x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Raportul Nicholson nu ajuta Romania"

"Raportul Nicholson nu ajuta Romania"

08 Apr 2004   •   00:00

Raportul baroanei Emma Nicholson cu privire la Romania nu ajuta deloc cauza romanilor, este de parere raportorul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pe problema copiilor institutionalizati, Michael Hancock.

"Am fost foarte surprins ca aceasta colega a mea, Emma Nicholson, a scris un raport, impreuna cu colegii sai, care, dupa parerea mea, nu reflecta deloc cauza poporului roman", a declarat Hancock. Oficialul european a mai spus ca Romania nu detine monopulul asupra problemelor din sistemul de adoptii internationale si ca Franta, Anglia sau Grecia se confrunta, la randul lor, cu diverse nereguli in domeniu. "Problema copiilor institutionalizati nu poate fi una care sa impiedice Romania sa adere la UE", a punctat Hancock.

NOTA 7. Aflat in Romania pentru a vizita mai multe centre si camine de ingrijire pentru copiii cu handicap, Hancock apreciaza ca situatia micutilor institutionalizati este mai buna decat in urma cu cativa ani. "Romania a trecut de jumatatea drumului pe calea corecta", a afirmat raportorul european, care ar acorda acum nota 6-7 felului in care autoritatile se ingrijesc de copiii cu handicap. El a criticat, in schimb, Bulgaria, pe care a vizitat-o in urma cu un an, aratand ca Sofia are probleme foarte mari in institutiile pentru copiii institutionalizati si se confrunta cu o lipsa de resurse si de vointa politica.

RAPORTUL, PESTE DOUA LUNI. Michael Hancock va intocmi un raport cu privire la situatia copiilor institutionalizati din Romania, Bulgaria si Rusia. Evaluarea sa va fi prezentata in luna iunie membrilor Consiliului Europei. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: romania eveniment