x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ouă de Paşte, pictate de copii

Ouă de Paşte, pictate de copii

de Roxana Ioana Ancuta    |    25 Apr 2008   •   00:00
Ouă de Paşte, pictate de copii

INIŢIATIVĂ ● Licitaţie în scop caritabil
Preşcolari din 50 de grădiniţe bucureştene au reuşit să-i ajute prin talentul lor (pictînd 50 de ouă uriaşe) pe micuţii aflaţi în îngrijirea Fundaţiei "Copii în dificultate". Ouăle pictate de ei au fost expuse spre vînzare în cadrul unui eveniment caritabil.INIŢIATIVĂ ● Licitaţie în scop caritabil
Preşcolari din 50 de grădiniţe bucureştene au reuşit să-i ajute prin talentul lor (pictînd 50 de ouă uriaşe) pe micuţii aflaţi în îngrijirea Fundaţiei "Copii în dificultate". Ouăle pictate de ei au fost expuse spre vînzare în cadrul unui eveniment caritabil.


Totul a pornit de la cadoul primit de Fundaţia "Copii în dificultate" cu ocazia Sărbătorilor Pascale: cele 50 de ouă uriaşe (înalte de 1,10 m şi cu diametrul de 60 cm), pictate de copii din 50 de grădiniţe bucureştene, în cadrul proiectului "De Paşte, Kinder Joy vine la voi!". Fiecare grădiniţă participantă şi-a ales o temă care s-a regăsit în desenele preşcolarilor, aceştia preferînd să picteze pe Super Oul de la Kinder Joy peisaje de primăvară şi multe inimioare colorate.

Între 12 şi 19 aprilie, superouăle au fost expuse în holurile Teatrelor Ţăndărică şi Ion Creangă pentru a putea fi admirate de cât mai mulţi copii şi părinţi, după care au fost donate Fundaţiei "Copii în dificultate".


25.000 DE EURO. În final s-a organizat o licitaţie în scop caritabil în cadrul unui eveniment care a strîns laolaltă mai multe mămici vedete (sau tătici) şi copiii lor.

Venit, văzut, plăcut şi cumpărat. Cam asta s-a întîmplat la 19 aprilie la Crowne Plaza, cînd s-au vîndut toate cele 50 de ouă, strîngîndu-se astfel 25.000 de euro pentru copiii fundaţiei.

Printre cei care au participat la evenimentul caritabil "De la copii pentru copii" sau care au achiziţionat cîte un ou uriaş pictat s-au aflat Lucian Mîndruţă, Rita Mureşan, Geanina Corondan, Cornel Ilie (Vank), Maria Coman, Adriana Bahmuţeanu, Mirela Zivari şi diverşi oameni de afaceri.

"Copii în dificultate" este o organizaţie nonprofit, sucursală a Fundaţiei "Children in Distress" din Marea Britanie, care se străduieşte să ofere dragoste şi îngrijire profesională copiilor abandonaţi, suferinzi de diverse boli. Această fundaţie operează în cele şase centre ale sale din Bucureşti, Piteşti, Cernavodă şi Curtea de Argeş. În România, ambasadorul fundaţiei este Amalia Năstase, soţia tenismanului Ilie Năstase.


Dincolo de limite

Astăzi în România, "Copii în dificultate" îngrijeşte copii de toate rasele şi religiile. "Credem că este foarte important ca munca noastră să treacă dincolo de limitele artificiale impuse de etnie şi confesiune, în scopul de a putea vindeca cîteodată, de a ajuta deseori şi de a alina întotdeauna!", spune Alisdair Barron, preşedintele Fundaţiei CID. Acesta a fost învestit în 2006 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic drept recunoaştere pentru ceea ce a făcut în beneficiul copiilor din România.

×
Subiecte în articol: special copii