x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O româncă, Miss Fitness World

O româncă, Miss Fitness World

de Roxana Ioana Ancuta    |    26 Oct 2008   •   00:00
O româncă, Miss Fitness World

FAIMĂ  •  VANDA HĂDĂREAN
Clujeanca Vanda Hădărean are 32 de ani. A fost vicecampioană olimpică la Barcelona, la gimnastică, în prezent fiind deţinătoarea a nu mai puţin de patru titluri de Miss Fitness Canada. Din 1995, ea s-a stabilit în Canada, acolo unde, printre altele, este şi antrenor de fitness.




       Jurnalul Naţional: De 13 ani trăieşti în Canada. Ce anume te-a determinat să pleci din ţară?

Vanda Hădărean: Călătorind prin lume, la concursuri de gimnastică, am fost mereu impresionată şi atrasă de ceea ce era în jurul meu. Când am terminat cu cariera în gimnastică, m-am întors acasă, la Cluj, şi am început cursurile la Facultatea de Sport. În scurt timp am renunţat, pentru că am fost invitată în Canada şi am ştiut că nu voi sta în România.

       Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut atunci când ai ajuns în Canada?

Greu să-mi amintesc acum, dar la început a fost ca o mică vacanţă, după care, încet, încet, am început să antrenez pentru gimnastică.

       Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le ai din perioada activităţii tale de gimnastă?


Toată perioada mea de gimnastă a însemnat o experienţă frumoasă. A fost ca un joc de puzzle. Greu de pus cap la cap toate piesele din puzzle, dar plăcut. Şi când toate bucăţelele au fost puse la locul lor, a fost creat un peisaj frumos.

       Ai urmărit de-a lungul timpului evoluţia gimnastelor românce în competiţiile internaţionale? 

Să fiu sinceră, nu. Nu prea mult. Am fost prinsă în viaţa mea de aici şi nu am urmărit îndeaproape evoluţia gimnastelor din România.

       În momentul de faţă te ocupi de fitness, antrenamente personale şi participi la competiţii de fitness şi modelling. Ce altceva mai faci în timpul care-ţi mai rămâne?

Îmi place viaţa "nouă" pe care am adoptat-o, dar nu prea mai am mult timp liber care să-mi rămână în afara activităţilor de fiecare zi pe care le am aici. Aşa cum ai spus şi tu, mă antrenez foarte mult, antrenez alte fete pentru concursuri de fitness şi fitness modelling. De asemenea, în vara care a trecut, mi-am deschis un fitness studio, unde fac personal training şi cursuri.

       La câte competiţii de fitness ai participat până acum?

Am început să concurez în 2004. Am fost la vreo 15 competiţii de fitness şi 10 de modelling. Din când în când, călătoresc pentru photoshoots, care sunt, de obicei, în fitness magazines.

       Ce avantaje ţi-a adus faptul că ai câştigat de două ori titlul de Miss Fitness World?

Când am început să concurez, nu m-am gândit prea mult la avantaje, deşi doar luând decizia să mă pregătesc pentru concursuri şi să mă antrenez serios a fost şi este un avantaj mare, pentru că am început să fiu mai sănătoasă şi să am mai multă energie în fiecare zi. În fiecare an am învăţat mai mult, iar acum avantajul este că am un business şi pot să conduc prin exemplu. Plină de energie, motivată să-mi ajut clientela, fac exact ce trebuie pentru a conduce prin exemplu. De asemenea, alte avantaje pe care le am sunt oportunităţi pentru modelling, seminare şi, bineînţeles, pentru dezvoltarea propriei mele afaceri. Am câştigat de patru ori Miss Fitness Canada şi de două ori Miss Fitness World.

×
Subiecte în articol: fitness miss fitness