x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Sighişoara cu iz medieval

Sighişoara cu iz medieval

de Mihaela Cazan    |    12 Aug 2011   •   21:00
Sighişoara cu iz medieval

Cetatea Sighisoarei si-a deschis portile catre trecut, spre timpuri medievale. Domnite, cavaleri si frumoase printese au participat la sfarsitul lunii iulie la Festivalul "Sighisoara Medievala 2, aflat la a XIX-a editie.

Intr-o lume a secolului al XXI-lea, fiecare om isi cauta un erou. Intr-o lume a vitezei maxime, individul isi cauta un spatiu al reprezentarii. Intr-un timp al marilor mijloace de comunicare, insusi comunicarea dispare.

Timp de cinci zile "inima" Sighisoarei a rasunat de muzica medievala, de ordine ca­valeresti, de concerte. Vizitatorii cetatii au putut vedea demonstratii cu steaguri, turniruri, parade, lupte medievale, initieri cavaleresti, trubaduri, menestreli, spectacole, teatru de strada, teatru pentru copii si adulti si dansuri medievale.

Spectacolul a debutat cu o parada a cavale­rilor si domnitelor prezenti la eveniment. Sutele de turisti veniti atat din tara, cat si din strai­natate au asistat alaiul, care, in sunetul mu­zicii medievale, a strabatut stradutele Cetatii. Ajunsi in Piata Arthur, devenita o mare scena de teatru, cavalerii au jurat ca vor apara spiritul medieval in Cetatea sighisoreana. Strazile si pietele Cetatii au gazduit povestea medievala. Localnicii, turistii si organizatorii festivalului au fost spectatori si actori in cadrul evenimentului interactiv. Prin dansurile medievale stradale, acordurile instrumentelor specifice muzicii medievale si luptele cavaleresti, Cetatea Sighisoarei a imbratisat atmosfera Evului mediu.

S-au comercializat exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale (ceramica, pielarie, obiecte de imbracaminte, podoabe, picturi, obiecte decorative etc.), in ton cu aerul medieval al festivalului.

Legenda
Anul acesta, spectacolul de la Sighisoara a avut ca tema principala "Eroul medieval". Merlin, productie proprie 2011, un eveniment grandios, care a reunit trei ordine cavaleresti, 30 de actori, o formatie de muzica medievala, ce au imbinat teatrul cu luptele si dansurile medievale si cu spectacolele de foc si cascadorii. Spectacolul a fost transmis live pe internet. Merlin, un copil urat cu barba, cunostiinte despre viitor, maiestrie artistica. A avut ca misiune sa vindece oamenii de teama de a face rau. "Vom invinge si vom fi iar puternici", s-a auzit in intreaga cetate.
Fiecare seara a manifestarii a fost marcata de retragerea cu torte a tuturor protagonistilor.
A fost primul festival spectacol din Romania.
Pana la anul cei prezenti vor ramane cu atmosfera medievala in suflet.

×