Nikolaos Tsolas este presedintele Cosmote Romania si nu crede in oameni-roboti. Ca orice grec, nu traieste dupa manuale si singurul sau model este "traieste clipa", la fel ca la Alexis Zorba.
Naveta intre Atena si restul lumii. Nikolaos Tsolas este presedintele Cosmote Romania si nu crede in oameni-roboti. Ca orice grec, nu traieste dupa manuale si singurul sau model este "traieste clipa", la fel ca la Alexis Zorba. Are 55 de ani si s-a nascut intr-un sat din nordul Greciei, in regiunea Seres, la 30 de kilometri de granita cu Bulgaria. Este un balcanic pentru care "butoiul de pulbere" ramane un episod al istoriei europene. "Ca grec, ma simt mai aproape de romani decat de bulgari. Cu bulgarii am mai avut conflicte, am purtat razboaie. Totusi, in comparatie cu ceilalti balcanici, romanii sunt mai occidentalizati", spune Nikolaos Tsolas. "Romanii sunt mai deschisi la nou, la idei noi, si asta fara sa-si piarda identitatea, ceea ce este de admirat." Si a mai observat la romani entuziasmul si in acelasi timp, o teama fata de riscuri. "Romanilor le e frica de esec. Dar esecul face parte din viata. Ai cazut, te ridici si o iei de la capat." Matematici si istorie. Dl Tsolas este absolvent al Facultatii de Matematica din cadrul University of Ioannina si detine o diploma de Master in Matematica obtinuta de la State University of New York. Totodata, a urmat studii de Master si Doctorat in Electrotehnica si Informatica la University of California, Berkeley. Este de aproape doi in Romania, iar in perioada 2003-2005 a condus filiala Cosmote din Bulgaria. Este dedicat meseriei, motiv pentru care cuvantul "timp" revine obsedant in dialogul cu domnia sa. Are un fel aparte de a "recupera" timpul. Cartile de istorie. Ultima carte citita vorbeste despre Attila, iar un volum despre "istoria matematicii" este oricand abordat cu placere. De fapt, acest "oricand" s-a lipit de vacante. Acasa. In insule, la rudele sotiei. Familia, sotia impreuna cu cei doi copii, o fata si un baiat, au ramas la Atena. Pentru Nikolaos Tsolas, Europa de azi inca pastreza din mostenirea politica lasata de vechii greci, idei nascute in urma cu aproximativ 3.000 de ani. "Fiecare grec are pe umerii sai multa istorie si, fie ca esti tanar sau adult, o simti. Sunt lucruri care te fac sa fii mandru de aceste mosteniri, dar cu toate astea nu te fac sa te simti mai bun."Citește pe Antena3.ro
|
"Prefer Grecia Antica. Imi place cum traiau vechii greci. Aveau mai mult timp liber, aveau timp de filosofie".
"Nu cred in cyborg. Tehnologia trebuie sa ramana o unealta care sa ne faca viata mai usoara, sa ne faciliteze accesul la informatie, sa ne ofere mobilitate".
|