x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Purificare intru tamaduire

Purificare intru tamaduire

15 Noi 2004   •   00:00

PENTRU SANATATE
Click pentru a mari imaginea
Postul este un exercitiu de vointa, de autocontrol. Prin el, noi demonstram ca partea noastra de spirit poate controla corpul. Demonstram ca ne putem abtine de la unele alimente, ceea ce este o dovada de superioritate. Oamenii care se pot dispensa de unele alimente sunt si cei care inregistreaza o rata mare de vindecare in cazul unor boli. Postul nu trebuie perceput ca o perioada a frustrarilor. Deoarece o asemenea perceptie poate sa ne impiedice sa tinem postul. Mecanismul este simplu si este similar oricarei diete rigide. Apare sindromul de fruct oprit, de dorinta expresa pentru alimentele interzise.

Toate studiile de parapsihologie demonstreaza ca rugaciunea creeaza o stare mistica, de legatura intima cu Dumnezeu.

Este unul dintre motivele pentru care in Post ni se recomanda mai multa rugaciune. Practic, mobilizam toate resorturile de bine. Multe vindecari miraculoase au fost puse pe seama rugaciunii si postului.

Persoane cu diagnostice severe probate prin investigatii moderne si-au regasit sanatatea, explicatia constand in detoxifierea organismului prin post si rugaciune. Medicii au fost nevoiti sa accepte vindecari surprinzatoare de neoplasme. De altfel, tot ei le-au si explicat. Proteinele de origine animala reprezinta "material de constructie" inclusiv pentru tumoarea canceroasa. Or elimand din alimentatie aceste proteine si inlocuindu-le cu fructe, legume, cereale, adesea tumorile au regresat. (Magda Marincovici)

"Aportul caloric nu trebuie sa scada foarte mult. El trebuie completat cu legume, fructe si cereale. Sa nu uitam nucile, alunele, ananasul, bananele, precum si preparatele din soia. Este permisa si consumarea vinului, ceea ce inseamna sanatate"
Doctor Nicoleta Mandrescu
medic specialist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu"

SUNT EXCLUSI COPIII

Postul inseamna anumite restrictii de la unele alimente: carne, lapte si oua. Dar ca sa functionam bine avem nevoie si de aceste alimente. Totusi, o restrictie de cateva saptamani de la aceste alimente nu e daunatoare. Vor fi exclusi de la post copiii, deoarece sunt in perioada de crestere, femeia gravida, care are nevoie de un aport echilibrat de alimente pentru buna dezvoltare a fatului. Insa persoanele adulte la care procesul de crestere si dezvoltare s-a incheiat postul nu poate avea efecte negative.

"Postul poate sa duca la cresterea in greutate, deoarece se mananca multa paine, cartofi, orez, care ingrasa si exista tendinta de a nu respecta cantitatile normale. Dupa post trebuie sa facem o trecere gradata la o alimentatie obisnuita."
Doctor Nicoleta Mandrescu
medic specialist la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu"

×
Subiecte în articol: special