x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Stelele Moscovei pe Gheaţă

Stelele Moscovei pe Gheaţă

de Oana Georgescu    |    01 Mar 2009   •   00:00
Stelele Moscovei pe Gheaţă

MĂRŢIŞOR  •  UN TRIO FORMIDABIL
Astăzi, Patinoarul "Mihai Flamaropol" din cadrul complexului sportiv "Lia Manoliu" va găzdui nu unul, ci două spectacole intitulate simbolic "Stelele Moscovei pe Gheaţă".



Cel de la ora 15:00 este unul suplimentar organizat de Asociaţia Culturală "Dracula" la cererea publicului şi mai ales a... părinţilor şi bunicilor care au epuizat într-un timp-record biletele reprezentaţiei programate la ora 20:00. Spectacolul, care face parte dintr-un turneu inclus în proiectul naţional "ARTA CONTRA DROG 2009" şi a debutat la 27 februarie la Miercurea-Ciuc, urmat de reprezentaţiile de la Bucureşti, Galaţi (2 martie) şi Brăila (3 martie), ne oferă ocazia să-i admirăm pe trei mari campioni ruşi alături de un întreg ansamblu de dans şi balet pe gheaţă alcătuit din 33 de patinatori campioni. De pildă, Elena Valova, care străluceşte alături de Bestemyanova în "Lacul lebedelor", este fosta campioană olimpică din 1984. Evenimentul este organizat de Centrul Internaţional Antidrog şi Pentru Drepturile Omului, (CIADO), Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor (ANCCSR), Asociaţia Culturală "Dracula" şi Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, sub patronajul direct al Organizaţiei EURAD (Europe Against Drugs).

Aşadar, astăzi îi vom vedea plutind pe gheaţă pe Natalia Bestemyanova şi Andrei Bukin – perechea campioană olimpică în 1988, şi pe Igor Bobrin. Cei trei (Igor Bobrin este soţul Nataliei!) sunt şi producătorii celebrului show rusesc de televiziune "Skating on Ice" ("Dances on Ice"). În plus, ei sunt şi antrenori de top, elevii lor devenind multipli campioni olimpici, mondiali sau europeni, atât la juniori, cât şi la seniori. O parte dintre cei antrenaţi de STELELE GHEŢII participă şi la turneul din România. Spectacolul are două părţi: transpunerea pe gheaţă a baletului "Lacul lebedelor", urmată de cel mai aşteptat moment al oricărei competiţii – "Gala Campionilor". Compania "Stelele Moscovei pe Gheaţă" a fost înfiinţată în 1986 de Igor Bobrin. Spectacolele sunt combinaţii între elementele de balet pe gheaţă, show, acrobaţii cu artişti de circ şi teatru, iar Igor este considerat şi un "Rege al patinajului acrobatic", memorabile fiind solo-urile sale "Cowboy", "Paganini" sau "Invisible Partner". Natalia Bestemyanova şi Igor Bobrin patinează împreună de peste 25 de ani. Născut în 1953 la Leningrad, Bobrin a reuşit să adune în jurul său valori ale patinajului mondial şi să pună în scenă zeci de show-uri cu care a colindat întreaga lume.

×
Subiecte în articol: tentaţii gheaţă