x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Piesa "Constanda" are copie la indigo

Piesa "Constanda" are copie la indigo

de Miruna Pasa Petru    |    Monica Andrei Capatos    |    21 Apr 2008   •   00:00
Piesa "Constanda" are copie la indigo

MUNICIPALITATEA DĂ O HALCĂ DE DOUĂ HECTARE DIN PARCUL TINERETULUI
Cazul Constanda, tras la indigo: Consiliul General al Capitalei are astăzi pe ordinea de zi retrocedarea a peste 20.000 mp în favoarea Marioarei Micşunescu în Parcul Tineretului. "Lucrarea" a demarat în 2003, sub mandatul lui Traian Băsescu, şi aceeaşi judecătoare – Camelia Sprînceană – care l-a împroprietărit în Parcul Bordei pe Constanda semnează decizia de "dăruire" a Parcului Tineretului.  



MUNICIPALITATEA DĂ O HALCĂ DE DOUĂ HECTARE DIN PARCUL TINERETULUI
Cazul Constanda, tras la indigo: Consiliul General al Capitalei are astăzi pe ordinea de zi retrocedarea a peste 20.000 mp în favoarea Marioarei Micşunescu în Parcul Tineretului. "Lucrarea" a demarat în 2003, sub mandatul lui Traian Băsescu, şi aceeaşi judecătoare – Camelia Sprînceană – care l-a împroprietărit în Parcul Bordei pe Constanda semnează decizia de "dăruire" a Parcului Tineretului.   


Reţeta "Bordei" distruge rînd pe rînd zonele verzi ale Bucureştiului. Marioara Micşunescu, această Constanda a Parcului Tineretului, a obţinut un schimb de terenuri cu Primăria Capitalei, primind peste 20.000 de metri pătraţi pe spaţiul verde. Tunul imobiliar a fost dat cu ajutorul unei decizii irevocabile, dată de aceeaşi judecătoare Camelia Sprînceană, care a decis transformarea Parcului Bordei într-un cartier
rezidenţial.

Consilierii generali ai Capitalei sînt obligaţi astăzi să voteze un schimb de terenuri între două spaţii verzi. Motivul? O decizie definitivă şi irevocabilă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie anul trecut, prin care o anume Marioara Micşunescu, proprietar a 20.107 metri pătraţi de teren în inima Parcului Tineretului, primeşte la schimb o suprafaţă identică la marginea acestuia. Poate vă întrebaţi cum a obţinut doamna Micşunescu o decizie definitivă şi irevocabilă pentru un teren spaţiu verde? Simplu. Prin reeditarea scenariului "Bordei", cu personaje, cu tot. Hotărîrea judecătorească a fost dată de aceeaşi Camelia Sprînceană, cea care a decis şi distrugerea Parcului Bordei. Decizia a fost pronunţată cu numai trei zile înainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda să construiască în Parcul Bordei. Şi coincidenţele nu se opresc aici.

În 2003, pe vremea cînd la conducerea Primăriei Capitalei se afla actualul preşedinte Traian Băsescu, Marioara Micşunescu a început să adune, la preţuri de nimic, teren după teren de la foşti proprietari ai Parcului Tineretului. Oameni care de unii singuri n-ar fi reuşit niciodată să încheie o afacere avantajoasă cu Primăria Capitalei.

De altfel, mai sînt şi alţi proprietari în Parcul Tineretului care aşteaptă încă un răspuns de la municipalitate. Ce n-au reuşit ei a făcut rapid doamna Micşunescu.

Din decembrie 2003 şi pînă în ianuarie 2006, femeia a cumpărat cinci parcele din Parcul Tineretului. Şi nu le-a cumpărat degeaba.


AJUTOR DE LA CONSILIERI. La 20.10.2005, după ce afacerista noastră era plină de terenuri în Tineretului, consilierii generali au aprobat o hotărîre prin care marginea parcului devenea "zonă destinată relocării terenurilor ce au fost retrocedate în interiorul spaţiului verde". Practic, prin această decizie a aleşilor locali, Marioara Micşunescu a împuşcat doi iepuri deodată: a rămas proprietar în parc şi şi-a comasat toate parcelele împrăştiate în zona verde, obţinînd un teren unitar întins pe o suprafaţă de 20.107 metri pătraţi. Afacere, nu glumă! Prin aducerea proprietăţii la marginea parcului, doamna Micşunescu şi-a mărit semnificativ şansele de a transforma zona verde într-un cartier de lux.

