x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Radiojurnalul zilei - 12 august 1990

Radiojurnalul zilei - 12 august 1990

de Andrei Stoicu    |    12 Aug 2010   •   00:00

Din evenimentele zilei de 10 august 1990, principalul jurnal de ştiri le-a reţinut pe următoarele: Ion Iliescu a vizitat spitalele de boli infecţioase din Capitală şi leagănele de copii. Guvernul României a dat un comunicat privind măsurile pentru buna desfăşurare a lucrărilor agricole. Evenimentele petrecute în 13-15 iunie 1990 au fost analizate de Comisia parlamentară de anchetă. La Curtea de Argeş s-a încheiat cea de-a doua ediţie a festivalului interjudeţean al ansamblurilor folclorice.

ION ILIESCU A VIZITAT LEAGĂNELE DE COPII ŞI SPITALELE DE BOLI INFECŢIOASE DIN BUCUREŞTI
Preşedintele României, domnul Ion Iliescu, a vizitat, ieri, leagănele de copii numerele 1 şi 3 şi spitalele de boli infecţioase "Colentina" şi "Victor Babeş" din Capitală.
În timpul vizitei, domnul Ion Iliescu s-a întâlnit şi cu membri ai unor asociaţii de caritate, cetăţeni englezi, care, alături de personalul medical din ţara noastră, depun eforturi pentru alinarea suferinţei celor bolnavi.

COMUNICAT GUVERNAMENTAL PENTRU BUNA DESFĂŞURARE A LUCRĂRILOR AGRICOLE
Guvernul României a dat ieri publicităţii un comunicat privind măsurile ce trebuie întreprinse pentru buna desfăşurare a lucrărilor agricole din toamna acestui an.
Având în vedere că legea fondului funciar este în curs de elaborare, comunicatul precizează faptul că actualele structuri de proprietate se menţin până la apariţia noii legi.

EVENIMENTELE DIN 13-15 IUNIE, ÎN DEZBATEREA COMISIEI PARLAMENTARE DE ANCHETĂ
La Bucureşti au avut loc ieri convorbiri între membrii Comisiei parlamentare de anchetă asupra evenimentelor din 13-15 iunie - condusă de domnii Ion Solcanu şi Sergiu Cunescu, vicepreşedinţii Comisiei parlamentare de anchetă ­şi o delegaţie a grupului Helsinki, alcătuită din oameni politici, universitari şi specialişti în domeniul drepturilor omului din Danemarca, Italia, Elveţia, Norvegia, Suedia şi Cehoslovacia.

LA CURTEA DE ARGEŞ S-A ÎNCHEIAT CEA DE-A DOUA EDIŢIE A FESTIVALULUI INTERJUDEŢEAN AL ANSAMBLURILOR FOLCLORICE "CARPAŢI"
Ieri s-a încheiat la Curtea de Argeş cea de-a doua ediţie a tradiţionalului Festival interjudeţean al ansamblurilor folclorice "Carpaţi", care începând din anul acesta a dobândit caracter internaţional, prin participarea unor ansambluri folclorice din Republica Sovietică Socialistă Moldova, Italia şi Turcia.

● Rubrică realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva scrisă

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani