A trecut mai bine de o săptămână de când a murit Michael Jackson iar cadavrul lui pare că a dispărut. La propriu. Nu se ştie nici dacă autorităţile au emis un certificat de deces. Familia a luat poziţia mutului şi refuză să facă orice fel de declaraţie. În faţa rezidenţei din Encino nu mişcă nici frunzele. Jurnaliştii s-au rărit iar poarta metalică se deschide foarte rar, şi atunci îl vedem numai pe Joe Jackson, adăpostit după geamurile fumurii ale unui Lincoln Continental de mâna a doua. Doar câinii din vecini se mai aud lătrând.
Investigatorii nu comunică deloc indicând că nu vor să compromită investigaţia, mai ales acum, când cei de la DEA (Drug Enforcement Agency) au fost chemaţi să participe în determinarea cauzei morţii şi găsirea unor eventuali vinovaţi. Apropiaţii lui Michael sunt reţinuţi în a face comentarii iar singurele informaţii primite prin intermediul canalelor media sunt fie speculaţii, fie afirmaţii făcute de persoane fără autoritate.
A fost înmormântat, sau nu? Nimeni nu ştie. Judecând după faptele derulate în cazul altor victime decedate în urma abuzului de droguri sau medicamente periculoase, vor dura cel puţin două săptămâni până înmormântarea va putea avea loc. Singurul lucru pe care fanii lui Michael Jackson îl au acum este doar promisiunea că se va ţine un "Memorial" marţi, la Los Angeles, sponsorizat de firma AEG care îl contractase pe Michael pentru cele 50 de concerte la Londra. Atât.
MOARTEA - UN ACCIDENT, SPUN UNII
"Nu trebuia să moară", pare să să fie concluzia acceptată de toată lumea. Michael a plecat miercuri seară spre casă plin de energie şi cu dorinţa de a se întoarce la repetiţii a doua zi. Ceea ce s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 25 iunie în casa lui Michael Jackson nu numai că este ciudat, dar seamănă izbitor de mult cu lanţul întâmplărilor derulate în alte cazuri de victime decedate în urma abuzului de droguri sau de medicamente. Am comparat cazul morţii lui Michael cu circumstanţele morţii şi comportamentul primelor persoane aflate la faţa locului în cazul Annei Nicole Smith, Heath Ledger şi Elvis Presley. Asemănările sunt izbitoare.
Rezultatele toxicologice au fost efectuate, deşi rezultatele nu vor apărea decât săptămâni mai târziu. Surse citate de CNN spun că familia Jackson cunoaşte, cu siguranţă, la această oră motivul morţii lui Michael. La fel şi investigatorii. Suspiciunile şi puţinele informaţii conturează ideea că Michael ar fi murit în urma efectelor abuzului de medicamente prescrise. Droguri de lux.
911 TREBUIE APELAT IMEDIAT
Situaţia arată aşa: Un doctor cardiolog, doctorul Conrad C Murray, a ieşit din camera lui Michael în timp ce acesta dormea, în ziua de 25 iunie. Când s-a întors, a observat ceva ciudat la Michael. L-a verificat, era cald, avea puls slăbit. A încercat metoda de resuscitare ... timp de 25 de minute, după care a decis că e timpul să apeleze numărul de urgenţe. Am vorbit cu un doctor specialist în sala de urgenţe la spitalul Universităţii din West Virginia, Lee Smith. Acesta spune că orice doctor, indiferent cât de mare experienţă are sau nu, ştie că măsurile de resuscitare se aplică pentru maxim 90 de secunde. Dacă măsura nu dă randament, atunci neapărat trebuie chemaţi medicii de la urgenţe. Ori, cardiologul Murray a aşteptat 25 de minute pe motiv că nu exista un telefon fix în camera lui Michael Jackson.
La acest prim detaliu dubios se mai adaugă multe alte informaţii legate de anumite medicamente pe care Michael le-ar fi solicitat, faptul că acesta plătea un doctor cu 150.000 de dolari pe lună numai ca să-l urmărească atunci când dormea, faptul că plătea uneori câte 100.000 de dolari pe lună pe medicamente, toate aceste detalii conduc către o singură concluzie. Concluzie pe care autorităţile o vor admite şi proba, poate, după un an de la deces, aşa cum a fost şi în cazul morţii Aneei Nicole Smith.
ANNA NICOLE SMITH - DROGURI, DOCTOR ACUZAT, 40 DE MINUTE IROSITE
Moartea Annei Nicole Smith este un exemplu recent ce seamănă izbitor de mult cu ceea ce s-a întâmplat cu Michael Jackson. Anna Nicole Smith a fost găsită în stare de inconştienţă în camera sa de hotel din Florida, de către prietena sa, asistentă medicală. Aceasta a executat măsuri de resuscitare vreme de 15 minute, după care a sunat soţul, Maurice, acesta fiind şi el paramedic şi bodyguard în acelaşi timp pentru Anna Nicole. După ce a ajuns la hotelul Annei, Maurice susţine că ar fi sunat la recepţia hotelului cerând ajutor. Persoana de la recepţie a sunat la securitate, iar aceştia din urmă au apelat numărul de urgenţe 911. În total, aproximativ 40 de minute irosite, timp în care, dacă ar fi fost chemaţi doctorii de la urgenţe cu echipamentele necesare, Anna Nicole ar fi putut fi salvată. Anna Nicole Smith avea în total 11 medicamente în organism, a concluzionat autopsia. Din cauza investigaţiilor şi a acuzaţiilor, corpul ei a fost îmbălsămat abia după o săptămână şi înmormântat după alte două săptămâni. În luna martie 2009. Anna Nicole a murit la data de 8 februarie 2007, pronunţată decedată de către medici la ora 2:49 pm. Doi ani mai târziu, în martie 2009, atât partenerul şi avocatul acesteia cât şi doctorul ei personal, Sandeep Kapoor, au fost puşi sub acuzare de conspiraţie în aprovizionarea Annei cu medicamente periculoase ce au condus la moartea victimei. Anna Nicole Smith a murit la vârsta de 39 de ani.
