x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pacepa: asasinarea ambasadorului SUA din Libia a fost orchestrată de Rusia! Cum a contribuit România la generarea urii musulmanilor împotriva Americii

Pacepa: asasinarea ambasadorului SUA din Libia a fost orchestrată de Rusia! Cum a contribuit România la generarea urii musulmanilor împotriva Americii

de Robert Veress    |    24 Sep 2012   •   10:11
Pacepa: asasinarea ambasadorului SUA din Libia a fost orchestrată de Rusia! Cum a contribuit România la generarea urii musulmanilor împotriva Americii

Intr-o analiza-preambul la cartea sa 'Dezinformarea', ce ar urma sa apara la inceputul anului viitor, analiza publicata de WorldNetDaily (wdn.com), generalul de Securitate Ion Mihai Pacepa sustine ca recentul val de proteste violente din lumea araba, ce a urmat difuzarii videoclipului de prezentare a filmului 'Inocenta musulmanilor' si s-a soldat cu numeroase victime, printre care ambasadorul SUA din Libia, nu este o actiune spontana. Conform lui Pacepa, Rusia a orchestrat aceste manifestari impotriva Statelor Unite.

Fara a prezenta dovezi palpabile in analiza intitulata 'Un nou razboi rece', Pacepa isi sustine alegatia cu argumente de ordin istoric, statistic, simbolic si politico-militar.

11 septembrie, ziua atentatelor din 2001 si ziua asasinarii ambasadorului SUA din Libia, in urma cu doua saptamani, este, totodata, ziua de nastere a parintelui KGB, Felix Dzerzhinsky. Pe 11 septembrie 2012 s-au implinit chiar 125 de ani de la nasterea acestuia. Pacepa arata ca nu crede in coincidente.

Fostul general de Securitate face o dezvaluire terifianta. La initiativa fostului sef KGB Yuri Andropov, initiativa pe care i-a adus-o personal la cunostinta lui Pacepa, Rusia a lansat, in 1972, o campanie de instigare a lumii arabe impotriva Americii. In aceasta campanie au fost angrenati circa 4.000 de agenti de informatii din tarile fostului bloc sovietic, 500 dintre acestia fiind romani! Ei au fost trimisi in tarile musulmane, sub acoperire, ca medici, profesori, ingineri, preoti etc.

Pacepa da cateva exemple ale reusitei acestei infiltrari: atacul asupra Ambasadei SUA de la Teheran, din 4 noiembrie 1979, soldat cu luarea a 44 de ostatici americani, ce au fost eliberati abia pe 20 ianuarie 1981; atentatul din 1983, asupra trupelor americane si franceze din Beirut, rezultand 299 de morti; atentatul de la World Trade Center, din 1993; atentatele din 1998 asupra ambasadelor SUA din Kenya si Tanzania; atentatele din 11 septembrie 2001. La acestea s-au adaugat alte atentate comise asupra unor avioane de linie, folosind celebrul explozibil Semtex-H, produs de fosta Cehoslovacia, care nu putea fi detectat de scanerele din aeroporturi.

Yuri Andropov a devenit primul lider KGB care a preluat, ulterior (in 1982), sefia Partidului Comunist si, deci, conducerea Rusiei. Fostul sau birou este, si in prezent, loc de pelerinaj pentru nostalgicii sovietici.

Ajungand in zilele noastre, Pacepa precizeaza ca, sub conducerea lui Vladimir Putin, fostul sef al FSB (serviciul secret rus in care s-a convertit KGB-ul sovietic), conducerea structurilor teritoriale ale Rusiei a fost preluata de o adevarata armata de circa 6.000 de fosti ofiteri KGB.

Pacepa arata ca, sub conducerea lui Putin, Rusia a reluat campania de instigare a lumii arabe. Totodata, Rusia a furnizat si armele necesare punerii in aplicare a amenintarilor de Jihad, obtinand profituri de zeci de miliarde de dolari din vanzarea de pistoale-mitraliera, munitie, rachete purtatoare de bombe etc. catre tari precum Iran, Irak, Siria, Libia, Liban.

×