x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Performantele clanului Bivolaru

Performantele clanului Bivolaru

01 Apr 2004   •   00:00

Gregorian: "Am facut sex cu 6000 de femei"

Gabriel pune in bratele Fiscului o rafinarie falita
Fugarul Gabriel Bivolaru, stapanul din umbra al RAFO, este cautat pe la firmele in care este actionara sora lui.

Guru si escrocu’ sunt frati dupa tata. Anuntul a fost facut ieri de seful Politiei Romane, chestorul Dumitru Sorescu. Atat Gregorian Bivolaru, cat si Gabriel Bivolaru sunt personaje celebre prin faradelegi. O coincidenta stranie face ca amandoi sa se fi "prabusit" in acelasi timp. Iar vestea legaturii lor de rudenie sa fie aflata exact in momentul in care unul e urmarit pentru a fi bagat la beci, iar celalalt e arestat.

Multa lume si-a pus intrebarea: „De ce a vrut sa fuga din tara Gregorian Bivolaru, cata vreme el nu fusese pus la acea data sub acuzare si nici nu avea vreo interdictie de parasire a tarii?". EDUARD PASCU, ION ALEXANDRU

Un gest atat de riscant, cum era cel de-a se strecura prin frontiera, pe sensul de intrare in tara, cu peruca pe cap, trebuia bine motivat. Ei bine, motiv era: l-o fi sfatuit cineva pe guru ori i-o fi venit chiar lui ideea sa dispara brusc din tara si sa apara, dupa o calatorie clandestina, tocmai in Italia. Si acolo sa iasa la lumina, pacalindu-si ciracii - si opinia publica, in masura in care aceasta mai putea fi pacalita - ca s-a concentrat de n-a mai putut, si-a „convocat" corpul astral, s-a dematerializat si a aparut, „hocus-pocus", tocmai in Italia. Ca s-a teleportat, ca-n Star Treck. Ei bine, nu i-a iesit cacealmaua.

La intoarcerea in Bucuresti, Bivolaru a avut o tresarire de sinceritate in fata anchetatorilor. Le-a marturisit ca, pe parcursul prodigioasei cariere de guru, a intretinut relatii sexuale cu nu mai putin de 6.000 de femei.

S-a spanzurat langa Manastirea Agapia

Mai multi adepti MISA au incercat, de-a lungul anilor, sa se sinucida, ca urmare a „terapiei de grup" promovate de gurul Gregorian Bivolaru. La una dintre descinderile politiei, au fost gasite mai multe substante care, intr-o anumita combinatie, ataca sistemul nervos central.

Una dintre primele victime facute de oculta MISA, patronata de Gregorian Bivolaru, a fost o tanara de 24 de ani din judetul Neamt. Fata se numea Violeta Anca Burlacu si si-a pus capat zilelor in cursul anului 1994. Metoda aleasa de victima a fost spanzurarea. „Anca se nascuse in Bucuresti, dar se mutase in comuna nemteana Agapia. Avem informatii ca era practicanta a cursurilor yoga preaslavite de gurul Bivolaru", au precizat surse din Parchet. In prezent, in judetul Neamt exista in jur de 60-70 de adepti ai MISA, dar deocamdata, politia nu a luat nici un fel de masura impotriva lor. Au trecut zece ani de la moartea acestei tinere, insa anchetatorii isi amintesc de faptul ca Anca Burlacu a plecat din Bucuresti la mijlocul lunii martie 1994. „S-a dus la Manastirea Agapia, cu gandul sa se faca maicuta. Nu a fost primita in randul maicilor. Pe data de 18 martie a fost gasita spanzurata intr-o padure din apropierea locasului. Fata a lasat un bilet prin care anuntase intentia de a-si lua viata", ne-a declarat comisarul Aurel Munteanu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Doar eforturile medicilor i-au salvat