HEATH LEDGER - DROGURI, PANICĂ, 40 DE MINUTE PIERDUTE
Un alt caz asemănător şi la fel de faimos este cel al actorului Heath Andrew Ledger, decedat la 22 ianuarie 2008 la New York. Și în acest caz, persoana care l-a descoperit a eşuat în a suna numărul de urgenţe imediat. Heath a fost găsit inconştient, pe pat, de către femeia de serviciu şi maseuza acestuia, la ora 2.45 după-amiază.
Maseuza, panicată, a sunat o prietenă din California să-i ceară ajutor prin telefon. Aceasta din urmă a sunat paza de corp a actorului, să acorde ajutor. Între timp, maseuza a sunat din nou prietena din California, pe Mary-Kate Olsen, pentru a-i spune că Heith pare mort. Abia la ora 3 şi 26 de minute maseuza a sunat la numărul de urgenţe 911 pentru a raporta că victima nu respiră. La ora 3.33 au ajuns doctorii de la urgenţe, Legder fiind pronunţat mort trei minute mai târziu. Autorităţile au concluzionat, la două săptămâni de la moarte, că Heith Ledger a murit din cauza unei intoxicaţii acute provocate de abuzul de medicamente prescrise. O combinaţie de şase medicamente periculoase au fost găsite în stomacul acestuia la autopsie. Aceste medicamente sunt folosite pentru a trata insomnia, depresia, anxietatea şi răceala. Heath avea 28 de ani când a murit. După o anchetă amănunţită, oficialii DEA - aceeaşi autoritate implicată acum şi în investigarea cazului Michael Jackson- au clasificat cazul, fără a determina însă care doctor l-a alimentat ilegal pe Heith Ledger cu medicamente.
ELVIS PRESLEY - 1 MILION DOLARI PE "MEDICAMENTE", DOCTOR ACUZAT
O altă moarte care a şocat lumea întreagă şi care este caracterizată de aceleaşi circumstanţe nefericite, este cea a lui Elvis Presley. De fapt, Michael Jackson ar fi spus apropiaţilor că el va sfârşi la fel ca Elvis. Probabil o admitere indirectă a faptului că Michael se folosea de medicamente puternice.
Elvis a murit pe 16 August, 1977, cu o zi înainte de un concert programat, când a fost găsit prăbuşit în baie în locuinţa sa din Graceland, de către logodnica sa. El a fost pronunţat oficial mort la ora 3.30 după-amiază.
Ultimii ani de carieră ai lui Elvis au fost umbriţi de efectele negative ale consumuluiu excesiv de droguri. Elvis începuse să fie dezagreat pentru comportamentul. Se spune că Elvis cheltuia aproximativ un milion de dolari pe an pe droguri prescrise medical şi pe onorarii plătite doctorilor care îl aprovizionau. Cel mai proeminent nume în acest scandal a fost al doctorului George Nichopoulos, acesta a prescris, în primele opt luni de zile ale anului 1977 - anul în care Elvis a murit peste 10.000 de doze de narcotice, sedative şi amfetamine, toate în numele lui Elvis. Licenţa i-a fost suspendată abia în 1995 şi revocată după ce s-a demonstrat că a prescris ilegal medicamente câtorva pacienţi, printre aceştia aflându-se şi Jerry Lee Lewis.
MAFIA DE LUX DE LA LOS ANGELES
Cele mai importante caracteristici care leagă morţile acestor vedete celebre sunt: implicarea unui doctor personal, plătit cu bani grei, întârzierea în a apela numărul de urgenţe, o perioadă de cel puţin 30 de minute în care se poate scăpa de eventuale probe incriminatorii, numărul mare de droguri foarte periculoase găsite în organismul victimelor - în cazul Michael Jackson nu avem încă o confirmare a faptului, deşi autorităţile au confiscat din casa acestuia doi saci de medicamente periculoase, iar, în final, moartea subită a victimelor.
Existenţa unei mafii de lux la Los Angeles sau la New York, nu mai este un mister pentru oficialii DEA, mafia drogurilor de lux fiind constituită din doctori plătiţi cu sute de milioane de dolari lunar de fiecare "pacient" care le asigură acestora din urmă medicamentele cele mai periculoase şi care, pentru a scăpa basma curată, "fură" ultimele minute din viaţa victimei, minute preţioase în care o echipă de medici specialişti cu echipamentele necesare ar putea salva vieţi.
Citește pe Antena3.ro