x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Disco-frizeria: te tunzi și dansezi!

Disco-frizeria: te tunzi și dansezi!

de Oana Portase    |    29 Ian 2016   •   19:42
Disco-frizeria: te tunzi și dansezi!
Sursa foto: Armand Ionescu

Undeva în inima Bucu­reștiului, dintr-un salon de tuns dedicat domnilor, se aud ritmuri de muzică de club și multă voie bună. Este disco-frizeria, visul tânărului Octavian Sârbu.

Octavian a vrut să facă ceva special, să îmbine distracția cu munca și să ofere clienților o atmosferă unică. La el la salon nu e vreme de relaxat, ci de… distrat, după cum spune chiar Octavian. „M-am gândit ca eu și colegii mei să nu venim într-un loc în care să muncim, ci să venim într-un loc în care să ne simțim bine și să facem ce ne place. Am creat un loc în care lumea nu vine să se relaxeze, ci să se energizeze”, povestește Octavian pentru Jurnalul Național.
Tânărul este mândru de ce a realizat și nu vorbește despre greutăți, ci despre un vis împlinit. „Nu mi-a fost deloc greu să-mi îndeplinesc visul pentru că tot ce am realizat am făcut cu foarte mult entuzism. Prima dată mi-am format echipa, iar apoi am așteptat să pun toate detaliile la punct și mi-a ieșit totul cum mă așteptam”, mai spune Octavian.

Distracția începe la salon
De obicei, bărbații se duc la frizerie când deja părul le-a crescut prea mult și se tund doar ca să se tundă. La salonul lui Octavian Sârbu merg tinerii care nu vor doar o tunsoare, ci caută ceva aparte. Octavian și colegii săi îi sfătuiesc pe clienți în legătură cu ultimele tendințe și totul se face într-o atmosferă de club, pentru că din salon nu lipsește DJ-ul care mixează special pentru cei de acolo. Și când disco-frizeria e prea mică, atunci distracția se mută în cluburile bucureș­tene. „Mai avem și DJ invitați speciali din când în când. În general, sâmbăta se prelun­gește distracția. După care plecăm direct în club”, spune Octavian Sârbu.


Dar domnișoarele?

Deși salonul lui Octa­vian este dedicat bărbaților, domnișoarele nu lipsesc din peisaj și îi trec pragul destul de des. Stiliștii de acolo sunt pregătiți și pentru ele. „Tundem, vopsim, eu chiar am luat premiul 1 pe țară la concursurile Wella în 2008 și premiul 2 în 2009 la tunsoare și culoare pentru femei, fiind singurele concursuri la care am participat”, explică Octa­vian.

Fără oferte speciale

Octavian a creat un concept cu salonul său, iar un alt lucru aparte este că nu are oferte speciale. „Oferte speciale nu avem pentru că oferim mereu servicii de cea mai bună cali­tate”, spune el.

Octavian Sârbu le pregă­tește o surpriză și domnilor iubitori de fotbal: un loc special după ce se tund. „În primăvară vom inaugura terasa care va avea design mediteranean, unde se va viziona și Campiopentru a urmări meciurile natul European de fotbal din 2016”. ­

De când s-a deschis salonul, stiliștii de acolo se laudă cu peste 182 de clienți fericiți, 264 de ore de tuns, 480 de piese mixate și 12 DJ. Octavian Sârbu nu se oprește aici. „Am deja planul făcut și pentru următorul salon, doar că trebuie să mai treacă puțin timp. O să fie o nouă surpriză”, spune Octavian pentru Jurnalul Național.

La salonul lui Octavian, se fumează doar pe terasă, iar de băut primiți din partea casei apă, ceai, cafea espresso, vin și muzică de calitate.

×
Subiecte în articol: frizerie tuns