x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Seară de excepţie pentru bucureştenii melomani. Bogdan Ota a STRĂLUCIT în Piaţa Constituţiei!

Seară de excepţie pentru bucureştenii melomani. Bogdan Ota a STRĂLUCIT în Piaţa Constituţiei!

de Robert Veress    |    17 Sep 2011   •   20:20
Seară de excepţie pentru bucureştenii melomani. Bogdan Ota a STRĂLUCIT în Piaţa Constituţiei!

Seara de exceptie in Bucuresti pentru melomanii amatori de concerte in aer liber. Singura problema: cum sa te imparti? Sa alegi strada Franceza, din Centrul Istoric, unde Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Nicu Alifantis & compania au facut legea, in cadrul unui festival FolkYou editie speciala de Zilele Bucurestiului? Sau sa mergi in Piata Constitutiei, pentru un melanj de muzica pop si clasica de cea mai buna calitate, incheiat cu primul concert sustinut in Romania de Bogdan Ota? Adica, de cel pe care nu ma sfiesc sa il numesc unul dintre muzicienii secolului XXI!

Desi am avut la dispozitie doar ceva mai mult de o ora si am fost in formatie completa (cu 'a mica de manute / in brate), am reusit un tur de forta, trecand pasager prin Centrul Istoric, taman bine pentru 3 hit-uri ale lui Alifantis cu codita si palarie de cowboy; apoi, fuga-fuguta in Piata Constitutiei, pentru un potpuriu de valsuri interpretate de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Tiberiu Soare, urmat de mini-concertul Marius Manea & Valentina Nafornita si, la final, cum spuneam, Bogdan Ota.

Poate m-am lasat eu furat de entuziasm - ceea ce nu pot spune despre Alessia, care, la cei 4 ani ai ei, s-a manifestat zgomotos in sensul parasirii cat mai grabnice a locatiei - scuze pentru pigmentarile rezultate in fundalul sonor al videoclipurilor :)... Fapt e ca atat organizarea, cat si (mai ales) evolutia artistilor mi s-au parut "brici"!

La capitolul organizare, notez cu (multi de) plus faptul ca au fost multe locuri disponibile pe scaune (de ordinul miilor). Randurile de scaune erau despartite de o mocheta rosie. Totul arata cam... occidental.

In privinta interpretilor... Ei bine, desi mai dau pe la Opera, n-am avut pana acum placerea sa-i ascult pe acesti doi tineri minunati - ma refer la Valentina Nafornita si Marius Manea. Amandoi au voci ample, vibrante, capabile sa iti dea furnicaturi chiar si asa, intr-un spatiu deschis, cu sunetul amplificat electronic.

Cat despre Bogdan Ota... cei care nu l-au vazut si ascultat au ce sa regrete. Vor mai fi ocazii, cu siguranta, dar atunci lumea se va duce "la pomul laudat". Acum cantautorul abia rodeste. A iesit al doilea la concursul "Norvegienii au talent", poate pentru ca nu e norvegian, ci roman. Bogdan Ota, doamnelor si domnilor, este un MUZICIAN al carui talent il asaza langa marii clasici.

O remarca de final: "baietii" de la ridicari masini au lucrat in regim non-stop si cred ca si-au facut norma pe doua saptamani. I-am surprins ridicand masini la ora 22.30, din perimetrul Curtii de Apel Bucuresti. In mod evident, locurile de parcare in zona Unirii - Parc Izvor - Casa Poporului au fost totalmente insuficiente si soferii, veniti "cu catel, cu purcel", au riscat. Ma gandeam ce bucurie trebuie sa fi fost pe capul celor patiti acum, cand s-au intors la masini. Sa te tii apeluri la 112 (prima reactie fiind "mi-au furat masina!" - cine sa creada ca si in asa zi de sarbatoare lucreaza hingherii?!)...

Citeste si

Bogdan Ota, pianistul finalist la 'Norvegienii au talent' si peste 100 de artisti vor canta la Zilele Bucurestiului. Vezi programul complet din acest weekend

×