In perioada 1995-1996, mai multi tineri din Covasna au incercat sa se sinucida dupa ce au participat la cursurile de yoga. Atat judetul Covasna, cat si alte judete din tara au fost subiectul unui studiu despre activitatea Miscarii de Intergrare Spirituala in Absolut. Miscarea obtinea din ce in ce mai multi adepti, avand in vedere ca una dintre obligatiile membrilor MISA era sa atraga noi simpatizanti - practicanti yoga. In anul 1996, activitatea MISA era la inceput in judetul Covasna, avea putini membri, insa avea multi simpatizanti. „Atunci s-au efectuat cercetari, fiindca in perioada 1995-1996 au avut loc 24 de tentative de suicid in randul tinerilor covasneni. Majoritatea acestora au incercat sa-si ia viata ingerand medicamente cu duiumul. Doar eforturile medicilor i-au salvat de la moarte", a afirmat seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Covasna, comisarul-sef Ioan Bejan.

Anchetatorii au cules probe in acest sens inca din 1996, cand Institutul pentru Controlul de Stat al Medicamentului si Cercetarii Farmaceutice (ISMCF) a elaborat, la cererea Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA), o expertiza a unor asa-zise ceaiuri si alte substante consumate de o adepta a gruparii lui Gregorian Bivolaru. In urma perchezitiei facute acasa la Claudia Vaduva, politistii au descoperit cinci flacoane suspecte, continand extracte de Myristicae semen, Menthae folium si Cinnamomi cortex.

Retrase, izolate, introvertite

Doctorul Petru Boisteanu, de la Spitalul Socola din Iasi, ne-a declarat ca a avut drept pacienti sase studente membre MISA, cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani. Toate erau din judetul Iasi, foarte frumoase si proveneau din familii bune. „Simptomele pe care le manifestau fetele constau in faptul ca erau foarte retrase, izolate, introvertite; cu o privire goala, fixa. Nu comunicau decat rareori, si atunci cand o faceau, se adresau numai familiilor lor. Anul trecut, Diana Craescu, din Barlad, a fost internata la Socola si i-am dat drumul acasa, insa, ulterior, din cate stiu eu, a disparut. In urma cu 3-4 ani a fost o adevarata «epidemie» de astfel de pacienti", isi aminteste doctorul Boisteanu.

Angajati ai Guvernului, „infratiti" cu gurul

„La nivelul Romaniei exista peste 100 de functionari importanti ai statului, in special din structurile Ministerului Administratiei si Internelor si chiar ai Secretariatului General al Guvernului, care protejeaza Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut sau care sunt membri MISA. In Bucuresti, la nivelul administratiei centrale, exista zeci de astfel de demnitari", a declarat presedintele Federatiei Nationale a Functionarilor Publici, Bogdan Draghici. Intamplator sau nu, declaratiile de interese ale unora dintre functionarii in cauza nu pot fi accesate de pe pagina de Internet a Guvernului.


In mana lui Bivolaru, scortisoara devine drog

  • Myristicae semen este constituit din seminte lipsite de tegument, recoltate de la specia Myristica fragrans Hautt, denumite in mod obisnuit nuci de muscad sau nucsoare. Myristicae semen contine substanta nutmeg, nucsoara, iar uleiul preparat prin distilare poate fi folosit in formula unor preparate medicamentoase in afectiuni gastrointestinale, dureri musculare si alte dureri. Tot aici intra si Nux Moschata.
  • Menthae folium, ca atare sau prelucrata (infuzie, ulei volatil, componente ale uleiului volatil), se foloseste in fototerapie si in prepararea unor medicamente.
  • Cinnamomi cortex (scortisoara) se foloseste ca aromatizant, corector de gust, miros la prepararea unor medicamente.
Toate cele de mai sus, preparate in amestec cu alte substante ce se gasesc pe piata, pot duce la obtinerea unor amestecuri care pot induce consumatorului stari de transa, de sugestibilitate si autosugestibilitate; pot fi halucinogene si hiptonizante. Spre exemplu, dupa administrarea unei doze de 28 de grame de nutmeg in apa sau in suc de portocale, o femeie in varsta de 19 ani incepe sa tremure si are frisoane dupa patru ore de la administrare. Dupa 6-8 ore, deja are halucinatii. Efectul se simte timp de o saptamana prin slabirea capacitatii de concentrare insotita de dezorientare. Daca femeia isi administreaza 9 lingurite de nutmeg proaspat timp de 3 zile, efectele adverse constau in vedere incetosata, furnicaturi, depersonalizare si insingurare. O doza forte de 2 pana la 8 grame de Nux Moschata determina febra, excitatie nervoasa considerabila, betie, delir urmat de somnolenta. Aceste seminte sunt comercializate liber pe piata romaneasca si, in doze mai, pot determina reactii adverse la nivelui sistemului nervos central.

