x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Vreme rea la DornaXtrem

Vreme rea la DornaXtrem

de Sorin Anghel    |    Dan Marinescu    |    06 Aug 2006   •   00:00
Vreme rea la DornaXtrem

Prima editie a Festivalului Dorna-Xtrem a adunat sute de turisti pe Dealu Negru. Cei mai multi au fost interesati de Cupa Seat la Ciclism Montan Downhill.

Prima editie a Festivalului DornaXtrem a adunat sute de turisti pe Dealu Negru. Cei mai multi au fost interesati de Cupa Seat la Ciclism Montan Downhill.

Chiar daca e vara si zapada nu mai e niciunde, distractia este la ea acasa chiar si pe timp de vara la Vatra Dornei. In acest week-end s-a desfasurat in statiunea suceveana primul festival cu specific de aventura din Romania, DornaXtrem.

PROBE. Cea mai importanta competitie gazduita pe Dealu Negru a fost Cupa Seat de Ciclism Montan Downhill, al carei mare premiu a fost o bicicleta Seat Cupra in valoare de 3.000 de euro. Pretul este unul mare la prima vedere, dar exista vehicule velo pentru care se plateste un pret dublu.

PALETA. Cei 54 de participanti au venit in Bucovina din toate zonele tarii, fiecare mandrindu-se cu bicicleta sa. Unii s-au afisat cu aere de mari campioni, aducand dupa ei un intreg alai, dar au fost depasiti de concurenti care au facut eforturi uriase pentru a ajunge la Vatra Dornei. Privirile multor turisti s-au oprit asupra lui Sergiu Nichitean, 18 ani, din Brasov, care a concurat cu o bicicleta facuta din bucati, avand insa un randament mult mai bun fata de cei care s-au autoproclamat campioni inaintea startului.

DISTRACTIE. Sositi inca de vineri la Vatra Dornei, sportivii si-au preparat bicicletele (foto 1), dupa care si-au intins corturile la 1.250 de metri altitudine. Traseul, care a fost atent cercetat inainte de start, a fost un deliciu pentru concurenti, care au exploatat zona la maximum (foto 2). Nici macar ploaia mocaneasca nu a putut sa opreasca intrecerea. De pe Dealu Negru nu au lipsit nici parapantistii (foto 3), numai ca acestia nu au avut parte de vant prea bun. Ziua de ieri s-a incheiat cu un foc de tabara si etalarea "echipamentelor" (foto 4).

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii foto