x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parchetul devastat de hoti

Parchetul devastat de hoti

01 Iun 2004   •   00:00

Parchetul Dragasani a fost spart de doi indivizi. Acestia au furat mai multe bunuri, unele dintre ele chiar din biroul prim-procurorului.

OCTAVIAN HERTA

Adrian Romeo Vladuca, de 19 ani, din comuna valceana Susani, a fost arestat ieri pentru ca a furat mai multe bunuri din incinta Parchetului Dragasani. Condamnat pentru comiterea mai multor furturi din locuinte si din societati comerciale, Vladuca invatase deja drumul pana la sediul Parchetului, ba chiar stia unde se afla si biroul primului procuror.

SPARGERE. Insotit de un alt individ, care nu a fost prins pana acum, Adrian Vladuca a intrat prin efractie in sediul Parchetului, reusind sa fure o combina muzicala, doua boxe si mai multe casete audio chiar din biroul primului procuror. De asemenea, el a luat cheile de la masina institutiei, o Dacia Nova, dar si de la un alt autoturism, marca Daewoo Cielo, care apartine unuia dintre procurori. Desi sediul Parchetului este pazit si pe timpul noptii de un jandarm, acesta nu a auzit cand hotii au spart un geam si au intrat in cladire. Ei au fost surprinsi dupa ce iesisera din sediul Procuraturii si incercau sa sara gardul care desparte cladirea de gradina blocului numarul 47 din Dragasani.

FUGA. Cei doi indivizi au fost observati de o patrula de politie, care a incercat sa-i opreasca si sa-i legitimeze. Cand s-au vazut incoltiti, acestia au fugit spre Spitalul Municipal Dragasani, abandonand bunurile pe care le furasera. Romeo Vladuca a fost prins la putin timp dupa aceea si este cercetat pentru furt in stare de arest preventiv. S-a stabilit ca el fusese insotit in timpul furtului de Constantin Galavan, de 22 de ani, din comuna Prundeni. Acesta nu a fost insa prins pana in prezent, fiind dat in urmarire generala. Dupa comiterea furturilor, la Parchetul Dragasani a inceput verificarea tuturor dosarelor, pentru a se stabili daca nu fusesera furate anumite probe din acestea. Procurorii s-au linistit insa dupa ce au constatat ca nici unul dintre fisete nu fusese fortat. Prejudiciul creat de cei doi hoti se ridica la 12 milioane lei.

×
Subiecte în articol: eveniment