x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Exclusiv: Fina lui Nicolae şi Elena Ceauşescu are şi ea o fină. Aflată la muncă în Italia, ea şi-a cumpărat o maşină “bengoasă”

Exclusiv: Fina lui Nicolae şi Elena Ceauşescu are şi ea o fină. Aflată la muncă în Italia, ea şi-a cumpărat o maşină “bengoasă”

de Cristinel C. Popa    |    12 Mar 2013   •   22:05
Exclusiv: Fina lui Nicolae şi Elena Ceauşescu are şi ea o fină. Aflată la muncă în Italia, ea şi-a cumpărat o maşină “bengoasă”

Cea care poartă prenumele soţiei dictatorului şi a fost ţinută în braţe de Elena Ceauşescu a botezat de curând un copilElena-Daniela Mihoianu (28 de ani), din Iaşi, copilul celebru al României comuniste pentru că avea drept naşi pe cuplul prezidenţial Ceauşescu a devenit şi ea de curând naşă de botez.

Aflată la muncă în Italia de mai bine de cinci ani, chiar dacă nu este deocamdată căsătorită, Elena-Daniela a găsit de cuviinţă că trebuie să aibă şi ea o fină. Aşa încât a găsit momentul potrivit să devină naşă pentru prima oară. Mama sa, aflată la Iaşi, spune că Elena-Daniela nu este căsătorită, însă are un prieten italian. “Din păcate sunt cam zgârciţi şi geloşi italienii ăştia”, a spus cu o undă de regret în glas Ana Ursache, mama Elenei-Daniela.

Vă prezentăm ultimele noutăţi din viaţa finei lui Nicolae şi Elena Ceauşescu. “Lăcrămiora, nepoata mea, care are acum 20 de ani şi pe care am crescut-o eu de mică pentru că mama sa a fugit în străinătate, a ajuns şi ea în Italia la Elena-Daniela. Căsătorită cu un român, a făcut recent un copil. În ziua de Anul Nou a născut. Şi Daniela-Elena a botezat copilul acolo, în Italia. În afară de Elena, am mai mulţi copii şi nepoţi care locuiesc şi muncesc în Torino. Aceştia locuiesc cu toţii într-un cartier al acestui oraş. Şi-au găsit gazde, stau şi câte două familii la un loc. Elena locuieşte cu Lăcrămioara şi cu soţul acesteia. Şi cu fiul lor, nepotu’său. Elena are şi ea într-adevăr un prieten italian, dar din păcate sunt răi şi nu prea darnici italienii”, spune Ana Ursache.

Maşină “begoasă” şi-a luat Elena, spune maică-sa
După cum se prezintă pe Internet, Elena ştie două limbi străine, italiana şi turca. Trăieşte la Torino, îi plac îngheţata, plaja, previziunile prin horoscop şi atmosfera de discotecă. Însă îndrăgeşte  şi un mall important din Iaşi, dat nu demult în folosinţă, chiar dacă îl poate aprecia deocamdată doar virtual pentru că mama sa spune că n-a mai fost în ţară de doi ani. Când o va face, va veni cu noua ei maşină. A făcut mari sacrificii să şi-o cumpere. Ana Ursache n-a ştiut să spună ce marcă e. A spus doar atât, că e “cea mai… begoasă (a vrut să spună bengoasă - n. red.) maşină posibil, extraordinar de frumoasă”. Fina lui Ceauşescu îngrijeşte un bătrân pentru 1000 de euro pe lună, din aceşti bani a strâns pentru maşină. “Însă patru milioane plăteşte gazda, noroc că stau câte trei surori la un loc într-o cameră”.

