x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sechelariu, in ilegalitate

Sechelariu, in ilegalitate

21 Iun 2004   •   00:00

EVENIMENT

Ziua de sambata si cea de ieri au fost pentru primarul Sechelariu zile normale de campanie, desi legea interzice acest lucru.
DANA PICIU

Toata ziua de sambata au fost distribuite peste 30.000 de exemplare ale ziarului de scandal Atac, din taxiurile companiei apartinand lui Corneliu Iacubov, un bun prieten al primarului Sechelariu. Pe prima pagina a publicatiei, candidatul umanist al PUR, Romeo Stavarache, aparea in fotografii cu o persoana care ii ofera flori pe strada in timpul unei intalniri electorale, despre care acelasi ziar spunea ca este transsexual. In ziua de duminica, aceleasi taxiuri ale firmei lui Iacubov - IAC - au transportat persoane gratuit catre sectiile de votare de la periferia orasului. In zona Zimbrul, taximetrelor li s-au alaturat si cateva masini particulare ale caror soferi au sustinut ca transporta persoane la sectiile de votare "pentru ca asa vrem noi". "E masina mea personala, fac ce vreau cu ea, eu platesc benzina. Este vreo problema? Sunteti de la politie?", ne-a apostrofat unul dintre soferi, care a incercat chiar sa ne faca o poza cu telefonul mobil. In acelasi cartier, la una dintre sectiile de votare, inainte ca oamenii sa intre in sectie au fost trecuti pe o lista, au primit cate 500.000 de lei si au fost sfatuiti sa voteze cu Sechelariu. Tot in zonele periferice ale orasului s-a plimbat o caravana prin preajma sectiilor de votare, cu afise ale primarului Sechelariu lipite pe geamuri si cu microfoane, de la care oamenii erau indemnati sa-l voteze pe acesta.

Emotii pentru Stavarache

Candidatul PUR la Primaria Bacaului, Romeo Stavarache, a votat dimineata, la ora 9:30, la Liceul Sanitar. El a venit impreuna cu sotia si cele doua fetite ale sale, dar si cu cativa dintre colegii de partid. Romeo Stavarache, usor intimidat de camerele de luat vederi si de aparatele de fotografiat, s-a dus hotarat catre unul dintre reprezentantii sectiei de votare, care l-a cautat pe liste, i-a dat buletinul de vot si stampila, dar a uitat sa-i ceara buletinul de identitate. Reprezentantul sectiei de votare, membru PRM, a uitat sa-i ceara actul de identitate lui Stavarache, iar candidatul a intrat in cabina, a votat, s-a intors cu buletinul de vot si l-a introdus in urna. Cand a vrut sa dea buletinul de identitate a constatat ca nu-l avea la el. Nici la sotie in portofel nu era, lucru ce a starnit un pic de panica. Candidatul umanist s-a intors dupa cateva minute cu buletinul buclucas, pe care i s-a aplicat stampila. "A fost o confuzie, in loc sa iau buletinul de acasa am luat cartea de alegator", a spus Stavarache. Candidatul PUR a declarat la iesirea din sectie ca a votat "pentru a reda orasului Bacau normalitatea, pentru o politica a bunului simt". "Am votat impotriva terorii. Desi in ultimele zile s-au scris si s-au spus despre mine atatea minciuni, lucruri de neimaginat, am avut si am incredere in electoratul bacauan", a mai spus Stavarache. Contracandidatul sau, Dumitru Sechelariu, a incercat sa fenteze presa. El a schimbat in mai multe randuri ora la care urma sa vina la urne, pentru a nu da ochii cu ziaristii.

SUMAR - ALEGERI LOCALE - 20 iunie 2004

EDITIA I

Tinerii clujeni nu au putut alege primarul

Cabine cu fata la perete

VIP-uri la vot

Ambulanta in alerta la Iasi

Sechelariu, in ilegalitate

Prezenta ridicata la vot
×
Subiecte în articol: eveniment stavarache sechelariu