x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Politia in razboi cu tiganii din Frumusani

Politia in razboi cu tiganii din Frumusani

17 Mai 2004   •   00:00

Rafuiala cu pistoale si topoare in comuna calarasana Frumusani. Vineri seara, cativa politisti sub acoperire au fost la un pas de a fi linsati de tiganii care fac „legea" in zona, dupa ce o tentativa de flagrant a esuat.

Dupa mai multe zile de filaj, doi politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Bucuresti au fost infiltrati in randurile unui clan tiganesc din comuna Frumusani. Politistii sub acoperire urmareau un fir pentru a elibera doua tinere rapite si sechestrate pe raza acestei comune. Vineri seara, insa, cei doi politisti sub acoperire au fost deconspirati, iar tiganii au trecut la atac. Initial, oamenii legii au luat legatura cu tiganii, stabilind un pret pentru cumpararea uneia dintre fete. S-au marcat banii, urmand sa fie facut un flagrant. Suma, in jur de 500 de euro, a ajuns in buzunarele lui Nelu Nedelcu si Alexandru Parizet. Suspiciosi, acestia din urma au verificat banii si au constatat ca erau inscriptionati criminalistic cu „flagrant".

„Mascatii" le-au salvat viata

Un al treilea traficant de persoane, a carui identitate nu a fost facuta publica, a dat „alarma" in comunitatea tiganeasca, iar in scurt timp, politistii s-au trezit inconjurati de cateva zeci de „razboinici" inarmati cu topoare si bate. Speriati, oamenii legii au facut uz de arma, incercand sa tina la distanta gloata de atacatori. Spre norocul lor, in zona se aflau si doua grupe ale Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida (DPIR) Calarasi, care au intervenit. Totodata, la fata locului au mai ajuns efective din cadrul Politiei Budesti, Oltenita si ale Detasamentului de Jandarmi Calarasi. S-a incins o bataie in toata regula, in timpul careia unul dintre politistii sub acoperire a fost ranit. Cei doi traficanti au fost retinuti, fiind acum cercetati si pentru ultraj. Zona se afla si acum sub observatia trupelor speciale, deoarece oricand poate izbucni din nou un scandal intre clanurile tiganesti. (Ion Alexandru, Eduard Pascu)

Tiganii din Frumusani sunt periculosi si sar la bataie cu oricine

Frumusani nu este pentru prima data scena luptelor dintre politie si mafia tiganeasca. In urma cu doua saptamani, un scandal similar a izbucnit intre politistii Serviciului Arme si tigani. Atunci, mai multi scandalagii au fost dusi la politie si au incasat amenzi de zeci de milioane de lei. Totusi, surse judiciare afirma ca este pentru prima data cand tiganii si-au unit fortele impotriva politiei. Zona este precum un cazan care fierbe. Aici locuiesc indivizi certati cu legea. Pana acum, politistilor nu le-a fost amenintata viata cand intrau in aceasta comunitate, insa lucrurile s-au schimbat.

×
Subiecte în articol: eveniment