x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Jazz in the City cu Damian Drăghici

Jazz in the City cu Damian Drăghici

de Loreta Popa    |    31 Oct 2010   •   00:00
Jazz in the City cu Damian Drăghici
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Fiecare drum, fiecare potecă pe care mergem în viaţă au nevoie de un prim pas. Nu destinaţia este importantă, ci călătoria. Bucuria muzicii trebuie împărtăşită cu cei de lângă tine, altfel harul venit de sus nu are valoare.



Un nou spectacol pus la cale de Damian Drăghici este aşteptat de prietenii şi iubitorii muzicii artistului la 12 noiembrie, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Damian Drăghici dăruieşte astfel lumii întregi puţin din pasiunea lui ne­bunească pentru muzică. Dăruieşte din harul său celor care-l ascultă, să-i poată vedea vibrând, să le simtă emoţia. Nu poţi fugi de ceea ce eşti, nu te poţi ascunde... „E vorba despre felul în care fac muzică, despre cum mă simt când sunt pe scenă. E un extaz, o furie, o transpunere, o călătorie într-o altă lume, pur şi simplu nu mai sunt cu picioarele pe pământ, nu mă mai aflu aici. Eu în ceea ce fac nu vreau să fac din obligaţie. Ce fac este adevărul pur, nu există alt motiv. O fac pentru că asta mă face fericit", spune Damian Drăghici.

Bright Light aduce, deci, cei mai importanţi interpreţi de jazz în cadrul unui concert special „Jazz in the City, care marchează revenirea pe scena românească a artistului Damian Drăghici, eveniment desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă", ediţia a III-a, organizat de Teatrul de Operetă Ion Dacian.

Damian Drăghici şi prietenii săi, prin­tre care Diane Schuur şi Eddie Daniels, unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii, le vor oferi românilor un spectacol de neuitat în care jazzul este invita­tul de onoare. După 18 albume înregistrate şi câştigarea prestigiosului Premiu Grammy, în calitate de guest artist pe albumul „Winter solstice" - Paul Winter, Damian Drăghici este catalogat ca fiind un talent ieşit din comun, lucru de­monstrat, dacă mai era nevoie, pe scena Ateneului Român în primăvara acestui an la Bucureşti.

5995-135381-73326_1655416142224_1141685463_1800767_5292628_n.jpgDiane Schuur, vocalistă şi pianistă eclectică, este un vechi discipol al lui Dinah Washington, dar şi al altor cântăreţi legendari de jazz din anii '40 şi anii '50. Cu o carieră de aproape trei decenii, două premii Grammy şi trei nominalizări, Diane Schuur a explorat fiecare colţ al peisajului american muzi­cal de la sfârşitul se­colului al XX-lea.
Eddie Daniels, la rându-i câş­ti­gător al unor numeroase premii Grammy, a revoluţionat lumea jazzului şi a muzicii clasice cu clarinetul său. Bi­letele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale Sălii Palatului. Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www.jazzinthecity.ro.

×
Subiecte în articol: portret