Pe 2 martie şi-a serbat ziua şi a dat o petrecere specială
“De curând a fost ziua Elenei, pe 2 martie. A împlinit 28 de ani. Are vreo 5 ani de când e în Italia. Mi-a trimis alaltăieri 150 de euro, m-am dus şi am plătit impozitul casei. A zis că achită ea când vine cu alţi bani, dar m-am gândit să plătesc cu aceştia ca să nu mi se pună majorări. Am mai dat pe la administraţie, caldură, gaz metan, curent electric, mi-am luat şi o găină, s-au dus banii”, spune mama Ana. Chiar dacă lucrează la un spital, un fel de azil şi câştigă jumătate faţă de nepoata Lăcrămioara, care primeşte 2.000 de euro, Elena e chivernisită la bani şi face tot posibilul să pună destui şi deoparte. Vorbeşte cu mama ei din Iaşi aproape în fiecare zi la telefon sau pe skype.  “Mi-a reamintit la telefon că şi-a luat o maşină foarte bună, scumpă. Cea mai begoasă. Alţii au zis că o lua mai ieftin dacă o cumpăra de aici, de acasă. Acum un an şi-a luat automobilul. Va trebui să plătească mult la vamă ca s-o treacă dincoace, în ţara noastră”, spune Ana Ursache. Tot în Italia, Elena-Daniela a căpătat şi permisul auto. “De acum doi ani n-a mai venit la Iaşi”. Ana îşi aminteşte ce i-a zis Elena Ceauşescu când a invitat-o la scurta petrecere de botez organizată pentru Elena-Danielei. “Ana”, aşa i-a zis, “nu eşti tu prima, am mai botezat un băiat. Vreau ca numele ei să fie Elena, că băiatului pe care l-am botezat i-am dat numele de Nicolae”, povesteşte Ana, care spune că îi pune pe soţii Ceaşescu pe pomelnic atunci când merge la slujbă la biserică. “Pe vremea lor eu am dus-o bine! Dacă ar şti popa că-s ei, nu i-ar mai citi. Dar eu nu spun la nimeni, dau şi de pomană pentru dânşii. Le aprind lumânări, o candelă”, spune mama finei lui Ceauşescu.

Elena-Daniela nu se mândreşte cu naşii ei

Dacă mama e mândră cu cei care i-au botezat fiica, fina Elena nu-şi preţuieşte naşii. “Dana nu prea îi iubeşte. Tineretului i-a intrat în cap că Ceauşescu a prigonit preoţii. Că a făcut crime în rândul lor. De aceea nu-i iubeşte pe naşii ei. A zis că au făcut atâtea omoruri. Dar să ştiţi că n-a fost chiar aşa pe vremea comunismului cu preoţimea prigonită. Mâncare era, de lucru se dădea, chiar şi case se dădeau la oameni. Dar Dana nu poate preţui acest lucru. Se ia după cei tineri. Ea a auzit şi a mai citit  şi a auzit pe la radio despre ce se întâmpla cu preoţii. Îmi spunea: cum să iei un preot cu facultate şi să-l pui la tăiat stuf prin mlaştini şi noroaie? Ce-au făcut unii preoţi de au fost chinuiţi? zicea ea. A omorât atâta lumea degeaba, mamă! Şi când îi spun că am dat de ziua lor de pomană, îmi zice Dana: ei, mai dai de ziua lor, că au chinuit atâta lume! Dar era de mâncare, zic eu. La care ea îmi răspunde: dar ce au avut cu oamenii pe care i-au aruncat în închisori? Îi iei de la biserică şi îi pui să-i mănânce în baltă broaştele şi şerpii?”, îi spunea mamei sale fina Ceauşeştilor subliniind că feţele bisericeşti sunt oameni cu facultate şi că nu se cade să se facă aşa ceva cu astfel de oameni. “Eu le aprind lumânări şi de fiecare dată la pomeni, la moşi, la 40 de sfinţi, îi pomenesc. Şi pentru părinţii lui Ceauşescu. Totdeauna cu astfel de ocazii plătesc pomelnic la biserică şi le trec numele lor, Elena şi Nicolae. Dacă ar şti popa, nu i-ar citi pentru că toţi au ciudă pe ei că i-a chinuit. ăştia spun că le-a dărâmat bisericile, i-a chinuit prin nămol şi smoală, i-a închis prin boxe, i-a deportat, i-a dus la canal. Cine ştie care o fi adevărul... Eu am dus-o bine, am avut de toate. Aveam trei grătare de ulei, acum n-am decât 100 de grame de untdelemn. Îmi dădea tichete şi luam hrană cât îmi trebuia. Făceam curat pe la magazine, mă aveam bine cu gestionarii şi nu îmi puneau ştampila pe cartelă, aşa că luam de mai multe ori cu acelaşi bon. Aveam cămara plină, iar frigiderul burduşit cu carne”, mai spune Ana Ursache, cumătra soţilor Ceauşescu.

×