoria "hoţ de buzunare". În "cv"-ul lui Majlat din ţară există furturi din supermarket, furturi din genţi/ buzunare, furt calificat, tentative de furt şi o tentativă de trecere frauduloasă a frontierei (înregistrată în 2001). Şi-a executat pedepsele la Penitenciarul din Deva. Ultima dată a fost eliberat la sfârşitul lui mai 2008. În penitenciar, Majlat nu a ridicat probleme şi era unul dintre cei care se ofereau să muncească.

Potrivit jurnaliştilor britanici, românul a intrat în regat în iunie, iar în septembrie a fost închis la Londra, ca urmare a unui jaf pe care l-a comis. HMP Wakefield, penitenciarul în care este închis fratele pe care Majlat a venit să-l viziteze, este unul dintre cele de maximă siguranţă din Marea Britanie. Acolo sunt închişi, printre alţii, Antoni Imiela, celebrul violator în serie, şi Robert Blake - "ucigaşul de copii", cel care a răpit, violat şi ucis trei fetiţe.

×