Contestatia gurului, judecata azi

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti se vor pronunta azi asupra contestatiei formulate de liderul spiritual al Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, privind arestarea lui preventiva pentru 29 de zile, dispusa de Tribunalul Bucuresti. Dosarul va fi rejudecat pentru ca este nevoie de un complet de judecata specializat pentru faptele cu minori. Gregorian Bivolaru a sustinut, in fata magistratilor, ca este victima unei „masinatiuni politice", care este legata de fostul deputat Gabriel Bivolaru. Procurorul de sedinta a aratat ca ancheta privind cazul MISA s-a declansat la 12 martie, cand a inceput urmarirea penala cu privire la comiterea unor fapt. Ulterior, Gregorian Bivolaru a fost acuzat de raport sexual cu o minora si de perversiuni sexuale, ceea ce justifica masura arestarii preventive, mai ales ca a vrut sa fuga din tara, a adaugat procurorul. Anchetatorul a mai aratat ca, incepand din iunie-iulie 2001, minora Madalina D. (din Costinesti) a avut relatii amoroase cu Gregorian Bivolaru, care i-a aratat o afectiune deosebita si i-a facut cadouri substatiale. Parintii fetei au facut o plangere penala impotriva liderului spiritual al MISA, in urma cercetarilor stabilindu-se ca, de foarte multe ori, fata a parasit Romănia cu un pasaport pentru a carui eliberare parintii ei nu si-au dat acordul. De la inceputul anului, Madalina si Gregorian Bivolaru au fost de mai multe ori la Londra si la Paris. Procurorii sustin ca exista probe in acest sens si ca fata a trimis chiar parintilor sai fotografii din cele doua orase europene.


Reintregirea familiei Bivolaru, dupa gratii

Conducerea Politiei Romane a confirmat ieri faptul ca Gregorian si Gabriel Bivolaru sunt frati dupa tata. Atat seful IGPR, chestorul principal Dumitru Sorescu, precum si adjunctul sau, comisarul-sef Gelu Drajneanu, au declarat ca tatal celor doi se numeste Constantin Bivolaru si ca a locuit in Bucuresti, la adresa din Strada Popa Tatu, la numarul 22, din Sectorul 1. Aceasta este chiar prima adresa perchezitionata de Politia Capitalei, imediat dupa ce Gabriel Bivolaru a fost dat in urmarire generala. „Prin sentinta civila numarul 2877 din 23 iulie 1955, Constantin Bivolaru, tatal lui Gabriel Bivolaru, l-a recunoscut ca fiu pe Gregorian Hanumol, fiul lui si al Floarei Hanumol, din localitatea Tartasesti, judetul Dambovita. Gregorian Bivolaru este nascut la 13 martie 1952, in localitatea Tartasesti. Dupa venirea lui pe lume, Consiliul Local Tartasesti a eliberat un prim certificat de nastere, pe numele de Grigorian Hanumol, dupa numele mamei (Floarea Hanumol), acte pe care tatal figureaza ca «necunoscut»", au precizat sursele citate. Prin sentinta civila nr. 2877/23 iulie 1955, Gregorian a fost recunoscut ca fiu de catre Constantin Bivolaru, cu domiciliul in Strada Popa Tatu, numarul 22. In baza acestei decizii, la 17 aprilie 1971, acelasi consiliu local i-a eliberat lui Gregorian un nou certificat de nastere, avand pe verso mentiunea referitoare la sentinta civila prin care este recunoscut drept fiu de catre Constantin Bivolaru. Fostul deputat Gabriel Bivolaru este nascut la 8 noiembrie 1967, in Bucuresti, avandu-i drept parinti pe Constantin si Simioana Bivolaru, cu domiciliul in Strada Popa Tatu, numarul 22.

×