x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Radiojurnalul zilei

Radiojurnalul zilei

de Andrei Stoicu    |    09 Aug 2010   •   00:00

Din evenimentele zilei de 9 august 1990, principalul jurnal de ştiri le-a reţinut pe următoarele: Sindicatele şi-au anunţat intenţia de a semna un acord social cu guvernul. Irakul a concentrat trupe la graniţa cu Arabia Saudită. Ministul german de Externe Hans Dietrich Genscher era convins de unificarea RFG şi RDG.

SINDICATELE DOREAU SĂ CONTRIBUIE LA DEPĂŞIREA CRIZEI ECONOMICE
Înţelegerea naţională a sindicatelor "Solidaritatea" se pronunţă în favoarea încheierii unui acord social între sindicate şi guvern, informează agenţia PAP. Scopul unui asemenea document l-ar constitui depăşirea momentelor de criză economică şi ameliorarea situaţiei sociale.

POPULAŢIA, PROTEJATĂ PRIN LEGE DE ACTIVITĂŢILE COMERCIALE ILICITE
A fost dată publicităţii legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Actul normativ a fost promulgat de preşedintele României după ce fusese adoptat de Adunarea deputaţilor şi de Senat în şedinţele din 31 iulie 1990.

IRAKUL A CONCENTRAT TRUPE LA GRANIŢA CU ARABIA SAUDITĂ
Irakul a continuat să monteze trupe în apropierea frontierei cu Arabia Saudită, a indicat Statul Major Internaţional al NATO într-o informare prezentată Comitetului politic al Alianţei Nord-Atlantice. Potrivit agenţiei France Presse, nu au putut fi obţinute precizări privind amplasarea acestor acţiuni.

UNIFICAREA GERMANIEI, PREVIZIBILĂ
Ministrul de Externe vest-german Hans Dietrich Genscher a declarat că nu există obstacole în calea unificării Germaniei înaintea viitoarei reuniuni a Comunităţii Europene care va avea loc în luna noiembrie.

● Rubrică realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva scrisă

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani