x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Omul şi vinul

Omul şi vinul

de Loreta Popa    |    02 Iul 2011   •   21:00
Omul şi vinul

Vinul, un privilegiu mostenit de milenii, dar si un mister care te face sa te intrebi cum a reusit el sa supuna atat zeii, cat si regii, muritorii de rand. Dulce, licoros, plin, catifelat, discret, atractiv, su­gerand gustul mierii culese din flori de vita-de-vie, vinul pastreaza gustul strugurelui cules proaspat si bine copt. Romanii au o relatie speciala cu aceasta licoare a lui Bachus, de aceea nu e ciudat ca, mai toti caricaturistii de prima mana de la noi din tara, au participat in perioada 16-19 iunie la Muzeul National al Taranului Roman, la sala 'Irina Nicolau', la Festivalul International de grafica satitica 'Omul si vinul'.

Participarea in­ter­na­ti­o­nala a fost una de invidiat deoarece au spus pre­zent ca­ri­­caturisti din Italia, Olanda, Germania, Rusia, Is­rael, Mexic, Ucraina, China, Serbia, Mun­tenegru, Cipru, Bulgaria si bineinteles Romania. Au fost expuse peste 140 de lucrari executate in tehnici diferite de la tus, acuarela, la ulei sau grafica pe computer. Printre expozanti s-a nu­ma­rat si Yuri Kosobukin, caricaturistul cu cele mai numeroase premii internationale. Evenimen­tul a fost organizat de Uniunea Cari­ca­tu­ris­ti­lor din Ro­mania in colaborare cu Muzeul Tara­nului Ro­man. Uniunea Caricaturistilor este cea mai mare or­ganizatie a graficienilor satirici din Ro­mania si este membra a Federation of Cartoo­nists Orga­ni­­za­tions. Vernisajul din 16 iunie s-a bucurat de suc­ces, pu­blicul a fost numeros si a fost delectat de formatia 'Pontice' cu muzica veche itali­a­na, spa­niola, portugheza si greceasca. In sala de ex­po­zitie s-au facut si prezentari si degustari de vinuri alese.

In zilele de desfasurare a festivalului, caricatu­ristii au desenat pentru public. Festivalul a fost o oca­zie potrivita de promovare agreabila a vinu­ri­lor, deoarece, atat caricatura, cat si vinul si muzi­ca buna, sunt limbaje internationale. Presedintele Uniunii Caricaturistilor, Cristian Topan a anuntat ca pe 29 iunie va avea loc o noua manifes­tare internationala Festivalul International de Gra­fica Satirica 'Planeta Verde - Green Planet', or­ga­nizat tot de Uniunea Caricaturistilor (in parteneriat), cu ocazia Anului Padurii.

×
Subiecte în articol: reportaj