x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Marlon Brando s-a stins in mizerie

Marlon Brando s-a stins in mizerie

06 Iul 2004   •   00:00

Actorul Marlon Brando a incetat din viata la varsta de 80 de ani. Considerat de multi "cel mai mare actor din toate timpurile", castigatorul Premiului Oscar s-a stins in mizerie.

SEBASTIAN S. EDUARD

Actorul american Marlon Brando a murit intr-un spital din Los Angeles, din cauza unei fibroze pulmonare care a provocat incetarea functionarii plamanilor.

CARIERABrando, unul dintre monstrii sacri ai ecranului, considerat de multi critici "cel mai mare actor din toate timpurile", a devenit celebru dupa rolurile in filme ca "Un tramvai numit dorinta" si "Pe chei", pentru ultimul luand chiar Premiul Oscar. Au urmat alte roluri extrem de populare: "Revolta de pe Bounty", "Ultimul tangou la Paris", "Apocalypse Now", "Don Juan de Marco". In 1972, el a castigat din nou Oscarul pentru rolul Don Vito Corleone din "Nasul", insa a refuzat premiul din cauza discriminarilor la care sunt supusi in SUA nativii americani (indienii).

DESTIN. In varsta de 80 de ani, actorul traia de multa vreme in mizerie, desi atunci cand se afla in culmea carierei, el era fericitul posesor al unei insule in Oceanul Pacific. Potrivit cartii "Brando in Twilight", actorul avea datorii de 20 de milioane de dolari si era nevoit sa-si ascunda Oscarurile pentru a nu fi confiscate de creditori. Autoarea cartii, Patricia Ruiz, sustine ca legendarul actor traieste intr-un bungalow cu un singur dormitor, din ajutorul social. Fosta menajera a actorului ameninta cu redeschiderea unui proces de 100 de milioane de dolari, sustinand ca actorul nu i-a platit cei 10.000 de dolari pe luna destinati intretinerii celor trei copii ai sai, dintre care unul este al lui Brando. Scriitoarea sustine ca problemele lui Brando au inceput dupa ce acesta a imprumutat 7 milioane de dolari pentru apararea fiului sau, Christian, acuzat (si in cele din urma condamnat) de crima. In ultima vreme, intrucat se ingrasase foarte mult, lui Brando nu i s-au mai oferit roluri, ceea ce l-a pus in imposibilitatea de a-si plati datoriile.

"Singurul lucru pe care un actor il datoreaza publicului este sa nu-l plictiseasca", obisnuia sa spuna Brando. Dupa viata sa s-ar putea face un film care numai plictisitor n-ar fi. Cine ar putea insa sa-l joace, acum, pe Marlon Brando?

PE SCURT

Marlon Brando a avut noua copii. Cinci cu cele trei sotii ale sale, patru din relatii extraconjugale
  • A fost ales de multe reviste drept unul dintre cei mai sexy barbati de la Hollywood
  • Invitat in 1995 la emisiunea lui Larry King, l-a sarutat pe acesta pe gura
  • Autograful lui valoreaza atat de mult in ochii colectionarilor, incat multe dintre cecurile cu semnatura sa nu au fost niciodata incasate
  • Pentru rolul de zece minute din "Superman" a primit 4 milioane de dolari, mai mult decat a luat Christopher Reeve pentru rolul principal.
  • ×
    Subiecte în articol: special brando marlon brando