 
ŞMECHERIE. Micşunescu a reuşit printr-o hotărîre de consiliu să-şi comaseze parcelele din Tineretului într-un singur loc
Cireaşa de pe tort a fost pusă însă de Curtea de Apel Bucureşti. Invocînd hotărîrea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, amintită mai sus, judecătorii: Camelia Sprînceană, Rodica Voicu şi Gheorghe Grecu au fost de partea Marioarei Micşunescu, aşa cum au fost şi de partea lui Costică Constanda.


INSISTENŢI. După ce a obţinut decizia definitivă şi irevocabilă, proprietara a două hectare din Parcul Tineretului a început să someze Consiliul General, pentru punerea în aplicare a hotărîrii judecătoreşti. Ba mai mult, ea i-a atenţionat pe aleşii locali să nu cumva să dea altcuiva spaţiul verde "relocat împroprietăririi" din Tineretului. Somaţiile ei au în spate şi greutatea financiară a unor despăgubiri. Ca şi în cazul Constanda, cînd acesta a obţinut din banii bucureştenilor despăgubiri de 17 milioane de euro, şi aici doamna Micşunescu poate primi penalităţi de întîrziere de 100 lei/zi, din acelaşi buget.


CAZUL BORDEI
"Un judecător corupt, mai mulţi judecători corupţi nu au respectat acest act (n.r. – Planul Urbanistic General). Judecătorul s-a transformat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi a spus: «Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care îi reprezintă pe aceşti două milioane şi jumătate de bucureşteni. Nu dau doi bani pe el!"

Traian Băsescu - preşedintele României


Sprânceană

Judecătorul Camelia Sprînceană nu se află la prima "nominalizare" în presă, o dată cu dosarul Tineretului. Magistratul s-a aflat anul trecut în centrul scandalului Bordei, prin pronunţarea hotărîrii care i-a dat dreptul lui Costică Constanda să contruiască în zona verde. Renumele său este strîns legat şi de faptul că a fost ani întregi soţia controversatului afacerist Samir Sprînceană. Căsătoria celor doi s-a destrămat în 2006, în mijlocul anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT împotriva craioveanului. Samir Sprînceană a fost arestat preventiv, sub acuzaţia prejudicierii statului cu peste 600 de miliarde de lei vechi, prin rambursări ilegale de TVA. Judecătoarea a intentat divorţ şi a cerut mutarea sa imediată de la cea mai importantă instanţă craioveană. A ales să-şi păstreze însă numele de familie. Printr-o decizie a CSM, Camelia Sprînceană a ajuns astfel să lucreze la Curtea de Apel Bucureşti.


Negustoreasă

Marioara Micşunescu nu este o novice în afacerile cu teren, ba din contră, acestea fiind punctul ei forte. Ca şi în cazul Costică Constanda, doamna Micşunescu achiziţionează terenuri la preţuri de nimic şi apoi le vinde pe sume de zeci de ori mai mari. Avînd relaţii în mai toate domeniile, atît administrative, cît şi juridice, negustoreasa a pus mîna pe multe spaţii plasate în zone importante ale Capitalei. Spre deosebire de Constanda, care n-are nici o firmă, ea are mai multe societăţi, în unele fiind asociată cu româno-elveţianul Octavian Ionescu, implicat într-un scandal de mită. Marioara Micşunescu, născută într-o comună din Călăraşi, în vîrstă de 50 de ani, este acţionară la Vlad Exim SRL, Omu Mountain Resort SA, unde este asociată cu Octavian Ionescu, Simply Comp SRL şi Vladimar 2002 SRL, Safe Act SRL, Marexim 2002 SRL, Total MM Com SRL şi Vlamir Proconstruct SRL.

×