x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Săritura cu prăjina … în mare!

Săritura cu prăjina … în mare!

de Carmen Anghel    |    18 Aug 2013   •   10:12
Săritura cu prăjina … în mare!
Sursa foto: Alexandru Balaci

Soare. Nisip. Mare. Pe lângă acestea, câţiva oameni, cu inimile mari cât o vară, echipa de la radio3net Florian Pittiş. În fiecare an, oamenii de la radio se ocupă să facă o vară frumoasă şi de neuitat pentru cei care ajung pe litoral. Cum vine vremea frumoasă, se strâng în tabăra Luminiţa, din Eforie Nord, şi încep să dăruiască. Turiştii primesc programe distractive, concursuri, muzică bună şi multă veselie. Dar cei care câştigă cel mai mult sunt copiii. Ei beneficiază de toată dragostea echipei. Copiii şi tinerii care vin aici pleacă acasă îmbogăţiţi. Învaţă să fie mai buni, învaţă ce este aceea ecologie, fac sport, fotografie, învaţă ce este aceea muzică bună, fac terapie prin artă...  Acum doi ani am cunoscut la tabăra Luminiţa, copiii de la Centrul “Sfânta Maria” din Bucureşti. I-am văzut şi atunci dansând. I-am văzut şi vara aceasta. Din ce în ce mai frumoşi, mai buni, mai luminoşi. Pleacă de aici cu o mare încredere în puterile lor. Sunt trataţi ca nişte prinţi, iar ei le mulţumesc gazdelor şi publicului cu dansuri fabuloase. Sunt mândri şi cu minţi dezgheţate. Sunt însetaţi să vadă, să înţeleagă, să înveţe. Mai ales atunci când exemplul le este dat de personalităţi.

La 16 august a fost o zi specială în “Tabăra de vară 3 NET SUMMER CAMP 2013 . Pentru prima dată pe o plajă din România, 16 campioni la săritura cu prăjina au oferit un spectacol de atletism fascinant. Iar copiii de la Centrul “Sfânta Maria” din Bucureşti au urmărit cu sufletul la gură fiecare secundă, de la pregătiri, la antrenamente şi până la salturile sprintene. Nu s-au dezlipit de lângă pista de concurs, au aplaudat, au ţinut ritmul bătând din palme, au încurajat sportivii şi s-au minunat de măiestria lor. Iar aceştia au oferit un spectacol senzaţional, în pofida vântului nu prea prietenos.

Copiii le-au privit cu admiraţie pe invitatele de onoare: două legende vii ale atletismului românesc: Paula Ivan, campioană olimpică şi multiplă recordmenă mondială, şi Liliana Năstase, multiplă recordmenă şi campioană mondială la probe combinate. Iar legendele s-au comportat firesc, vorbind cu drag despre sportul pe care l-au practicat şi încurajând sportivii laolaltă cu cei mici, cu aceeaşi frenezie şi bucurie.
Campionii

O listă poate părea plictisitoare. Dar aceasta conţine numele unor campioni, unii copii încă. Atleţii au venit la mare să le arate copiilor, tinerilor şi maturilor că sportul de performanţă este o mare luptă, dar satisfacţiile sunt şi mai mari. De data aceasta, “au zburat” la mare înălţime fără să primească medalii. Doar aplauze. Toate sincere.
1. Ioana Petrescu, 16 ani, campioană naţională de Juniori 2.
2. Adina Buzescu,  medialiată cu bronz la Juniori I la Campionatul naţional.
3. Ana Constantin, locul 3 la Internaţionalele de Atletism din România, membră a lotului naţional de skeleton, clasată în primele 6 locuri, la bob, la Olimpiada de tineret.
4. Ana Antonenco, 18 ani, recordmena României la Juniori 2, campioană naţională la Juniori 2, vicecampioană la Junori 1, medialiată cu bronz la Balcaniada.
5. Oana Pistol,19 ani, recordmena României la Juniori 1 în sală, campioană naţională la Juniori 1, campioană balcanică la săritura în lungime (2013, Denizli, Turcia).
6. Lavinia Scurtu, 22 de ani, campioana României la Tineret şi Seniori, medialiată cu bronz la Balcaniada.
7. Valentin Constantin Floria, 17 ani, campion naţional la heptatlon, juniori 2, medaliat cu bronz la Balcaniada.
8. Valentin Stanciu, 19 ani, campion la heptatlon, juniori 2, campion naţional la Juniori 1.
9. Bogdan Dobre, 21 de ani, record personal - 4,50 metri, medaliat la Juniori, la Balcaniada, în 2012
10. Florin Matei, 21 de ani, campion al României la Juniori, în sală, în 2012.
11. Deliu Andrei, 20 de ani, campion naţional la Tineret, recordman al României la juniori (4,82 metri), personal "best" - 5 metri, medialiat cu bronz la Balcaniada, în acest an, la Seniori.
12. Bogdan Popa - 27 de ani - campion naţional la Seniori la probe combinate, campion balcanic la seniori în 2012, campion mondial militar (la Spartakiada), recordman al României la probe combinate în sală, instructor de fitness şi personal trainer.
13. Adrian Cuciurel, 24 de ani, campion naţional, are 14 titluri.

ANTRENORI:
1. Răzvan Stănescu - multiplu campion naţional la Juniori şi Seniori în anii '80. A sărit cu Serghei Bubko.
2. Răzvan Enescu - 44 de titluri de campion naţional la prăjină şi probe combinate.
3. Tiberiu Agoston - multiplu campion naţional, medaliat la Universiada.
PS. A doua zi, sportivii au făcut deliciul publicului executând sărituri cu prăjina... în mare!

Alexandru Balaci

×