x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Campania “Mere pentru sanatate”, locul doi pentru Liceul de Mecatronica Iasi la un concurs destinat liceelor din Moldova

Campania “Mere pentru sanatate”, locul doi pentru Liceul de Mecatronica Iasi la un concurs destinat liceelor din Moldova

de Cristinel C. Popa    |    13 Ian 2016   •   17:20
Campania “Mere pentru sanatate”, locul doi pentru Liceul de Mecatronica Iasi la un concurs destinat liceelor din Moldova

Elevii Liceului de Mectronica si Automatizari din Iasi au creat o campanie generoasa prin care au urcat pe podiumul unui important consurs la care au participat cele mai bune 50 de licee din Moldova. Intre altele, elevii “mecatronisti” au oferit mere oamenilor nevoiasi in cartierul Frumoasa, dar si multe alte lucruri.

Recent, s-au publicat rezultatele interesantul proiect scolar din care a facut parte campania elevilor mectronisti. In cadrul proiectului s-au desfasurat si concursuri pe teme de ecologie, educatie civica etc.

Competitia a fost adresata elevilor si profesorilor de gimnaziu si de liceu. Ea a avut ca obiectiv crearea de mini campanii online in vederea cresterii vizibilitatii sectorului ONG si a societatii civile in randul publicului larg din Regiunea Nord Est.

Minicampaniile s-au derulat fie exclusiv pe internet, fie in mediul offline si rezultatele au fost ulterior promovate online. Mini campaniile au urmarit promovarea valorilor societatii civile, promovarea unor initiative ale ONG-urilor locale sau ale grupurilor de tineri, initierea de proiecte locale pe baza analizei nevoilor comunitatii.

Concursul a fost deschis elevilor si profesorilor care au participat la seminarele de informare cu privire la importanta si actiunile societatii civile si ale sectorului ONG, seminare derulate de Fundatia Corona in parteneriat cu peste 50 de licee si gimnazii din Regiunea de Nord Est. 35 de aplicatii au fost culese la incheierea concursului ce au intrat in procesul de evaluare.

Actiunile derulate de elevi au fost din cele mai diverse: campanii de sensibilizare cu privire la voluntariat, promovarea voluntariatului, promovarea generozitatii si a solidaritatii, campanii de anti-discriminare, colecte pentru persoane nevoiase, vizite de sustinere la azile de batrani, ajutorarea animalelor strazii, sustinerea unor actiuni de informare cu privire la sanatate si la importanta practicarii sportului.


Directorul Liceului castigator prof. Mihaela Toma

”In urma analizei aplicatiilor, juriul a decis ca pe primele locuri sa se afle: Liceul cu Program Sportiv Roman, pentru o campanie de ecologizare, iar pe locul doi s-a situat Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari Iasi pentru o campanie de promovare a sanatatii si a valorilor societatii civile...”, a spus reprezentatul societatii organizatoare.

Mecatronica: mere pentru sanatatea fizica si psihica a societatii


Campania initiata de LTMA din Iasi de promovare a starii de sanatate fizice si psihice a societatii a prevazut numeroase actiuni, intre care:

1. Alegerea unui concept cheie, marul, fruct ce este foarte cunoscut si cu traditie in spatiul romanesc; ceva simplu, comun, atractiv, usor de achizitionat si cu costuri minime din punct de vedere financiar. Crearea de slogane si insigne aferente campaniei („Ofera un mar unui necunoscut, un zambet si o clipa in plus de viata sanatoasa”, „Cand spui cuiva te iubesc, spui Viata vesnica! Atunci cand oferi cuiva un mar, vrei sa-i daruiesti o clipa in plus de sanatate”).

2. Crearea unui videoclip de incurajare si promovare a valorilor civice.

3. Initierea si participarea la multiple campanii civice: participarea la Funda Umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate/afectate de HIV/SIDA – organizat de Fundatia Alaturi de Voi Romania si diseminarea evenimentului; initierea unei campanii de sensibilizare in liceu prin oferirea de mere si mesaje colegilor si profesorilor; realizarea unei actiuni in cadrul ”Saptamanii fructelor si legumelor donate” prin colectarea si oferirea de fructe unor familii nevoiase din cartierul Frumoasa; crearea unui eveniment de distribuire de mere trecatorilor in Piata Unirii; organizarea unei colecte ”Si NOI suntem Casa Share” prin care elevii si profesorii au facut donatii, promovarea traditiilor si produselor romanești.



”Am dorit ca mesajul nostru, prin care promovam generozitatea, voluntariatul, sanatatea trupului, mintii si sufletului, valorile societatii civile, sa nu se opreasca la cel care-l primeste, ci sa zboare mai departe, din mana in mana, pentru ca sa ajunga la cat mai multi oameni”, a spus prof. Cezar - Daniel Humelnicu de la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari Iasi.

×