Florin Dumitrache, un violonist de excepţie care a dus faima României peste hotarele ţării. Acesta a făcut să răsune pe unele dintre cele mai importante scene din ţară şi din Europa şi Statele Unite ale Americii piese instrumentale româneşti ca "Rapsodia Română", compusă de George Enescu, "Balada pentru vioară", compusă de Ciprian Porumbescu, precum şi "Hora Staccato" şi "Hora Mărţişorului", ale lui Grigoraş Dinicu.
Numele artistului Florin Dumitrache poate sta alături de cel al renumiţilor violonişti români de odinioară, precum Grigoraş Dinicu, George Boulanger, Nicolae Buică. Violonistul Florin Dumitrache este descendent al unei familii cu vechi tradiţii muzicale în România, care a dăruit de-a lungul anilor valori ale artei muzicale interpretative, contribuind la patrimoniul artistic românesc şi universal cu mari nume, precum: Ion Voicu, Ionel Budişteanu, personalităţi de valoare ale muzicii noastre.
Moştenind talentul familiei sale, tânărul Florin a studiat muzica la liceul "George Enescu" din Bucureşti şi a absolvit în 1990 clasa de vioară. A colaborat mai apoi cu filarmonica "George Enescu" din Bucureşti, dar şi cu Filarmonicile din Ploieşti şi din Craiova. În prezent colaborează cu Orchestra Naţională Radio. O dată cu interpretarea muzicii clasice, Florin şi-a însuşit şi alte genuri muzicale, îmbogă-ţindu-şi repertoriul violonistic cu piese de virtuozitate din genurile muzicale café-concert, jazz, pop music.
Mai mult, de-a lungul anilor Florin a cântat pe unele dintre cele mai importante şi cele mai prestigioase vase de croazieră din străinătate. "Am cântat pe vase de croazieră precum Royal Olympic, Celebrity Cruises, Royal Carribean sau Pullmantur Cruises, unde am avut o bogată activitate muzicală atât ca solist violonist, cât şi în duo, trio. Am avut propriul show, numit «String at Sea» cu maestro Florin, unde am promovat cu mult succes piese instrumentale româneşti, care au fost apreciate şi ovaţionate de ascultători, ceea ce mi-a adus nenumărate premii.
În plus, timp de şapte săptămâni la rând am ocupat locul unu în topul celor mai buni entertaineri pe vaporul Zenith-Celebrity Cruises", ne-a declarat Florin Dumitrache.
Muzica de café-concert era la mare căutare odinioară şi în restaurantele şi cafenelele "Micului Paris", însă acum foarte puţini oameni mai ascultă şi foarte puţini o mai recunosc. "Din păcate, acum nu se mai ascultă şi nici nu mai este la fel de apreciat ca înainte acest gen muzical. Muzica de café-concert a fost pusă la păstrare în lada istoriei şi puţini sunt cei care o mai cunosc şi apreciază. Ea mai există doar pe vechi discuri de vinil prăfuite de vreme şi poate în amintirile celor care încă mai iubesc aceste acorduri minunate", ne-a declarat Florin Dumitrache.
Artistul este o valoare cu care ne putem mândri că a îmbogăţit muzica de café-concert. "Muzica de café-concert a încălzit de-a lungul timpului sufletele a mii de melomani. Încă din secolul al XVIII-lea, acest gen de muzică putea fi ascultat în cafenele vieneze şi la balurile imperiale. Preluând acest gen muzical, violoniştii români au avut o importantă contribuţie la îmbogăţirea repertorială şi la răspândirea acestui gen muzical", explică Florin Dumitrache.
În paralel cu turneele efectuate în ultimii ani, Florin Dumitrache a reuşit să facă şi imprimări ale muzicii sale. Mai mult, Florin a acordat nenumărate interviuri şi a fost invitat în emisiuni la mai multe posturi de televiziune naţionale din România. În perioada imediat următoare, Florin Dumitrache are în plan editarea şi punerea pe piaţa românească a unui CD cu muzica sa de café-concert, sperând să readucă în sufletele melomanilor, dar şi ale tinerilor din România parfumul muzicii de café-concert.