x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Roman anonim a ajutat ranitii din cele 4 trenuri

Roman anonim a ajutat ranitii din cele 4 trenuri

29 Mar 2004   •   00:00

Un tanar roman aflat ilegal in Spania a fost martorul ororilor produse de atentatele din Madrid la toate cele patru trenuri aruncate in aer.

Potrivit agentiei France Presse, romanul, care nu vrea sa-si dezvaluie identitatea, de teama ca va fi expulzat, se afla intr-unul din cele doua trenuri care au explodat la gara Atocha. A ajutat la operatiunile de salvare din Atocha, dupa care, in stare de soc, a pornit pe jos pe calea ferata. A ajuns, astfel, la statia El Pozo, unde a dat peste aceleasi scene si a ajutat la transporarea ranitilor. Si-a continuat drumul pe jos si totul s-a repetat la Santa Eugenia, unde explodase inca un tren.

Romanul nu s-a dus insa la nici un spital si nu si-a lasat datele membriilor echipelor de salvare. De aceea, el nu va beneficia de masura prin care autoritatile spaniole acorda cetatenie strainilor raniti in atentate. Acum, tanarul incearca sa-si revina din soc cu ajutorul sedintelor de terapie realizate benevol de doi psihologi in cartierul Santa Eugenia, unde locuieste.

INVESTIGATIILE CONTINUA. Anchetatorii spanioli au descoperit locul unde au fost fabricate bombele folosite la atentatele din 11 martie din Madrid, informeaza BBC. Urme de explozibil de acelasi tip cu cel utilizat de atentatori, precum si mai multe detonatoare se aflau intr-o locuinta de langa localitatea Morata de Tajuna, situata la 30 de kilometri sud-est de Madrid. Desi politia nu a dat publicitatii vreo informatie oficiala, se pare ca ar fi vorba despre locuinta unuia dintre suspectii arestati in acest caz.


IRINA CRISTEA

×
Subiecte în articol: eveniment