x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Piromani in Germania

Piromani in Germania

de Irina Cristea    |    07 Noi 2005   •   00:00
Piromani in Germania

Solidaritatea si chiar "simpatia" fata de revoltele din Franta ar putea fi cauzele unei serii de incendii care au avut loc in noaptea de sambata spre duminica, in orasul german Bremen. Patru masini si o cladire au fost facute scrum, in conditiile in care in acest cartier nu se inregistrau, de obicei, incidente. Din cercetarile preliminare rezulta ca incendiile au fost, clar, provocate, dar autoritatile ezita sa eticheteze incidentele drept replici ale celor din Franta. "Cu toate acestea", spune un purtator de cuvant al Politiei, citat de AFP, "nu putem exclude posibilitatea ca autorii sa fi vrut sa-i imite pe piromanii care actioneaza in imprejurimile Parisului. Marea diferenta este ca la noi nu au existat confruntari deschise".

Potrivit estimarilor initiale, pagubele provocate de incendiile din Bremen se ridica la cateva zeci de mii de euro. Cladirea distrusa de flacari era a fostul sediu al unei scoli. Imobilul urma sa fie demolat in scurt timp. In acea seara, politistii luasera la verificari patru tineri care dadusera foc unui container plin cu frunze uscate.

Incidentul din Bremen ar putea fi, asa cum spera autoritatile, un caz izolat. Pe de alta parte, el ar putea fi un prim semn ca temerile cele mai negre ale europenilor sunt pe cale sa se adevereasca si ca violentele din Franta se vor extinde si pe restul continentului. Zonele cele mai predispunse sunt cele periferice, sarace si locuite in mare masura de imigranti nemultumiti atat de conditiile de trai, cat si de felul in care sunt priviti de societatea unde au ales sa isi duca viata, departe de tarile de origine. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: eveniment